Stress coach Ede

De locatie Ede is de parkeerplaats op de Driebergweg Ede (bij rotonde met N224). Zie Google kaart.

Als stress coach sta ik klaar om je te helpen je stress op een effectieve manier te reguleren in je dagelijkse leven en je werk. Door de stress in je leven aan te pakken, kun je een stressarm leven ​​leiden. Het is van belang om alle soorten stress die je ervaart te verminderen want alle stress telt bij elkaar op. 

Het vinden van de juiste balans is belangrijk, Zonder gezonde stress ben je niet in staat om uitdagende taken uit te voeren. Maar met te veel stress ga je slecht functioneren en ervaar je ongezonde stressverschijnselen. Goede stress coaching kan je helpen om die balans zo snel mogelijk te verbeteren en jouw stress omlaag te brengen. 

Samen zorgen we voor een duurzame oplossing: We onderzoeken hoe jouw disbalans en te veel aan stress zijn ontstaan, en nemen de belangrijkste oorzaken ervan weg of verminderen deze voor de lange termijn. Zo zorgen we er samen voor dat je in de toekomst niet weer te veel stress krijgt en dat je leven plezieriger en meer ontspannen wordt.  

Stress coaching in de natuur

Stress coaching in de natuur is een fijne en effectieve manier om jouw stress te verminderen. Wandelen helpt jou extra goed omdat de natuur ontspanning en inspiratie biedt. Door de afwisselende gespreksdynamiek boek je belangrijke resultaten. Daarnaast biedt ik je oefeningen die jou helpen te ontspannen en die jou belangrijke nieuwe inzichten bieden. Desgewenst help ik je om meer te gaan bewegen of licht te sporten, om minder stress te hebben en je conditie te verbeteren.   

Willem-Tijs-stress-coach Ede

Geheel vrijblijvend

kennismaken?

Stress coaching bedrijf Ede

Bij langdurige stress van een werknemer (of ondernemer), kan een werkgever Carrière Corazon inschakelen als stress coaching bedrijf. Als dit niet lukt vanuit de werkgever, wordt er regelmatig ook gekozen om het zelf te financieren. Corazon helpt bij het bevorderen van een gezonde en stress-arme terugkeer naar werk of bedrijf. 

Als stress- en burn-outcoach bij Corazon ben ik zeer ervaren. Het is van het grootste belang om te beginnen met een stressarm leven als je stress ervaart, wat vaak een uitdaging is. Daarna kijken we naar jouw persoonlijkheid, jouw werkomstandigheden en, indien van toepassing, de werkhervattingsaanpak. Die aanpak is breder en veelzijdiger dan die van veel psychologen, waarnaar ik je zo nodig kan doorverwijzen. 

Met mijn uitgebreide ervaring als stress- en burn-outcoach binnen Corazon kan ik je goed helpen. Wanneer je stress ervaart is beginnen met een stressarm leven het beste en dat is vaak al een pittige klus. Daarna kijken we naar jouw persoonlijkheid, jouw werkomstandigheden en, indien van toepassing, de werkhervattingsaanpak. Dat is brede en veelzijdige aanpak wat vaak beter werkt dan een, op één aspect gerichte, psychologische behandeling. 

stress-consulent-Ede

Stress consulent Ede

De aanpak van stress coaching kan variëren van coach tot coach en van bedrijf tot bedrijf. Om de werkwijze aan geven, worden vaak termen zoals stress-consultant, stress coach, stress adviseur en stress consulent gebruikt. Sinds 2017 help ik mensen om hun stress te verminderen en sinds 2005 werk ik als loopbaancoach. Bij voorkeur kijk ik naar de cliënt die ik coach en bepaal ik in overleg wat er nodig is. In eerste instantie is het belangrijk om snel je stressniveau te verlagen. 

Samen kijken we naar manieren om jouw valkuilen te vermijden en je functioneren te verbeteren. Daarnaast zoeken we naar manieren om stress in jouw werk en leven te verminderen. Ik help je bij het toepassen en oefenen van deze vaardigheden, zodat je stress in de toekomst kunt voorkomen en je leven kunt verbeteren. Uiteraard zal ik je blijven ondersteunen waar nodig en zal ik je uitdagen om verder te groeien dan je vooraf had gedacht. 

Stress specialist Ede

Als stress specialist help ik al jaren mensen om hun stress beter te hanteren. Ik weet inmiddels dat stress ingrijpt op heel veel onderdelen van het leven. Het veroorzaakt ook veel klachten die sterk lijken op ziektebeelden die beter door een arts bekeken kunnen worden. Als de oorzaak echt chronische stress is, kan ik je helpen om die stress te verminderen

In de jaren dat ik als stress specialist werkte zag ik steeds dat aspecten van de persoonlijkheid van mensen leiden tot gedrag en overtuigingen waardoor stress hoger wordt. Ik draag er graag aan bij dat je kunt zien dat jouw persoonlijkheid ook jouw sterke kanten en jouw kracht bepaalt. Ik help je graag plezier te hebben van jouw persoonlijke eigenschappen en om op een goede manier met zwakkere om te gaan. Ik volgde een opleiding toegepaste psychologie waarmee ik jou sneller begrijp en een betere aanpak kan inzetten. 

De redenen voor stress liggen in veel gevallen mede in het karakter van het werk, de organisatie van het werk of organisatorische aspecten van werk. Ik kan jou als ervaren loopbaancoach helpen goede oplossingen vinden om deze oorzaken aan te pakken. 

stress-coaching-specialist-Ede

Plan van aanpak Stress coaching

Als we na een vrijblijvende kennismaking besluiten dat er een klik is en dat ik jou kan helpen bij het verminderen van de stress, dan zal ik een plan van aanpak opstellen. 

De tekst beschrijft jouw huidige situatie en de oorzaken van jouw stress. Ook komt aan bod hoe we met stress coaching werken aan het verminderen van stress op korte termijn, het veranderen van stress-veroorzakend gedrag, het creëren van een meer helpende houding en het beter inrichten van werk en leven om stress op de lange termijn te verminderen. De werkwijze per fase wordt uiteengezet. Het plan voor re-integratie bij stress beschrijft ook het verwachtte aantal face-to-face-contacturen en telefonische contacturen, naast de verwachte doorlooptijd van het traject. 

Wanneer het plan ook naar jouw werkgever of een derde moet worden verzonden, zorg ik ervoor dat het plan, in overleg met jou, zo wordt opgesteld dat het doorgestuurd mag worden. Er zal geen persoonlijke informatie naar de werkgever of derden worden gestuurd zonder jouw toestemming. 

Geheel vrijblijvend

Kennismaken?


A side profile of a woman in a russet-colored turtleneck and white bag. She looks up with her eyes closed.

“Na het coachtraject met Willem Tijs voel ik me zelfverzekerder omdat ik nu meer regie over mijn leven heb en mezelf minder wegcijfer. Mensen blijven belangrijk voor mij maar ze zijn niet belangrijker dan ik.”

— Paula Freriks