Financiering en kosten

Coaching door een goede coach die zichzelf serieus neemt is nooit goedkoop. De vraag is dus: Is de coaching het geld waard? Stel je voor dat de coaching de gezochte verandering brengt met daarnaast mooie groei en verandering die je nog niet zocht. En daar heb je dan (levens)lang plezier van. De meeste mensen concluderen dan dat de coaching het bedrag zeker waard is. 

Daarna komt natuurlijk de vraag hoe je een traject kunt financieren. Ik help je graag om oplossingen voor financiering te vinden.

Een oriënterend gesprek of een proefsessie zijn altijd vrijblijvend en gratis. In het gesprek maak ik een inschatting van wat er nodig is en wat het kost.

Geheel vrijblijvend een vraag stellen of kennismaken

kennismaken?

Mogelijkheden voor financiering

 • Vaak is het mogelijk en redelijk om een werkgever te vragen om het traject (deels) te financieren. Als jij dat wil kan ik jouw werkgever benaderen om diens belang bij het traject uit te leggen.
  • Vaak betaald de ziektewet- of arbeidsongeschiktheidsverzekeraar van de werkgever of ondernemer een traject. 
  • Ondernemers en werkgevers kunnen coaching aftrekken van de inkomensbelasting.
  • Veel werkgevers hebben een standaard budget voor opleiding, training en coaching voor hun werknemers.
 • Regelmatig is er ook een subsidieregeling van toepassing. Zoals bijvoorbeeld:
  • Gratis coaching voor rijksambtenaren via de A&O regeling. Die coaching kun je zonder medeweten van jouw werkgever aanvragen en doorlopen. Het maximum budget is maximaal € 1815,- (incl. btw) en het mag alleen door gecertificeerde loopbaanprofessionals worden uitgevoerd. 
  • Een landelijk gesubsidieerd gratis stap-ontwikkeladvies. Dit is er voor iedereen die niet naar school is geweest en voor iedereen die maximaal een MBO-2 niveau diploma heeft. Dat is mogelijk van mei tot en met november 2022 tot, zolang er nog budget over is. Dit advies mag alleen door gecertificeerde professionals worden uitgevoerd. 
 • Het is bij Corazon in overleg mogelijk om in meerdere termijnen te betalen.

Kosten

In de meeste gevallen liggen de kosten voor een compleet traject tussen de € 700,- en € 2600,-. De prijs is afhankelijk van de uitgangssituatie en de overeengekomen doelen voor het traject.

Geheel vrijblijvend een vraag stellen of kennismaken

kennismaken?