Burn-out coach

Herstel en nooit meer een nieuwe burn-out.

  • 17+ Jaar Ervaring
  • NOLOC Gecertificeerd
  • Coaching In De Natuur
Stel je vraag of boek een vrijblijvende proefsessie.

Stel je vraag of boek een vrijblijvende proefsessie.

Ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Icon Kom Tot Rust

Krijg jouw stress onder controle en voel weer plezier. Stop chronische stress en burn-out voor de korte én lange termijn.

Icon Regie In Werk & Leven

Tijdens en voor een burn-out heb je te weinig controle over werk en leven. Ga voor een beter, leuker en makkelijker leven na je burn-out.

Icon Geen Nieuwe Burn-Out

Jouw valkuilen enorm verminderen. Beter voor jezelf zorgen en beter werkend gedrag aanleren zodat je geen nieuwe burn-out krijgt.

Over Willem Tijs

Willem is Inlevend en analytisch, waarmee hij met een brede kijk praktisch advies kan geven. Met 17+ jaar coach-ervaring in loopbaan, stress en burn-out, persoonlijke ontwikkeling, assertiviteit en doelen coaching heeft hij al veel mensen geholpen. Hij kijkt op meer manieren naar jouw coaching-vraag zodat jij bij de beste oplossing uit komt.

Zo werkt een
traject
bij
Willem.

Stap 1

Besluit om jouw burn-out of jouw vraag op te lossen en vul het contactformulier in. Willem neemt snel contact op om jouw vraag te bespreken. Daarna kun je in een proefsessie vrijblijvend kennismaken en zelf ervaren hoe het werkt.


Stap 2

We starten een coaching traject. Met oefeningen, gesprekken, inzicht en praktische handvaten lossen we jouw stress en burn-out stap voor stap op. Met ongeveer ééns per week contact en gemiddeld anderhalf á twee uur thuis oefenen werken we aan minder stress en beter werkend gedrag voor jou. Door goede re-integratie ondersteuning kun je blijven herstellen tijdens je re-integratie. We verbeteren ook dat wat er niet werkt in jouw werk en leven.


Stap 3

Jouw probleem of vraag is opgelost. Je leeft ontspannen en ervaart meer plezier. Je hebt meer ruimte, mogelijkheden en kracht om jouw werk en leven in te richten zoals jij dat wilt.


Gelukkige klanten gingen je voor.
Lees hoe anderen de coaching ervaarden

Nicole Petiet. 53 jaar

Ik ben, na de burn-out coaching, milder en liefdevoller naar mijzelf en anderen. Ik ben assertiever, minder angstig en voel niet meer dat ik geleefd word. Deze coaching heeft mijn leven omgegooid “in the best possible way”. Bij Willem is er een optimale balans tussen professionaliteit en oprechte compassie.

Nicole Petiet. 53 jaar

Sociaal adviseur

1/

Henk-Jan

Willem heeft mij even stilgezet (24 uur i.p.v. 80 uur per week). . Ik ben goed hersteld van burn-out en heb weer veel energie. Tegelijkertijd heb ik samen met Willem mijn doelen, werk- en levensstijl opnieuw bekeken en aangepast. Ik heb geleerd mij meer op hoofdzaken te concentreren. Dat geeft mij meer tijd en veel meer rust en toch hetzelfde resultaat.

Henk-Jan

Directeur

2/

Mieke

Mijn doel, video’s over mijn expertise te maken en verkopen, is gerealiseerd. Gesteund door de coaching heb ik in korte tijd mogelijkheden verkend, beslissingen genomen, dingen uitgeprobeerd, video’s leren monteren, een professioneel supportnetwerk opgezet en een webwinkel neergezet. Willem heeft mij rustig en consistent door het proces geleid dat mij hielp dit te bereiken. Tools die ik geleerd heb toe te passen tijdens de coaching pas ik nu met succes toe bij mijn eigen studenten.

Mieke

3/

Wat houdt burn-out coaching in?

Als je bij een burn-out op een goede manier terug wilt komen in je werk of onderneming help ik je graag als burn-out coach. Ik help je dan om goed terug te komen in je huidige functie en bij het voorkomen van de volgende burn-out. Zo nodig ondersteun ik je bij het vinden van een beter passende nieuwe functie. Ondernemers help ik om stress-arm en met plezier te gaan ondernemen.

Als eerste is het belangrijk dat je gaat herstellen, dat is de basis van alles wat je wilt bereiken in de toekomst. Ik help daarbij zodat je na een tijdje weer plezier en energie terugkrijgt. Die energie kun je inzetten om je leven en werk weer op orde te krijgen.

Samen met jou ga ik zorgen dat je niet zomaar na een tijdje weer in je volgende burn-out uitkomt en dat je leven leuker wordt na je burn-out. Één burn-out is echt genoeg. Daarom onderzoeken we hoe jouw burn-out is ontstaan en gaan we de oorzaken ervan zoveel mogelijk wegnemen. De oorzaken kunnen liggen bij jouw persoonlijkheidskenmerken, de inhoud van jouw werk of in privé- en werkomstandigheden.

Burn-out coaching in de natuur

Wandel coaching is een fijne en effectieve vorm van coaching. Bij burn-out coaching werkt wandelen extra goed omdat de natuur ontspanning en inspiratie biedt. Wandelen biedt een afwisselende gespreksdynamiek, die helpt bij het resultaat. Daarnaast zetten we in de natuur oefeningen in te die jou helpen te herstellen en jou nieuwe inzichten bieden. Ook biedt natuur de mogelijkheid om te starten met meer bewegen of licht sporten. Daarmee vermindert jouw stress, verbetert jouw herstel, ga je je beter voelen en kun je jouw conditie weer terugwinnen.

Burn-out coaching bedrijf

Een werkgever kan bij langer durende stress- en burn-out van een werknemer (of ondernemer) een burn-out coaching bedrijf zoals Carrière Corazon inschakelen. Als dat vanuit de werkgever niet lukt kiezen mensen ook om het zelf te financieren. Corazon helpt je bij het sneller terugkeren in werk of bedrijf op een gezonde en stress-arme manier.

Het is voor een bedrijf heel lastig als iemand langdurig uitvalt. De kosten kunnen oplopen tot 70.000 euro of meer. Bij een slecht aangepakte burn-out situatie kan het een jaar of soms veel langer duren voordat iemand terugkeert op het werk. Wanneer Carrière Corazon helpt de ziekteperiode met één á twee maanden terug te brengen zijn de kosten voor een traject al terugverdiend. Meestal brengt Carrière Corazon de ziekteperiode met veel meer maanden terug.

Ik heb veel ervaring als stress- en burn-outcoach binnen Corazon. Bij een burn-out is het ongelooflijk belangrijk te starten met herstel en stressarm leven, wat vaak al een hele klus is. Daarna kijken we naar de persoonlijkheid, de werkomstandigheden en de werkhervattingsaanpak. Die aanpak is breder en veelzijdiger dan de aanpak van veel psychologen, die natuurlijk voor sommige specifieke zaken beter uitgerust zijn.

Burn-out consulent

De aanpak bij burn-out coaching kan variëren van coach tot coach en van bedrijf tot bedrijf. Om de werkwijze beter aan te duiden worden dan namen als burn-out consultant, burn-out coach, burn-out adviseur en burn-out consulent gebruikt. Ik help sinds 2017 mensen om uit hun burn-out te komen; sinds 2005 werk ik al als loopbaancoach. Bij voorkeur kijk ik naar de cliënt die ik coach en bepaal dan in samenspraak wat er nodig is. Bij een burn-out heb je aanvankelijk minder overzicht over jouw situatie, omdat je hersenen dan nog minder goed functioneren. In die fase neem ik meer het initiatief om te zorgen dat het herstel goed op gang komt.

Als je begint te herstellen en weer meer rust, plezier en overzicht ervaart laat ik weer zoveel mogelijk bij jou. In die fase neem jij weer steeds meer de regie over jouw herstel en over jouw eigen leven. Want alles wat je zelf leert bij het terugkomen van een burn-out helpt je om later niet opnieuw in een burn-out te komen. Het help je ook om je leven dan beter te maken dan het was. Uiteraard blijf ik je dan ondersteunen waar dat nog nodig is maar zal ik je ook uitdagen op die gebieden waar je nog meer groei kunt doormaken dan je vooraf had bedacht.

Plan van aanpak burn-out coaching

Als wij, na een vrijblijvende kennismaking, besluiten dat er een klik is en dat ik wat voor jou kan betekenen maak ik een plan van aanpak burn-out coaching.

Daarin beschrijf ik kort jouw situatie zoals die nu is en wat de oorzaken zijn van jouw burn-out die op het spoor zijn gekomen. Ik beschrijf waaraan we gaan werken op het gebied van herstel, re-integratie en het voorkomen van een volgende burn-out. De werkwijze in de diverse fases wordt ook verder uiteengezet. Daarnaast staat in het plan van re-integratie bij burn-out een inschatting van het aantal face-to-face-contacturen en telefonische contacturen met de verwachte doorlooptijd van het traject. Als het plan ook naar jouw werkgever of een derde wordt gestuurd zorg ik dat het plan, in overleg met jou, zo is opgesteld dat het doorgestuurd mag worden van jou. Zonder jouw toestemming gaat er geen persoonlijke informatie naar de werkgever of derden.

Voor de volledighedi: Er betstaat ook een plan van aanpak burn-out dat een werkgever samen met jou moet maken van het UWV op de 6e week na ziekte. Het UWV noemt dit ‘plan van aanpak burn-out’ een ‘Stappenplan bij ziekte’.

Krijg Weer Energie Zonder Stress – Neem Contact Op

Antwoord binnen 24 uur op werkdagen. Binnen één week een proefsessie.