Doelen coach

Doel coaching gaat over ieder doel dat voor jou belangrijk is om te bereiken. Dat geldt ook voor doelen waar je al tijden van weet dat je ze eigenlijk wilt bereiken, maar waar je steeds niet aan toe komt. Als doelen coach kan ik je helpen om belangrijke dingen te bereiken in jouw carrière, in je privéleven, in een hobby, in je relaties met anderen of in nog weer andere doelen. Daarvoor is het wel nodig om je ervoor in te zetten, drie kwartier tot een uur per dag vrij te maken, samen met mij naar jezelf te kijken, daarbij te achterhalen hoe jij jezelf tegenwerkt bij het behalen van je doelen en je aanpak daarna te verbeteren. 

In een traject van ongeveer zeven sessies in zeven weken kun je jezelf een heel andere manier van werken aanleren waarbij je succesvol bent bij het behalen van je persoonlijke doel. Je leert om jezelf te blijven stimuleren en enthousiasmeren voor het bereiken van jouw doel tijdens het traject, maar ook voor nieuwe doelen na het traject. Je leert ook om jezelf niet meer te straffen en te demotiveren als je bezig bent met het bereiken van jouw doel. We werken aan een mindset bij jou waarmee je graag nieuwe en spannende mogelijkheden uitprobeert en je totaal nieuwe kansen voor jezelf creëert.

Klik, als je een meer algemene persoonlijk ontwikkelingsvraag hebt die niet aan een specifiek te behalen doel gekoppeld is, op de link persoonlijke ontwikkeling coach.

Doel coaching 

Deze doel coaching is ontwikkeld door Humanication, waar ik daarvoor een aanvullende opleiding volgde. Als doelen coach help ik je bij het ontwikkelen van een nieuwe mindset , waarmee jij in actie kunt blijven richting jouw persoonlijke doelen. Je gaat dan ook meer denken in oplossingen in plaats van in problemen of onmogelijkheden. De coaching sessies zijn binnen, omdat er regelmatig wat moet worden opgeschreven. Als je liever wandelend gecoacht wordt kan dat bij veel soorten doelen ook. Kijk dan bij wandelcoaching

willem tijs

Geheel vrijblijvend

kennismaken?

Doel coaching bedrijf

Een werkgever kan bij (loopbaan-) vragen van een werknemer een doel coaching bedrijf zoals Carrière Corazon inschakelen. Als dat vanuit de werkgever niet lukt kiezen mensen ook om het zelf te financieren. Corazon helpt je middels doel coachen om je doelen zo vorm te geven dat je met meer plezier en effectiever in het werkt gaat staan.

Het is ook voor een bedrijf belangrijk dat een werknemer goed en met plezier functioneert. Het inwerken van een nieuwe werknemer kan veel tijd in beslag nemen en hoge kosten met zich meebrengen. Meestal kan een bedrijf beter proberen een werknemer te behouden, eventueel op een nieuwe functie of met een aangepast takenpakket dat beter bij hem of haar past. Als een werknemer zich wil ontwikkelen, zal doel coaching voor een bedrijf een beter functionerende en meer tevreden werknemer opleveren, die graag wil blijven. Op deze manieren blijft kennis en kunde langer in het bedrijf behouden. Ook hoeft er geen nieuwe werknemer geworven te worden, wat in een krappe arbeidsmarkt erg moeilijk is.  

Ik ben coach sinds 2006 en kan door jarenlange ervaring en diverse opleidingen en bijscholingen jou inmiddels bij een grote diversiteit aan vragen vooruithelpen.

Persoonlijke (ontwikkeling) doel consulent

De aanpak bij doelen coaching kan variëren van coach tot coach en van bedrijf tot bedrijf. Om de werkwijze beter aan te duiden worden dan namen als doel consultant, doelen coach, doelen adviseur en doelen consulent gebruikt. Ik werk sinds 2005 als coach. Bij voorkeur kijk ik naar de cliënt die ik coach en bepaal dan in samenspraak wat er nodig is. Bij deze doelen coaching ontwikkel je in gerichte stappen een beter werkende mindset en krijg je stap voor stap de tools in handen om je doelen te bereiken. 

Daardoor neemt je persoonlijk effectiviteit sterk toe, waardoor ook je zelfvertrouwen groeit. Uiteindelijk kun je jezelf verbazen met wat er voor jou allemaal mogelijk is. Je kunt jezelf dan uitdagen om op gebieden die belangrijk voor je zijn om je nog meer groei door te maken dan je vooraf had bedacht. 

Doel coaching specialist

Sinds 2006 heb ik als coach vele mensen geholpen bij het zetten van een mooie stap in hun leven en loopbaan. In een opleiding bij Humanication heb ik mij gespecialiseerd is deze specifieke manier van doel coaching. Ik heb ervaren dat het een bijzonder krachtige vorm van coachen is die jou in korte tijd kan helpen doelen, die je al tijden laat liggen, wél aan te pakken en ze te bereiken.

Deze aanpak werkt voor heel veel doelen en is erop gericht om je een nieuwe aanpak en een nieuwe mindset aan te leren. Tijdens de coaching kies je één specifiek doel dat op dit moment belangrijk voor je is. Als jij je serieus inzet ga je zeker voortgang boeken op jouw doel. Daarnaast ga je ook leren doelen in het algemeen aan te (blijven) pakken, zodat je dat na het coaching-traject ook kunt zonder coach. Je effectiviteit in werk- en privéleven neemt daarmee enorm toe!

doel-coaching-specialist

Plan van aanpak doelen coaching

Als wij, na een vrijblijvende intake, besluiten dat er een klik is en dat ik wat voor jou kan betekenen maak ik een plan van aanpak re-integratie voor doel- coaching. Daarin beschrijf ik kort jouw situatie zoals die nu is en welke omstandigheden geleid hebben tot jouw coaching vraag. Ik beschrijf kort de werkwijze. 

Uiteraard wordt beschreven aan welk belangrijk doel jij tijdens de coaching wilt werken en wat je daar tot nog toe tegenhield om dat doel te bereiken. 

Daarnaast staat in het plan van aanpak doelen coaching een inschatting van het aantal face-to-face-contacturen en telefonische contacturen met de verwachte doorlooptijd van het traject. Als het plan ook naar jouw werkgever of een derde wordt gestuurd zorg ik dat het plan, in overleg met jou, zo is opgesteld dat het doorgestuurd mag worden van jou. Zonder jouw toestemming gaat er geen persoonlijke informatie naar de werkgever of derden. 

Geheel vrijblijvend

Kennismaken?


A side profile of a woman in a russet-colored turtleneck and white bag. She looks up with her eyes closed.

“Na het coachtraject met Willem Tijs voel ik me zelfverzekerder omdat ik nu meer regie over mijn leven heb en mezelf minder wegcijfer. Mensen blijven belangrijk voor mij maar ze zijn niet belangrijker dan ik.”

— Paula Freriks