Coach (regulier, zittend)

Als coach (binnen, regulier) help ik je graag om te groeien bij het behalen van jouw doelen, in je loopbaan, bij je persoonlijke ontwikkeling, of bij herstel van stress en burn-out. Zittend coachen is noodzakelijk bij coaching vormen waarbij veel geschreven moet worden. Het is ook binnen goed mogelijk om oefeningen (zoals NLP oefeningen) in te zetten om dingen te leren, te integreren of te illustreren. De gespreksdynamiek is wat anders als bij wandelcoaching. 

Coaching (regulier, binnen)

Binnen coaching is noodzakelijk bij doelen coaching, beroepskeuze coaching en studiekeuze coaching.

Het werkt ook goed bij loopbaan coaching, persoonlijke ontwikkeling coaching, assertiviteit coaching, werk-prive balans coaching, re-integratie coaching en baanverlies coaching.

Stress coaching of burn-out coaching kan ook binnen, maar daar zijn de voordelen van wandelcoaching meestal groter.

Vaak is het ook een optie om een klein deel van de coaching wandelend te doen en de rest binnen.

Willem-Tijs-coach

Geheel vrijblijvend

kennismaken?

Coach bedrijf (regulier)

Een werkgever kan voor een werknemer (of ondernemer) een coach bedrijf zoals Carrière Corazon inschakelen. Als dat vanuit de werkgever niet lukt zij er soms subsidies beschikbaar of kiezen mensen om het zelf te financieren. Carrière Corazon helpt je beter te functioneren in je werk en leven of in jouw bedrijf, op een manier die bij jou past. Een goed coaching traject kan helpen een werknemer voor het bedrijf te behouden en ook om uitval te voorkomen. 

Het is voor een werkgever heel lastig als iemand langdurig uitvalt of als er een nieuwe werknemer moet worden ingewerkt. De kosten kunnen dan oplopen tot tienduizenden euro’s. Bij een slecht aangepakte situatie kan het soms een jaar of soms veel langer duren voordat het werk weer goed wordt opgepakt. Carrière Corazon helpt dat te voorkomen op zo’n manier dat jij als werknemer weer plezier en voldoening in je werk en leven kan ervaren. Dat wordt dan een win-win situatie voor jou en jouw werkgever.

.

soorten-coaching

Soorten coaching

De aanpak bij coaching kan variëren van coach tot coach en van bedrijf tot bedrijf. Om de werkwijze beter aan te duiden worden dan diverse namen als consultant, coach, adviseur en consulent gebruikt. Sinds 2005 werk ik al als loopbaancoach binnen in een kantooromgeving en ook als wandelcoach. Sinds 2016 coach ik mensen om uit hun stress- en burn-out te komen. Bij voorkeur kijk ik naar de cliënt die ik coach en bepaal dan in samenspraak wat er nodig is. 

Coaching kan op verschillende manier worden ingezet. Ikzelf combineer graag meerdere mogelijkheden om jou de kans te geven zoveel mogelijk te groeien. Uiteraard voeren we gesprekken om jouw wensen, jouw situatie en jouw gedragspatronen in kaart te brengen. Als het relevant is onderzoeken we uitgebreid wat jouw ideale baan is. Daarnaast gebruik ik zonodig voorbeelden en oefeningen om iets helder te krijgen, ergens beter in te worden of om je te helpen oplossingen te vinden voor zaken waar jij tegenaan loopt.

als de kern van jouw vraag of probleem duidelijk is en we inmiddels ook de mogelijke oplossing(en) in kaart gebracht hebben help ik jou om die oplossingen ook te gaan realiseren. Ik zie het liefst dat jij zelf leert om de stappen te zetten die de oplossing dichterbij brengen. Indien nodig en mogelijk neem ik enkele zaken daarin over als jij iets niet zelf kunt.

Coach specialist

In de loop der jaren heb ik als coach specialist veel mensen geholpen bij hun loopbaan, doelen, persoonlijke ontwikkeling en herstel van stress- en burn-out. Het is een prachtige vak waar ik met veel plezier mensen help mooie resultaten te halen.

Ik kan je vanuit mijn brede ervaring op veel verschillende manieren helpen om jezelf beter te leren kennen, uit te zoeken wat jouw ideale beroep is, om effectiever gedrag in te gaan zetten en om jouw valkuilen te verminderen. Daardoor kun je betere keuzes maken en met meer plezier en minder inspanning gaan werken en leven.

coach-specialist

Plan van aanpak bij coaching

Als wij, na een vrijblijvende kennismaking, besluiten dat er een klik is én dat ik wat voor jou kan betekenen maak ik een plan van aanpak voor coaching.

Daarin beschrijf ik kort jouw situatie zoals die nu is en wat de achtergrond is van jouw coaching vraag. Ik beschrijf waaraan we gaan werken op het gebied van loopbaan, persoonlijke ontwikkeling, ontspanning en/of herstel. De werkwijze in de diverse fases wordt ook verder uiteengezet. Daarnaast staat in het plan van re-integratie bij wandel coaching een inschatting van het aantal face-to-face-contacturen en telefonische contacturen met daarbij de verwachte totale doorlooptijd van het traject. Als het plan van aanpak ook naar jouw werkgever of een derde wordt gestuurd zorg ik dat het plan, in overleg met jou, zo is opgesteld dat het klopt en het doorgestuurd mag worden van jou. Zonder jouw toestemming gaat er geen persoonlijke informatie naar de werkgever of derden. 

Naar aanleiding van het Plan van aanpak coaching kun jij, en/of je werkgever, definitief besluiten om te starten met het traject. Daarna kunnen we meestal al binnen één á twee weken de eerste sessies van het traject inplannen.

Geheel vrijblijvend

Kennismaken?


A side profile of a woman in a russet-colored turtleneck and white bag. She looks up with her eyes closed.

“Na het coachtraject met Willem Tijs voel ik me zelfverzekerder omdat ik nu meer regie over mijn leven heb en mezelf minder wegcijfer. Mensen blijven belangrijk voor mij maar ze zijn niet belangrijker dan ik.”

— Paula Freriks