Loopbaan coach

Loopbaan coaching gaat over verschillende aspecten van je werk-leven. Als loopbaan coach kan ik je helpen om te gaan voor een leuke nieuwe functie bij je huidige werkgever of een nieuwe baan ergens anders. Misschien overweeg je ook om zzp’er te worden of een bedrijf te starten. Het kan ook zijn dat je graag een stap maakt in je persoonlijke ontwikkeling,zoals bijvoorbeeld meer rust vinden in je werk, bepaalde valkuilen leren vermijden, beter voor jezelf opkomen, een betere werk-privé balans, of nog wat anders. Mogelijk heb je een teleurstelling te verwerken zoals bijvoorbeeld ontslag. Ik help je dan om dat een plaats te geven en er anders naar te gaan kijken waardoor het niet meer als een grote last voelt. Kortom, we beginnen altijd met het ontwikkelen van een werkperspectief waar jij blij van wordt.

Daarna gaan we jouw werk wens ook realiseren. Ik vind het belangrijk dat jij, waar dat mogelijk is, zoveel mogelijk zelf leert. Dan kun je de volgende keer als je wat wilt veranderen zonder ondersteuning je doel bereiken. Ik blijf tijdens het proces naast je staan zodat je, bij tegenslagen op mij terug kunt vallen en we samen weer zorgen dat je weer op het juiste spoor komt. Als je iets in het sollicitatieproces niet, of heel moeilijk, kunt leren neem ik graag dingen over, omdat je daar anders te veel energie op kwijt raakt. 

Een goed uitgangspunt is om datgene wat jij leuk en belangrijk vindt in werk en leven, te combineren met wat jij aan een organisatie of aan mensen kunt bijdragen.

Loopbaan coaching in de natuur

Wandel coaching is een fijne en effectieve vorm van coaching. Bij loopbaan coaching werkt wandelen goed omdat de natuur ontspanning en inspiratie biedt. Wandelen biedt een afwisselende gespreksdynamiek, die helpt bij het resultaat. Daarnaast zetten we in de natuur oefeningen in die jou nieuwe inzichten bieden, waarmee je mooie stappen in jouw loopbaan kunt zetten. 

willem tijs

Geheel vrijblijvend

kennismaken?

Loopbaan coaching bedrijf

Een werkgever kan bij een loopbaanvraag van een werknemer een loopbaan coaching bedrijf zoals Carrière Corazon inschakelen. Als dat vanuit de werkgever niet lukt kiezen mensen ook om het zelf te financieren. Corazon helpt je om beter te functioneren in je loopbaan en dat is goed voor jou en voor je werkgever.

Het is voor een bedrijf niet gunstig als iemand minder goed functioneert of ontevreden is. De kosten kunnen ongemerkt hoog oplopen of een goede werknemer kan verdwijnen naar een andere werkgever. Als jij na een coaching met loopbaanbegeleiding of na een loopbaanadvies weer beter en met meer plezier functioneert is dat een win-win situatie voor jou én je werkgever. 

Ik werk sinds 2005 als loopbaan-coach binnen Corazon. Door mijn ruime ervaring kan ik je ondersteunen bij een grote variatie aan vragen. Ik help je ook graag door (samen met jou) in gesprek te gaan met jouw werkgever. Zo kunnen we samen uitleggen wat het voordeel voor de werkgever is als jij jouw loopbaanvraag goed beantwoord, passende keuzes maakt of jezelf ontwikkelt. 

Loopbaan consulent

De aanpak bij loopbaan coaching kan variëren van coach tot coach en van bedrijf tot bedrijf. Om de werkwijze beter aan te duiden worden dan namen als burn-outconsultant, loopbaan coach, loopbaan adviseur en loopbaan consulent gebruikt. Ik help sinds 2005 mensen als loopbaancoach. Bij voorkeur kijk ik naar de cliënt die ik coach en bepaal dan in samenspraak wat er nodig is. 

Als je een beroepskeuzeadvies, een loopbaanadvies of een studieadvies wilt help ik je op basis van jouw affiniteiten en belangstellingen passende functies, beroepen of studies te vinden. Het belangrijkste is dat je veel affiniteit hebt met wat je doet; je besteed al snel 40 % van jouw beschikbare tijd aan je werk en dan moet je er natuurlijk wel voldoening uit halen. Het is ook belangrijk dat je voldoende talent hebt voor het vak dat je uitoefent. Want anders kost het werken je zoveel energie dat je uitgeput raakt en je plezier verdwijnt. Samen zoeken we de richting waarin jij met succes en plezier kunt functioneren.

Loopbaan specialist

De laatste 17 jaar heb ik als loopbaan specialist veel mensen geholpen om hun ideale baan te realiseren. Ik heb steeds weer gezien dat een loopbaan ingrijpt op veel onderdelen van het leven. Het is belangrijk dat een baan bij jou past als mens met al je kwaliteiten, valkuilen en beperkingen.

Ik kan je helpen om uit te vinden van welke functies en taken jij blij wordt en waar je ook genoeg talent en ervaring voor hebt. Dat kan je helpen te kiezen voor een andere functie bij jouw werkgever of het vinden van een leuke nieuwe baan. Ik kan je ook helpen om beter te gaan functioneren in jouw baan of om je persoonlijk verder te ontwikkelen zodat je met meer plezier en minder moeite kunt gaan functioneren in werk en leven. 

Als dat gewenst is kan ik een rol spelen bij het helpen realiseren van een betere communicatie met of een beter passend takenpakket vanuit jouw werkgever. 

Plan van aanpak Loopbaan coaching

Als wij, na een vrijblijvende kennismaking, besluiten dat er een klik is en dat ik wat voor jou kan betekenen maak ik een plan van aanpak loopbaan coaching.

Daarin beschrijf ik kort jouw situatie zoals die nu is en hoe de situatie is ontstaan die geleid heeft tot jouw loopbaanvraag. Uiteraard beschrijf ik ook jouw loopbaanvraag en wat erbij komt kijken om die te beantwoorden en in de praktijk te brengen. De werkwijze in de diverse fases wordt ook verder uiteengezet. Daarnaast staat in het plan van re-integratie bij loopbaan coaching een inschatting van het aantal face-to-face-contacturen en telefonische contacturen met de verwachte doorlooptijd van het traject. 

Als het plan ook naar jouw werkgever of een derde wordt gestuurd zorg ik dat het plan, in overleg met jou, zo is opgesteld dat het doorgestuurd mag worden van jou. Zonder jouw toestemming gaat er geen persoonlijke informatie naar de werkgever of naar derden. 

Geheel vrijblijvend

Kennismaken?


A side profile of a woman in a russet-colored turtleneck and white bag. She looks up with her eyes closed.

“Na het coachtraject met Willem Tijs voel ik me zelfverzekerder omdat ik nu meer regie over mijn leven heb en mezelf minder wegcijfer. Mensen blijven belangrijk voor mij maar ze zijn niet belangrijker dan ik.”

— Paula Freriks