Persoonlijke Ontwikkeling

Tijdens je werk en privéleven of in de zoektocht naar werk loop je soms tegen aspecten van je persoonlijkheid aan die je belemmeren of die vragen om een nieuwe aanpak. Dan help ik je graag om daarin dingen te verbeteren en óók om met meer compassie naar jezelf te kunnen kijken.

Waarin wil jij je persoonlijk ontwikkelen?

  • Jouw eigen kracht vinden en beter omgaan met je valkuilen. Op weg naar moeiteloos functioneren en plezier 
  • Assertiever worden
  • Een betere werk-privébalans vinden
  • Werken en leven met minder stress. Je gestreste gevoel of korte lontje verminderen 
  • Faalangst of omgaan met prestatiedruk bij studie of sport
  • Verwerking van baanverlies, ontslag en rouw
  • Snel denken, veelzijdigheid, creativiteit of hoogbegaafdheid
  • Werk zoeken met een beperking

Jouw eigen kracht vinden en beter omgaan met je valkuilen. 

Op weg naar moeiteloos functioneren en plezier. 

Kan ik mijn werk anders aanpakken zodat ik met minder energie hetzelfde of meer bereik? Welke taken en omstandigheden kosten mij bovengemiddeld veel energie en vragen om een aanpassing van mijn taken of functie? Hoe herken ik mijn valkuilen en hoe zorg ik dat ik er véél minder vaak in trap? Deze vragen help ik je beantwoorden in een traject en ik ondersteun je om de noodzakelijke veranderingen door te voeren. Lees er meer over op de pagina: Persoonlijke Ontwikkeling coach.

Assertiever worden

Kom beter voor jezelf op.

Het is goed mogelijk een assertiever houding te ontwikkelen. Dat verdien je en het maakt jou meer ontspannen en effectiever in werk en leven. Lees er meer over in deze link: Assertiviteit coach.

Een betere werk-privébalans vinden 

Als je merkt dat je niet genoeg tijd hebt voor rust, gezin, vrienden, werk of hobby’s is het goed je prioriteiten opnieuw te bezien. Daarna werken we aan een leven waarin al jouw wensen en behoeften goed in balans zijn. 

Werken en leven met minder stress

Je gestreste gevoel of korte lontje verminderen. Zie pagina stress en burn-out coaching.

Faalangst of omgaan met prestatiedruk bij studie, werk of sport

Faalangst komt veel voor en het is een uitingsvorm van stress. In veel gevallen gaan mensen minder presteren of blokkeren door de druk die ze ervaren of die ze zichzelf opleggen. We kunnen dan uitzoeken hoe dat komt en wat je kunt doen om dat te verminderen. We gaan dan, net als topsporters altijd moeten doen, op zoek naar die mate van stress waarbij je optimaal kunt presteren. Je zult zien dat het leven dan ook leuker wordt. Lees er meer over in deze link: Stress coach.

Verwerking van baanverlies en ontslag en rouwverwerking

Soms gebeuren er pijnlijke dingen in je werk of leven. Dat kan een negatieve stemming of erg veel onrust geven. Het lukt dan niet altijd direct om daar goed mee om te gaan, je verwerking vorm te geven en je leven weer in het hier en nu op te pakken. Daar heb ik veel mensen mee geholpen en ik help ook jou daar graag mee. Als het dan nog nodig is kan ik je helpen met het zoeken van werk dat goed bij je past. Lees er meer over op de pagina: Persoonlijke Ontwikkeling coach.

Snel denken, veelzijdigheid, creativiteit of hoogbegaafdheid

Hoe vreemd het ook lijkt, hoogbegaafdheid en creativiteit kunnen stevige nadelen tot gevolg hebben. Het gaat dan bijvoorbeeld over het niet altijd de aansluiting met anderen kunnen vinden, het overslaan van bepaalde (leer)stappen in je ontwikkeling, té veel zaken tegelijk aanpakken, onzekerheid, verveling of niet je draai kunnen vinden in je werk. Ik help je daar scherper bewust van te worden, er meer vrede mee te hebben en dingen beter leren aan te pakken. Waar nodig zoeken we naar jouw grootste motivaties, een nieuwe balans tussen verstand, gevoel en intuïtie en/of naar een goed passende baan. Uiteindelijk wil ik dat dit talent gaat bijdragen aan jouw goede functioneren én aan je levensgeluk. Bij dit soort (levens)vragen passen meerdere soorten coaching uit het menu ‘soorten coaching’.

Werk zoeken met een beperking

Misschien is de beperking ontstaan gedurende je leven of had je altijd al een beperking. Een beperking na gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid, autisme en AD(H)D komen vaak voor. Ondanks de beperkingen die hierbij horen kun je op andere vlakken vaak (extra) goed presteren én plezier hebben. Vanuit jouw kracht zoeken we naar passend werk, waarin je goed presteert, plezier hebt én niet overbelast raakt. Ik help je om een manier van omgaan met je beperking te vinden waardoor je er minder last van hebt. Lees er meer over op de pagina Re-integratie coach.

Klaar om aan jezelf te werken? Super!

Vul kort jouw gegevens in het contact formulier en ik kom binnen één werkdag bij je terug.