Assertiviteit coach

Bewaak je Grenzen, ervaar Eigen Regie en spreek Zelfverzekerder.

  • 17+ Jaar Ervaring
  • NOLOC Gecertificeerd
  • Coaching In De Natuur
Stel je vraag of boek een vrijblijvende proefsessie.

Stel je vraag of boek een vrijblijvende proefsessie.

Ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Icon Regie In Werk & Leven

Krijg meer grip op jouw werk en leven doordat je beter voor jezelf leert opkomen. Stuur jouw leven in de richting die jij wilt.

Icon Kom Tot Rust

Verminder stress in contacten met anderen. Ontspan doordat je voelt dat je weer controle en plezier hebt in werk en leven.

Icon Boost Je Zelfvertrouwen

Verminder jouw valkuilen enorm. Beter voor jezelf zorgen, gezonde grenzen stellen en jezelf rustig en krachtig presenteren.

Over Willem Tijs

Willem is Inlevend en analytisch, waarmee hij met een brede kijk praktisch advies kan geven. Met 17+ jaar coach-ervaring in loopbaan, stress en burn-out, persoonlijke ontwikkeling en assertiviteit heeft hij al veel mensen geholpen hun leven en werk te verbeteren. Hij kijkt op meer manieren naar jouw coaching-vraag zodat jij bij de beste oplossing uit komt.

Zo werkt een
traject
bij
Willem.

Stap 1

Besluit om jouw probleem of assertiviteit-vraag op te lossen en vul het contactformulier in. Willem neemt snel contact op om jouw vraag te bespreken. Daarna kun je in een proefsessie vrijblijvend kennismaken en zelf ervaren hoe het werkt.


Stap 2

We starten een coaching traject. Met oefeningen, gesprekken, inzicht en praktische handvaten lossen we jouw probleem stap voor stap op. Met ongeveer ééns per week contact en gemiddeld anderhalf á twee uur thuis oefenen werken we aan nieuw, beter werkend, assertief gedrag voor jou. Desgewenst kun je middels een loopbaan oriëntatie een leuke en passende functie vinden.


Stap 3

Jouw probleem of vraag is opgelost. Je leven is beter geworden. Je staat veel meer aan het roer van jouw leven. Met nieuwe ruimte, kracht en mogelijkheden leef jij je leven zoals jij dat wilt.


Gelukkige klanten gingen je voor.
Lees hoe anderen de coaching ervaarden

Nicole Petiet. 53 jaar

Ik ben, na de burn-out coaching, milder en liefdevoller naar mijzelf en anderen. Ik ben assertiever, minder angstig en voel niet meer dat ik geleefd word. Deze coaching heeft mijn leven omgegooid “in the best possible way”. Bij Willem is er een optimale balans tussen professionaliteit en oprechte compassie.

Nicole Petiet. 53 jaar

Sociaal adviseur

1/

Henk-Jan

Willem heeft mij even stilgezet (24 uur i.p.v. 80 uur per week). . Ik ben goed hersteld van burn-out en heb weer veel energie. Tegelijkertijd heb ik samen met Willem mijn doelen, werk- en levensstijl opnieuw bekeken en aangepast. Ik heb geleerd mij meer op hoofdzaken te concentreren. Dat geeft mij meer tijd en veel meer rust en toch hetzelfde resultaat.

Henk-Jan

Directeur

2/

Mieke

Mijn doel, video’s over mijn expertise te maken en verkopen, is gerealiseerd. Gesteund door de coaching heb ik in korte tijd mogelijkheden verkend, beslissingen genomen, dingen uitgeprobeerd, video’s leren monteren, een professioneel supportnetwerk opgezet en een webwinkel neergezet. Willem heeft mij rustig en consistent door het proces geleid dat mij hielp dit te bereiken. Tools die ik geleerd heb toe te passen tijdens de coaching pas ik nu met succes toe bij mijn eigen studenten.

Mieke

3/

Wat houdt assertiviteit coaching in?

Assertief zijn betekent dat je voor jezelf opkomt zonder agressief of passief te zijn. Het gaat erom dat je jezelf respecteert, maar ook respect toont voor anderen en dat je duidelijk maakt wat je wilt en nodig hebt, zonder de ander te kleineren of te negeren. Je straalt tegelijkertijd uit dat je graag wilt samenwerken én dat jij je niet zomaar laat negeren of misbruiken.

Als assertiviteit coach help ik je om je assertiever te gaan opstellen. Daardoor kun je beter verwoorden wat jij wil op een manier dat anderen je serieus nemen. Je straalt meer zelfvertrouwen uit en laat minder makkelijk ‘over je heen lopen’ en wordt ook niet boos of agressief. Dat vergroot je effectiviteit, wat anderen ook aanvoelen. Je maakt dan ook meer kans is dat je gevraagd wordt voor een mooie of pittige klus.

Assertiviteit coaching in de natuur

Wandel coaching is een fijne en effectieve vorm van coaching. Bij assertiviteit coaching werkt wandelen goed omdat de natuur ontspanning en inspiratie biedt. Wandelen biedt een afwisselende gespreksdynamiek, die helpt bij het resultaat. Daarnaast zetten we in de natuur assertiviteit-oefeningen in te die jou helpen te zien hoe jij dingen aanpakt en ook om een assertievere aanpak te leren toepassen.

Assertiviteit coaching bedrijf

Een werkgever kan, op verzoek van een werknemer een assertiviteit coach bedrijf zoals Carrière Corazon inschakelen. Als dat vanuit de werkgever niet lukt kiezen mensen ook om het zelf te financieren en soms is subsidie mogelijk. Naast dat de werknemer meer zelfvertrouwen en werkplezier in zijn of haar werk kan creëren is de coaching ook in het belang van de werkgever. De weerbaarheid en effectiviteit verbeteren, verzuimdagen verminderen en een assertievere werknemer is breder inzetbaar.

Het is voor een bedrijf lastig als iemand het bespreken van bepaalde zaken die niet werken, bepaalde taken of bepaalde collega’s vermijdt als gevolg van een lagere assertiviteit. Soms leidt dit ook tot uitval. De kosten daarvan kunnen oplopen en werkprocessen zijn minder effectief. Daarom is het inschakelen van een assertiviteit coach niet alleen in het belang van de werknemer. Samen met de werknemer en werkgever kan dan besproken worden waaraan gewerkt gaat worden en wat het belang daarbij voor de werknemer en de werkgever is.

Assertiviteit consulent

De aanpak bij assertiviteit coaching kan variëren van coach tot coach en van bedrijf tot bedrijf. Om de werkwijze beter aan te duiden worden dan namen als assertiviteit consultant, assertiviteit coach, assertiviteit adviseur en assertiviteit consultant gebruikt.

Sinds 2005 werk ik al als loopbaancoach, burn-out coach, en assertiviteit- en persoonlijke ontwikkeling coach. Bij voorkeur kijk ik naar de cliënt die ik coach en bepaal dan in samenspraak wat er nodig is.

Bij een assertiviteit vraag is het belangrijk precies in kaart te brengen wat er speelt en hoe dat bij jou werkt. Pas als dat helder is kan er een oplossing gevonden waar jij ook echt wat mee kan.

Assertiviteit specialist

In de loop der jaren heb ik als assertiviteit specialist veel mensen geholpen bij het verwerven van een assertieve houding. In mijn opleiding toegepaste psychologie bij Phoenix Opleidingen heb ik geleerd hoe mensen zich verschillend kunnen ontwikkelen in hun leven en welke verschillende soorten oplossingen passen bij verschillende mensen.

Bij assertiviteit is het belangrijk om jouw zelfvertrouwen en eigenliefde te vergroten. Als je daarin groeit voelt het vanzelfsprekender om meer ruimte in te nemen en jouw behoeften en ideeën te presenteren aan anderen. Daarnaast laat ik je voelen hoe assertiviteit voelt en hoe je het praktisch vormgeeft. Vervolgens help ik je om het een paar keer in de praktijk in te zetten waardoor jouw assertieve gedrag beter ingeslepen raakt.

Vaak speelt er rondom een assertiviteit vraag een praktisch probleem in jouw werk- of privéleven. Mijn jarenlange ervaring als coach komt dan van pas om samen met jou daar goede oplossingen voor te vinden voor jouw specifieke probleem. Ik help je ook om dit in de praktijk, stap voor stap, aan te gaan en te verbeteren.

Plan van aanpak assertiviteit coachingoelen coaching

Als wij, na een vrijblijvende kennismaking, besluiten dat er een klik is en dat ik wat voor jou kan betekenen maak ik een plan van aanpak assertiviteit coaching.

Daarin beschrijf ik kort jouw uitgangssituatie zoals die nu is en aan welke assertiviteit vragen je wilt werken. De werkwijze in de diverse fases wordt ook verder uiteengezet. Daarnaast staat in het plan van aanpak assertiviteit coaching een inschatting van het aantal face-to-face-contacturen, de telefonische contacturen en de verwachte doorlooptijd van het traject.

Als het plan ook naar jouw werkgever of een derde wordt gestuurd zorg ik dat het plan, in overleg met jou, zo is opgesteld dat het doorgestuurd mag worden van jou. Zonder jouw toestemming gaat er geen persoonlijke informatie naar de werkgever of derden.

Verbeter Jouw Assertiviteit – Neem Contact Op

Antwoord binnen 24 uur op werkdagen. Binnen één week een vrijblijvende proefsessie.