Stress en burn-out coaching

Chronische stress en burn-out voelen heel akelig en kunnen je leven zelfs helemaal stopzetten. Je bent vrijwel continue gestrest van kleine dingen en in een burn-out heb je ook heel weinig energie. Je blijft maar stress opbouwen en weet je niet goed hoe je dat kunt omkeren.

Stress en burn-out worden veroorzaakt door een combinatie van factoren in je werksituatie, je privésituatie en je persoonlijkheid. Uiteindelijk is je stressregulatie systeem overbelast of ontregeld en gaat je conditie sterk omlaag. Om dat om te keren heb je gedragsverandering nodig én ondersteuning om dat gedrag vast te houden. Daarna kun je weer met meer plezier, minder stress en meer effectiviteit je leven en werk oppakken.

  • Aanpak van stress en burn-out
  • Waarom wandelcoaching bij stress en burn-out

Aanpak van stress en burn-out

Bij stress- en burn-out heb je twee keer gedragsverandering nodig. De eerste gedragsverandering die nodig is gaat erover jouw leven zó in te richten, met onder meer gezonde beweging, dat je daadwerkelijk tot rust kunt komen en kunt gaan herstellen. Dat klinkt makkelijk, maar je persoonlijkheid en de omstandigheden zitten je daarbij vaak in de weg. Ik help je dan om wél voor elkaar te krijgen dat je stress veel lager wordt en je kunt gaan herstellen.

De tweede gedragsverandering gaat over het voorkomen van stress en burn-out in de toekomst. We bekijken dan hoe jij als mens in elkaar zit qua sterke kanten, valkuilen en belemmerende overtuigingen en hoe dat tot stress en/of burn-out heeft geleid. Ik help je dan om jezelf beter te leren kennen, meer gebruik te maken van jouw sterke punten, minder vaak in je valkuilen te vallen en eventuele angsten (vaak ontstaan tijdens de burn-out) te overwinnen. Ook onderzoeken we welke (werk)omstandigheden bijgedragen hebben aan de overbelasting en hoe je dat kunt veranderen.

Vaak werken mensen met ernstige stress- en burn-out klachten niet meer of gedeeltelijk. Er zijn dan vragen als ‘Kan ik al weer meer gaan werken?’ of ‘maak ik het probleem erger als ik zoveel blijf werken? Ik help je dan om op een verantwoorde manier weer in je werk terug te komen. Daarbij werken we aan re-integratie op het werk zonder opnieuw overbelast te raken. 

Ik ondersteun jou hierbij een aantal maanden met coaching in de natuur en online- / telefonische coaching zodat je het daarna zonder hulp zelf kunt. Je totale herstel kan langer duren dan het traject maar je kunt na het traject wel zelf de regie over de rest van jouw herstel en jouw toekomst nemen.

Waarom wandelcoaching bij stress en burn-out?

Wandelcoaching in de natuur werkt voor stress- en burn-out beter dan reguliere coaching binnen. Het wandelen en de natuur geven een gevarieerde dynamiek bij de gesprekken. De natuur werkt rustgevend. Bewegen vermindert stress en depressie, het verbetert de conditie en maakt dat jij je beter gaat voelen. Deze dingen helpen stress en burn-out oplossen.

In de natuur kunnen extra inzicht gevende metaforen en gedrag veranderende oefeningen worden ingezet. Hierna weet je niet alleen wat er speelt en wat je eraan kunt doen, maar je hebt het ook gevoeld. Dat werkt extra krachtig en het helpt om in de coach gesprekken na de oefening sneller inzichten te verwerven, besluiten te nemen en beter werkend gedrag te gaan inzetten.

Klaar om aan jezelf te werken? Super!

Vul kort jouw gegevens in het contact formulier en ik kom binnen één werkdag bij je terug.