Wandel Coach

Als wandel coach help ik je graag om te groeien in je loopbaan, bij je persoonlijke ontwikkeling, of bij herstel van stress en burn-out. De vraag ‘wat is wandel coaching’ is eenvoudig: Het is prettige en effectieve manier om de hierboven genoemde doelen te bereiken. Vergeleken met coaching in een kantoor-omgeving biedt het meer variatie in gespreksvormen, waarbij het wandelen, de frisse lucht en de natuurlijke omgeving rustgevend werken. Ook gebruik ik buiten veel oefeningen die worden uitgetekend in het zand of uitgezet in de natuurlijke omgeving. 

Bij de oefeningen kom je letterlijk al direct in beweging en ervaar je tijdens de oefening hoe jij bepaalde zaken aanpakt. Dit biedt een praktische en solide basis voor het coaching gesprek dat erop volgt. Daarin bekijken we hoe jij dingen tot nu toe aangepakt hebt en wat je daarin wilt veranderen. Misschien heb jij de oplossing voor jouw verandering al laten zien in de oefening. Soms is er een extra oefening nodig om een oplossing te vinden. Samen werken we dan aan manieren waarop jij in de dagelijkse praktijk verbeterd gedrag kunt oefenen en inzetten en zo jouw doelen kunt bereiken.

Wandel coaching in de natuur

Wandel coaching in de natuur is een fijne en goed werkend vorm van coaching. Onderzoek laat zien dat natuur mensen helpt ontspannen en minder te denken over negatieve zaken. Het is ook aangetoond dat matig intensief bewegen helpt stress en depressie te verminderen en het algemeen welbevinden verbetert. Zo ben je beter in staat om ontspannen en open naar je eigen functioneren te kijken. Ook helpt de ontspanning je een uitdagende oefening aan te durven gaan en dan achteraf te bekijken wat je daarvan geleerd hebt. Wanneer er een coaching sessie nodig is die veel opschrijven vraagt kunnen we ook een sessie binnen doen.

willem tijs

Geheel vrijblijvend

kennismaken?

Wandel coach bedrijf

Een werkgever kan voor een werknemer (of ondernemer) een wandel coach bedrijf zoals Carrière Corazon inschakelen. Als dat vanuit de werkgever niet lukt zij er soms subsidies beschikbaar of kiezen mensen om het zelf te financieren. Carrière Corazon helpt je beter te functioneren in je werk of in jouw bedrijf op een manier die bij jou past. Een goed wandel coaching traject kan helpen een werknemer voor het bedrijf te behouden en ook om uitval voorkomen. 

Het is voor een werkgever heel lastig als iemand langdurig uitvalt of als er een nieuwe werknemer moet worden ingewerkt. De kosten kunnen dan oplopen tot tienduizenden euro’s. Bij een slecht aangepakte situatie kan het soms een jaar of soms veel langer duren voordat het werk weer goed wordt opgepakt. Carrière Corazon helpt dat te voorkomen op zo’n manier dat jij als werknemer weer plezier en voldoening in je werk kan ervaren. Dat wordt dan een win-win situatie voor jou en jouw werkgever.

Wandel coaching bij stress- en onzekerheid of bij een burn-out werkt erg goed. Binnen Corazon heb ik daar veel ervaring mee. Met wandel coaching kun je resultaat boeken bij stressreductie, verminderen van faalangst, vergroten van assertiviteit, effectiever werken, onderzoeken wat je kunt delegeren, uitzoeken in welke taken jij het meeste plezier ervaart, minder pleasen, verminderen van een kort lontje, gezond re-integreren op het werk, onderzoeken waar jij energie verliest en wat jou de meeste energie geeft en meer.

soorten-wandel-coaching

Soorten wandel coaching

De aanpak bij wandel coaching kan variëren van coach tot coach en van bedrijf tot bedrijf. Om de werkwijze beter aan te duiden worden dan diverse namen als consultant, wandel coach, adviseur en wandel consulent gebruikt. Sinds 2005 werk ik al als loopbaancoach met wandel coaching of binnen in een kantooromgeving. Sinds 2016 help ik mensen met wandel coaching om uit hun stress en burn-out te komen. Bij voorkeur kijk ik naar de cliënt die ik coach en bepaal dan in samenspraak wat er nodig is. 

Wandel coaching kan op verschillende manier worden ingezet. Ikzelf combineer graag meerdere mogelijkheden om jou de kans te geven zoveel mogelijk te groeien. Uiteraard voeren we gesprekken om jouw situatie en gedragspatronen in kaart te brengen. Daarnaast gebruik ik graag een combinatie van voorbeelden uit de natuur, wanneer gewenst ontspanningsoefeningen of sporten, maar ook oefeningen uit NLP of zelf ontwikkeld die jou helpen jouw patronen scherp te krijgen en oplossingen te vinden om je patronen zo te verbeteren dat je prettiger en effectiever kunt werken en leven.

Wandel coach specialist

In de loop der jaren heb ik als wandel coach specialist veel mensen geholpen bij hun loopbaan, persoonlijke ontwikkeling en herstel van stress- en burn-out. Het is een prachtige manier van coachen met mooie resultaten. Ik heb meerdere eigen oefeningen ontwikkeld die jou helpen om jezelf beter te leren kennen, effectiever gedrag in te gaan zetten en jouw valkuilen te verminderen. Daardoor kun je betere keuzes maken en met meer plezier en minder inspanning gaan werken en leven.

Tijdens de wandel coaching gesprekken hoeven we elkaar niet continue aan te kijken, wat vaak een wat meer ontspannen sfeer creëert, dat maakt het makkelijker om lastigere, maar wel belangrijke, onderwerpen te bespreken. De natuurlijke omgeving en het bewegen helpen je te ontspannen en zo het beste uit jezelf te halen. 

Als je dat wilt of nodig hebt kunnen we tijdens wandel-coaching ook makkelijker werken aan gezondheidsdoelen. Met name het verminderen van stress en het oppakken van meer bewegen of gezond sporten kan met wandel coaching goed aangepakt worden. Daarbij helpt het dat ik ook een basisopleiding in de sport heb gevolgd (fitnesstrainer A, en Sportief Wandelen) en jarenlang sport trainingen heb verzorgd. 

wandel-coaching-specialist

Plan van aanpak bij wandel coaching

Als wij, na een vrijblijvende kennismaking, besluiten dat er een klik is én dat ik wat voor jou kan betekenen maak ik een plan van aanpak voor wandelcoaching.

Daarin beschrijf ik kort jouw situatie zoals die nu is en wat de achtergrond is van jouw wandel coaching vraag. Ik beschrijf waaraan we gaan werken op het gebied van loopbaan, persoonlijke ontwikkeling, ontspanning en/of herstel. De werkwijze in de diverse fases wordt ook verder uiteengezet. Daarnaast staat in het plan van re-integratie bij wandel coaching een inschatting van het aantal face-to-face-contacturen en telefonische contacturen met daarbij de verwachte totale doorlooptijd van het traject. Als het plan van aanpak ook naar jouw werkgever of een derde wordt gestuurd zorg ik dat het plan, in overleg met jou, zo is opgesteld dat het klopt en het doorgestuurd mag worden van jou. Zonder jouw toestemming gaat er geen persoonlijke informatie naar de werkgever of derden. 

Naar aanleiding van het Plan van aanpak wandel coaching kun jij, en/of je werkgever, definitief besluiten om te starten met het traject. Daarna kunnen we meestal al binnen één á twee weken de eerste sessies van het traject inplannen.

Geheel vrijblijvend

Kennismaken?


A side profile of a woman in a russet-colored turtleneck and white bag. She looks up with her eyes closed.

“Na het coachtraject met Willem Tijs voel ik me zelfverzekerder omdat ik nu meer regie over mijn leven heb en mezelf minder wegcijfer. Mensen blijven belangrijk voor mij maar ze zijn niet belangrijker dan ik.”

— Paula Freriks