Klantervaringen

Lees hoe anderen coaching van Willem hebben ervaren

Sommige namen zijn gefingeerd vanwege privacy redenen.

Review: ‘Ik leef weer’.

Van burn-out naar meer energie, (zelf)liefde en assertiviteit met minder angst.

Beoordeling:  ★★★★★

Ik ben, na het coaching traject, milder en liefdevoller naar mijzelf en anderen. Ik neem mijn eigen mening nu serieus, wat ik vind doet er óok toe. Ik ben assertiever, minder angstig en heb niet meer het gevoel dat ik geleefd word: Ik leef weer.

Wat mij hielp is dingen echt doorvoelen door oefeningen te doen in het bos. Daardoor kon ik het ook beter vóór mij zien. Dat werkt beter dan er alleen over praten. Het onderdeel Loopbaan-/Jobcoaching was een waardevolle aanvulling omdat het afweek van de gebaande paden qua werk zoeken.

Willem stelde zichzelf ook kwetsbaar op. Voor mij was dat waardevol omdat dat een stuk gelijkwaardigheid schept, zonder dat dat zijn rol als coach vermindert. Ik voelde alle ruimte om te huilen, wat een paar keer gebeurde, en heb mij daar geen moment bezwaard bij gevoeld. Ook was er ruimte voor humor. Ik vond dat fijn, want lachen haalt, net als huilen de lading van een lastig onderwerp.

Ondanks dat ik nog best een weg te gaan heb (wie niet) heb ik er vertrouwen in dat mij dit gaat lukken. Deze coaching heeft mijn leven omgegooid “in the best possible way”. Bij Willem is er een optimale balans tussen professionaliteit en oprechte compassie.

Nicole Petiet. Sociaal adviseur, 53 jaar

Review: Meer eigen regie in werk en leven.

Beoordeling:  ★★★★☆

Na het coachtraject met Willem Tijs voel ik me zelfverzekerder omdat ik nu meer regie over mijn leven heb en mezelf minder wegcijfer. Mensen blijven belangrijk voor mij maar ze zijn niet belangrijker dan ik. 

Dit heb ik bereikt met steun van Willem Tijs in een traject van 10 sessies. Daarin heb ik al wandelend en sparrend meer inzicht in mezelf gekregen; wat wil ik, wat zijn mijn valkuilen, waar ligt mijn verantwoordelijkheid en waar die van anderen, hoe maak ik mijn behoeften kenbaar en waar zet ik grenzen. Voorheen was ik vooral bezig met wat anderen van mij vonden en met het pleasen van anderen zonder erbij na te denken hoe het voor mij zelf voelde.

In de begeleiding van Willem vond ik het fijn samen met hem te sparren, samen ergens over na te denken. Hij gaf me het gevoel dat ik, door deze manier van coachen, zelfs al tijdens dit traject, de regie in eigen hand had. Hij stelde zich met regelmaat kwetsbaar op waardoor ik me moeiteloos open kon stellen. Met handreikingen d.m.v. verhalen, coaching-ervaringen, vragen, oefeningen en schema’s kreeg ik langzaamaan steeds meer inzicht in mezelf.

Deze nieuwe inzichten in mijzelf ga ik gebruiken om mijzelf op mijn werk en privéleven daadkrachtiger en zelfverzekerder op te stellen. Inmiddels houd ik meer rekening met mezelf en maak ik mezelf belangrijker, zonder asociaal te worden. Ik vind het nu belangrijk of dingen die ik doe ook de dingen zijn die ík wil doen.

Het voelt fijn om de regie zelf in de hand te hebben en duidelijker te zijn naar anderen. Zij weten daardoor ook meer wat ze aan mij hebben.

Paula Freriks, administratief medewerker

Review: Effectiever ondernemen met meer rust en plezier 

Beoordeling: ★★★★★

Willem heeft mij even stilgezet (24 uur in plaats van 50 á 80 uur per week), waardoor ik kon herstellen van een (matige) burn-out. Willem gaf mij het vertrouwen dat ik met de rust het gewenste resultaat zou bereiken, wat ook is gebeurd. Ik ben goed hersteld en heb weer veel energie.

Tegelijkertijd heb ik samen met Willem mijn doelen, werk- en levensstijl opnieuw bekeken en aangepast. Ik heb geleerd mij meer op hoofdzaken te concentreren, aanverwante zaken te delegeren en weet nu dat je niet alles zelf kan en moet doen. Dat geeft mij meer tijd en veel meer rust en toch hetzelfde resultaat.

Henk-Jan, directeur. 

Review: Als rationeel mens burn-out overwinnen en beter communiceren met gevoelsmensen 

Beoordeling: ★★★★★

De coaching was voor mij zeer leerzaam door de analytische aanpak van Willem. Elk gesprek voelde nuttig en als een goede stap richting herstel van burn-out. Ik heb grote stappen gemaakt in mijn begrip van de werking van stress-hormonen en met name waar ze in mijn situatie vandaan komen en hoe ik er zelf mee om kan gaan.

Ook heb ik veel geleerd over hoe mensen communiceren, wat mijn relatie met mijn naasten zeer sterk verbeterd heeft. Ik vond het fijn dat Willem deze onderwerpen met wat meer diepgang durfde uit te leggen.

Timo, Student.

Review: Na uitstel toch mijn videokanaal gestart 

Beoordeling:  ★★★★★

Mijn doel om video’s over mijn expertise te maken en te verkopen is gerealiseerd. Er zijn nog veel video’s te maken, maar ik ben ermee ben begonnen nadat ik het een paar jaar uitgesteld heb. Gesteund door de coaching heb ik in korte tijd mogelijkheden verkend, beslissingen genomen, dingen uitgeprobeerd, video’s leren monteren, een professioneel supportnetwerk opgezet, een webwinkel neergezet en dit met heel veel mensen gedeeld.

Willem heeft mij rustig en consistent door het proces geleid dat mij hielp dit te bereiken. Hij liet zich niet afleiden door irrelevante zaken, bleef mij (helpen om mijzelf te) corrigeren en bleef steeds rustig doorvragen tot we bij de kern van de zaak kwamen.

Na de coaching ga ik nu anders om met plannen. Ik doe dat meer gestructureerd. Mijn valkuilen en niet werkende patronen corrigeer ik nu veel sneller. Belangrijk is dat ik beter geleerd heb om helderheid te creëren. Niet helpende gedachtes en gevoelens kan ik sneller parkeren en mij dan richten op de feiten in het hier en nu. Daarmee verlies ik minder tijd en energie en kan ik sneller weer de dingen gaan doen die ik eigenlijk wil doen.

Ik ben blij met de tools die ik geleerd heb toe te passen tijdens de coaching. Enkele daarvan pas ik nu met succes toe bij mijn eigen studenten. Die bijeenkomsten zijn daardoor effectiever en toch nog steeds persoonlijk geworden.

Mieke

Review: Herstel van burn-out met meer zelfinzicht en minder blokkeren.

Beoordeling: ★★★★☆

Willem heeft mij geholpen met mijzelf afremmen in de “te” hoge verwachtingen van mijzelf en in het minder kritisch zijn op mezelf en mijzelf af en toe rust te gunnen. 

De coaching was naar mijn idee vooral voor het herstellen van mijn burn-out maar was uiteindelijk veel breder. We hebben het ook gehad over wat ik verder wil bereiken/doen in mijn leven en wat ik voor mezelf belangrijk vind. Ik heb mezelf als persoon beter leren kennen en ik begrijp beter wat mijn sterke kanten maar ook wat mijn valkuilen zijn en wat ik daartegen kan doen. Ik kan nu op tijd op de rem trappen voordat ik weer in een burn-out beland. 

Willem kon mij heel goed uitleggen wat er in mij gebeurde en waar mijn gedrag vandaan kwam. De coaching was heel praktische wat bij mij heel erg hielp om aan de slag te gaan. De theorie of de gedachte achter bepaalde oefeningen hielpen mij de oefeningen beter uit te voeren en te begrijpen wat er moest gebeuren. Dit hielp mij ook weer verder met het inzien van bepaalde gedragspatronen die ik heb, zodat ik nu eerder door heb als ik moet stoppen of iets anders moet aanpakken. 

Ik vond het ook zeer fijn dat er buiten de sessies om contact was en dat Willem een vinger aan de pols hield hoe het met mij ging. Ik ben zelf niet iemand die zelf contact opneemt als het wat minder gaat en vaak kwam het precies op het goede moment om tussen de sessies door ook nog even telefonisch contact te hebben. 

Een paar dingen waren wat minder. Willem nam altijd uitgebreid de tijd voor mij, maar soms duurde het kletsen over gemeenschappelijke dingen te lang. Willem is niet erg precies op de tijd; hij kwam vaak net te laat op een sessie en belde een keer 30 minuten later dan de afgesproken tijd. Omdat ik geen plannen had was het voor mij niet heel storend en wij hadden ook vaak uitloop bij de sessies, wat het voor mij ook relativeerde. 

Ik heb vanaf het begin eigenlijk een goede connectie gevoeld tussen Willem en mij. We hadden veel gemeen en ook onze persoonlijkheden kwamen naar mijn idee op redelijk wat vlakken overeen waardoor ik mij heel snel op mijn gemak voelde. Het delen van persoonlijke verhalen/ervaringen van Willem hielp hier denk ik bij. In de gesprekken over COVID vaccinaties stonden onze meningen tegenover elkaar en dat vond ik lastig. 

De coaching heeft mij geholpen om rust te krijgen in mijn hoofd en de verwachtingen die ik van mezelf heb realistischer te maken. Als ik nu blokkeer of andere problemen ervaar kan ik dit herkennen en weet ik nu wat ik moet doen om mezelf verder te helpen zonder een enorme terugval te hebben. Willem heeft mij geholpen met het milder zijn naar mezelf. Ik durf nu wel te zeggen dat ik hersteld ben van mijn burn-out en dat ik daarnaast ook heel erg als persoon gegroeid ben. De coaching was heel praktisch wat bij mij heel erg hielp om aan de slag te gaan. De theorie of de gedachte achter bepaalde oefeningen hielpen mij de oefeningen beter uit te voeren en te begrijpen wat er moest gebeuren.

Judith, student. 

Review: Hersteld van burn-out

Beoordeling:   ★★★★★

Willem is inlevend en kan goed luisteren. Zo zoemt hij in op de juiste pijnpunten, die dan onderwerp van coaching worden. Hierdoor ben ik goed hersteld van mijn burn-out en hanteer ik stress beter dan voor de coaching. 

Ook heb ik een andere en prettigere instelling ten aanzien van werk en belasting. Ik voel me daardoor veel vaker ontspannen. 

In de coaching werkte de rust, structuur en empathie die Willem meebracht goed voor mij. De aangeleerde technieken en inzichten gebruik ik nog steeds. 

Ewout van Maurik, arts

Review: Gezonder leven na doelen-coaching

Beoordeling: ★★★★★

Door de coaching heb ik mijn doelen gehaald om beter gaan eten en meer te bewegen. Ik kook nu steeds mijn eigen gezonde maaltijden en wandel om de dag een flink stuk. Voorheen liet ik regelmatig fastfood brengen en deed ik niet aan wandelen of sport. 

Ik vond het fijn in de coaching dat de methode duidelijk werd uitgelegd. Ook het steeds weer bespreken van mijn successen op een positieve manier werkte voor mij. Als ik mijzelf op de kop gaf dat ik niet alles al bereikt had, kreeg ik van Willem te horen dat ik ook veel dingen al wel bereikt had en waar ik gewoontes die niet werkten al veranderd had.

Rachel, catering medewerker

Review: Zelfvertrouwen en groei na doelen-coaching

Beoordeling: ★★★★★ / ★★★★☆

Willem gaf goede support en de duidelijke coaching stelde mij in staat om naar feedback te kijken. Ik heb al grote stappen richting mijn doel gezet.

De coaching heeft voor mij zelfvertrouwen en groei opgeleverd, ik heb ontdekt wat mijn niet werkende patronen zijn en hoe ik dit kan corrigeren.

Amara, 29 jaar, werkcoach

Klaar om aan jezelf te werken? Super!

Vul kort jouw gegevens in het contact formulier en ik kom binnen 24 uur bij je terug.