Stress-, burnout- en wandelcoaching

Chronische stress en burn-out voelen heel akelig en kunnen je leven zelfs helemaal stopzetten. Je bent vrijwel continue gestrest van kleine dingen en in een burn-out heb je ook heel weinig energie. Je blijft maar stress opbouwen en weet je niet goed hoe je dat kunt omkeren.

Stress en burn-out worden veroorzaakt door een combinatie van factoren in je werksituatie, je privésituatie en je persoonlijkheid. Uiteindelijk is je stressregulatie systeem overbelast of ontregeld en gaat je conditie sterk omlaag. Om dat om te keren heb je gedragsverandering nodig én ondersteuning om dat gedrag vast te houden. Daarna kun je weer met meer plezier, minder stress en meer effectiviteit je leven en werk oppakken.

Lees verder:

 

Aanpak van stress en burn-out

De eerste gedragsverandering die nodig is gaat erover jouw leven zó in te richten, met onder meer gezonde beweging, dat je daadwerkelijk tot rust kunt komen en kunt gaan herstellen. Dat klinkt makkelijk, maar je persoonlijkheid en de omstandigheden zitten je daarbij vaak in de weg. Ik help je dan om wél voor elkaar te krijgen dat je kunt gaan herstellen.

De tweede gedragsverandering gaat over het voorkomen van stress en burn-out in de toekomst. We bekijken dan hoe jij als mens in elkaar zit qua sterke kanten, valkuilen en belemmerende overtuigingen en hoe dat tot stress en/of burn-out heeft geleid. Ik help je dan om jezelf beter te leren kennen, meer gebruik te maken van jouw sterke punten, minder vaak in je valkuilen te vallen en eventuele angsten (vaak ontstaan tijdens de burn-out) te overwinnen.

Ook onderzoeken we welke (werk)omstandigheden bijgedragen hebben aan de overbelasting en hoe je dat kunt veranderen.

Ik ondersteun jou hierbij een aantal maanden met buitencoaching en online-/telefonische coaching zodat je het daarna zonder hulp zelf kunt. Je totale herstel kan langer duren maar je kunt dan al wel zelf de regie over jouw herstel en toekomst nemen.

Neem contact op om te bespreken wat ik voor jou kan betekenen.

Wandelcoaching

Buitencoaching, ook wel wandelcoaching genoemd, kan worden ingezet als hoofdaanpak of als ondersteuning bij een loopbaantraject of een persoonlijke ontwikkeling traject. Het wandelen en de natuur geven een betere dynamiek bij de gesprekken. In de natuur kunnen extra inzicht gevende metaforen en gedrag veranderende oefeningen worden ingezet.