Re-integratie coach

Terugkomen in je werk of verder naar een leuke nieuwe baan.

  • 17+ Jaar Ervaring
  • NOLOC Gecertificeerd
  • Coaching In De Natuur
Stel je vraag of boek een vrijblijvende proefsessie.

Stel je vraag of boek een vrijblijvende proefsessie.

Ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Icon Regie In Werk & Leven

Jouw werk en leven worden beter, leuker en makkelijker. Ga voor het werk dat echt bij je past.

Icon Kom Tot Rust

Krijg jouw stress onder controle en voel weer plezier. Goed en meer ontspannen functioneren.

Icon Boost Je Zelfvertrouwen

Werk in je kracht en vermijd taken die niet bij jou passen. Ontwikkel eventueel nieuwe skils.

Over Willem Tijs

Willem is Inlevend en analytisch, waarmee hij met een brede kijk praktisch advies kan geven. Met 17+ jaar coach-ervaring in loopbaan, stress en burn-out, persoonlijke ontwikkeling, assertiviteit en doelen coaching heeft hij al veel mensen geholpen. Hij kijkt op meer manieren naar jouw coaching-vraag zodat jij bij de beste oplossing uit komt.

Zo werkt een
traject
bij
Willem.

Stap 1

Besluit om jouw probleem of vraag op te lossen en vul het contactformulier in. Willem neemt snel contact op om jouw vraag te bespreken. Daarna kun je in een proefsessie vrijblijvend kennismaken en zelf ervaren hoe het werkt.


Stap 2

We starten een coaching traject. Met oefeningen, gesprekken, inzicht en praktische handvaten lossen we jouw probleem stap voor stap op. Met ongeveer ééns per week contact en gemiddeld anderhalf á twee uur thuis oefenen werken we aan nieuw, beter werkend, gedrag voor jou. Een eventuele loopbaan oriëntatie brengt je een leuk en passend beroepsperspectief.


Stap 3

Jouw probleem of vraag is opgelost. Je leven is beter geworden. Met meer ruimte, mogelijkheden en kracht om het vorm te geven leef jij je leven zoals jij dat wilt.


Gelukkige klanten gingen je voor.
Lees hoe anderen de coaching ervaarden

Nicole Petiet. 53 jaar

Ik ben, na de burn-out coaching, milder en liefdevoller naar mijzelf en anderen. Ik ben assertiever, minder angstig en voel niet meer dat ik geleefd word. Deze coaching heeft mijn leven omgegooid “in the best possible way”. Bij Willem is er een optimale balans tussen professionaliteit en oprechte compassie.

Nicole Petiet. 53 jaar

Sociaal adviseur

1/

Henk-Jan

Willem heeft mij even stilgezet (24 uur i.p.v. 80 uur per week). . Ik ben goed hersteld van burn-out en heb weer veel energie. Tegelijkertijd heb ik samen met Willem mijn doelen, werk- en levensstijl opnieuw bekeken en aangepast. Ik heb geleerd mij meer op hoofdzaken te concentreren. Dat geeft mij meer tijd en veel meer rust en toch hetzelfde resultaat.

Henk-Jan

Directeur

2/

Mieke

Mijn doel, video’s over mijn expertise te maken en verkopen, is gerealiseerd. Gesteund door de coaching heb ik in korte tijd mogelijkheden verkend, beslissingen genomen, dingen uitgeprobeerd, video’s leren monteren, een professioneel supportnetwerk opgezet en een webwinkel neergezet. Willem heeft mij rustig en consistent door het proces geleid dat mij hielp dit te bereiken. Tools die ik geleerd heb toe te passen tijdens de coaching pas ik nu met succes toe bij mijn eigen studenten.

Mieke

3/

Wat houdt re-integratie coaching in?

Als je na ziekte op een goede manier terug wilt komen in werk help ik je graag als re-integratie coach. Ik kan je helpen om goed terug te komen in je huidige functie of bij het vinden van een leuke nieuwe functie of baan.

Als het gaat om terugkomen in je huidige functie onderzoeken we eerst de oorzaak van jouw uitval op je baan. Als dat helder is gaan we die oorzaken oplossen of verminderen en kijken hoe je je functie daarna weer gezond en met plezier kunt uitvoeren.

Als je bij een nieuwe werkgever moet of wilt gaan werken of een nieuwe functie bij je huidige werkgever wilt, tijdens je re-integratie bij ziekte help ik je daar ook graag bij. Het is belangrijk dat jouw nieuwe baan je plezier en voldoening biedt, maar ook dat je er genoeg talent voor hebt. Dan kun je met veel plezier en succes functioneren in je nieuwe baan, met de tips en inzichten die je kreeg van jouw re-integratie coach.

Re-integratie coaching in de natuur of binnen

Wandel coaching is een prettige en effectieve coaching vorm. Re-integratie coaching in de natuur biedt ontspanning en inspiratie en het wandelen biedt een afwisselende gespreksdynamiek. Daarnaast kan ik in de natuur veel oefeningen inzetten die jou nieuwe inzichten en groei bieden. Als het nodig is hebben we ook enkele coaching-gesprekken binnen. Het gaat erom dat jij weer prettig aan het werk gaat.

Als jij liever alleen binnen coaching-gesprekken hebt doen we dat natuurlijk.

Re-integratie bedrijf

Een werkgever kan bij langer durende ziekte van een werknemer of als het niet mogelijk is voor de werknemer om terug te keren in de eigen functie een re-integratiebedrijf zoals Carrière Corazon inschakelen. Corazon kan goed helpen bij 1e spoor en 2e spoor re-integratie.

Bij 1e spoor re-integratie wordt er gewerkt aan terugkeer in de eigen functie of een andere functie bij dezelfde werkgever. Als dat niet mogelijk blijkt te zijn moet er van het UWV gewerkt worden aan 2e spoor re-integratie, wat betekent dat er gezocht wordt naar een baan bij een nieuwe werkgever. Mocht dat allemaal niet lukken dan komt er uiteindelijk een beoordeling van een UWV-arts en een UWV-arbeidsdeskundige waarin bepaald wordt voor hoeveel procent iemand arbeidsongeschikt is.

Ik heb veel ervaring als re-integratie coach, re-integratie consulent, re-integratie adviseur en re-integratie consultant. Al die namen worden door elkaar gebruikt en kennen soms lichte verschillen in de accenten die gelegd worden. Ik weet inmiddels veel over de procedures die het UWV hanteert, maar ik ben geen casemanager re-integratie. Een casemanager re-integratie is verantwoordelijk is voor het bijhouden van de verschillende, deels wettelijk verplichte, procedures bij re-integratie.

Re-integratie consulent

De aanpak bij re-integratie coaching kan variëren van coach tot coach en van bedrijf tot bedrijf. Om de werkwijze beter aan te duiden worden dan namen als re-integratie consultant, re-integratie coach, re-integratie adviseur en re-integratie consulent gebruikt. Ik heb dit werk gedaan bij meerdere re-integratiebedrijven onder alle bovenstaande functienamen. Bij voorkeur kijk ik naar de cliënt die ik coach en bepaal dan in samenspraak wat er nodig is. Ik ga uit van de eigen kracht van de cliënt, want als een client zijn of haar eigen mogelijkheden optimaal inzet en ontwikkelt geeft dat veel zelfvertrouwen.

Het is mooi als iemand door de coaching zelfstandiger, zelfverzekerder en krachtiger wordt. Dan kan een volgende baan misschien wel zonder hulp van een re-integratieconsulent of coach gevonden worden. Het komt echter ook voor dat mensen (nog) niet goed zijn in gespreksvoering, netwerken, een CV maken of een motivatie schrijven. Waar iemand het zelf kan leren help ik hem of haar daarbij, maar als dat (nog) te moeilijk is kan ik ook onderdelen overnemen of meegaan op een sollicitatiegesprek.

Re-integratie specialist

In de loop der jaren heb ik als re-integratie specialist veel mensen met diversie ziektebeelden of beperkingen geholpen bij het vinden van een leuke en passende nieuwe baan bij re-integratie. Toch is een beperking niet het belangrijkste bij het vinden van een baan. Het belangrijkste bij re-integratie blijft wat jij leuk vindt om te doen in je werk en wat jij kunt en wilt bijdragen aan een organisatie. Het gaat er voor een werkgever om hoe gemotiveerd jij bent, wat je inhoudelijk en qua werkzaamheden kunt bijdragen en ook wat je bijdraagt met jouw persoonlijkheid. Daarom ben jij zelf veel belangrijker dan je beperking.

Als re-integraties specialist help ik je graag om duidelijk te krijgen wat je wel kunt, wat je leuk vindt, en hoe je kunt omgaan met hetgeen je minder goed kunt. Daarmee kun je je huidige werk, in samenspraak met je werkgever, beter vormgeven. Zo nodig kun je daarmee ook op zoek gaan naar een nieuwe functie bij een andere werkgever waar jij met plezier goed kunt functioneren. De dingen jijzelf daarbij kunt (leren), doe je natuurlijk zelf, maar dingen die jij niet kunt kan ik overnemen. Als jij en je werkgever dat willen is coaching tijdens de startfase van een nieuwe functie ook een optie.

Plan van aanpak re integratie

Bij 1e spoor re-integratie gaat het om terugkomen in je huidige functie of bij je huidige werkgever. In het plan van aanpak re-integratie beschrijf ik de oorzaken van jouw uitval op het werk. In het geval van re-integratie bij ziekte gaat het om vragen als: Was het werk fysiek of psychisch te zwaar, was jouw aanpak van het werk (niet) optimaal, had de organisatie van het werk een aandeel in jouw uitval en heb jij eigenschappen of valkuilen die hebben bijgedragen aan de uitval. Vervolgens geef ik aan hoe we die oorzaken waar dat mogelijk is oplossen of verminderen en hoe je je functie daarna weer gezond en met plezier kunt uitvoeren. Ook wordt de werkwijze in het plan van aanpak re-integratie beschreven.

2e spoor re-integratie. Als je bij een nieuwe werkgever moet of wilt gaan werken tijdens je re-integratie bij ziekte help ik je ook graag. In het plan van aanpak re-integratie beschrijf ik, naast de uitgangssituatie, hoe wij tijdens het traject gaan werken aan het verwerven van een nieuwe baan die je plezier en voldoening biedt en die verder ook passend is. Kijk bij loopbaancoach, als je wilt weten hoe ik je ondersteun bij het vinden van die leuke, passende nieuwe baan.

Het derde soort plan van aanpak re-integratie is het plan dat een werkgever samen met jou moet maken van het UWV op de 6e week na ziekte. Het UWV noemt dit plan van aanpak re-integratie een ‘Stappenplan bij ziekte’. Hierin wordt beschreven hoe de aanpak voor het terugkomen in werk moet zijn tijdens de twee jaar na jouw eerste ziektedag. Klik voor precieze informatie over deze UWV-regels op deze link: UWV: Stappenplan bij ziekte.

Zet Jouw Volgende (Werk)Stap – Neem Contact Op

Antwoord binnen 24 uur op werkdagen. Binnen één week een vrijblijvende proefsessie.