Vastgelopen in je werk

Vastlopen in je werk klinkt ernstiger dan het vaak is. Eigenlijk gebeurt het bijna iedereen wel eens dat zijn of haar carrière tijdelijk minder goed loopt. Ik help je graag weer op een goed spoor.

Er zijn vele oorzaken en manieren van vastlopen, zoals:

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging of een ander team?

Ieder mens ontwikkelt zich en dat is mooi en geeft voldoening. Na een tijd op een functie kun je steeds meer. Heel vaak worden de dingen die je eerst leuk en uitdagend vond later een beetje saai. Dan is het de tijd om nieuwe, meer uitdagende, taken naar je toe te trekken. Als dat niet kan kun je ook doorgroeien naar een andere functie. 

Soms speelt het omgekeerde. Je huidige functie kost dan te veel energie doordat je ouder wordt of tijdelijk een drukker leven krijgt; denk aan een jong gezin. Ik help je graag je werk zo te veranderen dat het weer goed bij je past.  

Teamwisselingen kunnen er ook voor zorgen dat je takenpakket of positie in het team negatief veranderen. Ik zoek graag met jou uit wat er precies speelt en hoe je het oplost.

Neem je te weinig initiatief of kom je niet genoeg voor jezelf op? 

Als je de laatste tijd weinig initiatief in je werk neemt of niet genoeg voor jezelf opkomt kan het gebeuren dat je geleidelijk in steeds minder leuk werk beland.  Ook kan het voorkomen dat je te vaak werk accepteert dat niet jouw verantwoordelijkheid is. Uiteindelijk kan het resultaat zijn dat er niet genoeg naar je geluisterd wordt.

Ik help je dan om een actievere en assertievere manier van communiceren te ontwikkelen, zodat je zelf weer aan het roer van je eigen werk en leven komt te staan. Bekijk ook deze pagina: Assertiviteit coach.

Geheel vrijblijvend

Kennismaken?

Heb je last van faalangst of omgaan met prestatiedruk?

Faalangst en prestatiedruk kunnen je leven veel minder leuk maken en je prestaties verminderen, terwijl je dat juist niet wil. Om daar doorheen te komen heb je een betere mindset nodig: Een mindset waarin jouw denken en voelen je juist ondersteunen om te werken en leven zonder overbelasting, met succes én met plezier. Ik help je graag die fijnere, beter werkende mindset te ontwikkelen.

Heb je een beperking die soms in de weg zit?

Kijk hiervoor bij persoonlijke ontwikkeling.

Denk je wel eens (te) snel of te creatief?

Kijk hiervoor bij persoonlijke ontwikkeling.

Voel je dat je onterecht behandeld wordt?

Het kan zijn dat je onterecht behandeld wordt en dat voelt altijd slecht. Soms spelen er belangen waar jij aan het kortste eind dreigt te trekken. Het kan ook zijn dat er pesten of ander onplezierig gedrag speelt bij collega’s. Het kan ook zijn dat een leidinggevende lastige besluiten neemt ten koste van jou of dat een leidinggevende op bepaalde punten minder goed leiding geeft.

Ik help je graag in kaart te brengen wat er speelt. We zoeken uit wat er aan jou ligt, wat aan de organisatie van je werk, en wat aan je collega’s. We bekijken wat je zelf kunt doen, hoe je anderen kunt beïnvloeden en welke mogelijkheden je allemaal hebt om dit te verbeteren. Ik help je om een oplossing te vinden waarmee de situatie voor jou beter wordt. 

Geheel vrijblijvend

Kennismaken?

Ben je je baan kwijtgeraakt? 

Als je je baan kwijtraakt zul je doorgaans een nieuw pad moeten vinden in je leven. Ik help je graag die baan of dat pad te vinden waarin jij voldoening en geluk kunt ervaren.

Je baan kwijtraken kan een ingrijpende gebeurtenis zijn. Allerlei gevoelens kunnen voorbijkomen, zoals je overbodig voelen, niet gezien worden, je onterecht behandeld voelen, gevoel hebben dat er geen kansen zijn voor jou en nog andere gevoelens. Vanuit mijn inlevingsvermogen en kwetsbare instelling help ik je hier doorheen te komen en je weer te richten op een mooie toekomst. Zo nodig help ik je gevoelens van rouw of van boosheid te verwerken om weer ruimte te scheppen.

Is het ondernemen minder leuk geworden?

Als ondernemer heb je doorgaans een grote drive om je eigen onderneming op te bouwen en zet je jouw creativiteit en vermogen om dingen te realiseren met veel passie en energie daarvoor in. Het is vaak nodig om zeer diverse taken op je te nemen, zeker als je nog maar net begonnen bent. 

Na een tijd gebeurt het bij veel ondernemers voor dat het ondernemen niet meer zo leuk voelt of minder lekker loopt. Soms komt dat door overbelasting, bijvoorbeeld omdat je onvoldoende delegeert of uitbesteed. Het kan ook zo zijn dat het takenpakket dat momenteel bij jou ligt je niet genoeg voldoening biedt. 

Deze en andere oorzaken spoor ik graag met je op en vervolgens zoeken we een bij jou passende oplossing waardoor het ondernemen weer leuk wordt.  

Geheel vrijblijvend

Kennismaken?