Stress coach Doorwerth

De locatie Doorwerth is de parkeerplaats op Het Van Der Molenplein, Doorwerth. Zie Google kaart.

Als stress coach kan ik je helpen om jouw stress op een gezonde manier te reguleren, zowel in je privéleven als op het werk. Samen te werken we eraan dat jij een stressarm leven kunt leiden. Het is belangrijk om alle vormen van stress in je leven te verminderen, want alle stress factoren tellen mee. 

Balans is de sleutel: Zonder gezonde stress ben je niet in staat om pittige taken uit te voeren. Maar met te veel stress ga je slecht functioneren en ervaar je akelige stressverschijnselen. De juiste stress coaching kan je helpen om die balans zo snel mogelijk te verbeteren en jouw stress omlaag te brengen. 

Een stressvrij leven is mogelijk, en we doen het samen: We onderzoeken hoe jouw disbalans en te veel aan stress zijn ontstaan, en nemen de belangrijkste oorzaken ervan weg of verminderen deze voor de lange termijn. We zorgen we er samen voor dat je in de toekomst niet ongemerkt weer veel stress opbouwt. Zo wordt je leven leuker en minder stressvol. 

Stress coaching in de natuur

Stress coaching in de natuur is sterk stress verlagend. Wandelen in de natuur biedt meer ontspanning en inspiratie, wat het extra effectief maakt. Door de afwisselende gespreksdynamiek boek je belangrijke resultaten. Daarnaast biedt de coaching jou oefeningen te ontspanning en die jou belangrijke nieuwe inzichten bieden. Als je wilt, werken we eraan dat je meer gaat bewegen of licht sporten, zodat jouw stress afneemt en jouw conditie verbetert. 

Willem-Tijs-stress-coach Doorwerth

Geheel vrijblijvend

kennismaken?

Stress coaching bedrijf Doorwerth

Werkgevers kunnen Carrière Corazon inschakelen als stress coaching bedrijf wanneer een werknemer (of ondernemer) te maken heeft met langdurige stress. Als dit niet mogelijk is vanuit de werkgever, kiezen mensen er ook regelmatig voor om het zelf te financieren. Corazon helpt bij het op een gezonde en stress-arme manier terugkeren naar werk of bedrijf. 

Bij langdurige afwezigheid of verminderde prestaties van een werknemer, kan dit voor een bedrijf erg lastig zijn omdat de kosten kunnen oplopen tot tienduizenden euro’s. Bij een slecht aangepakte stresssituatie kan iemand ook een burn-out krijgen, wat kan leiden tot een afwezigheid van een half jaar of langer op het werk. Wanneer Carrière Corazon helpt om een mogelijke ziekteperiode twee tot twaalf maanden terug te brengen worden de kosten voor een traject ruim terugverdiend. 

Bij Corazon heb ik als stress- en burn-outcoach veel ervaring opgedaan. Bij stress kun je het beste beginnen met stressarm leven, wat vaak al een flinke opgave is. Daarna kijken we naar jouw persoonlijkheid, jouw werkomstandigheden en, indien van toepassing, de werk(hervattings)aanpak. Die aanpak is veelzijdiger en omvangrijker dan die van veel psychologen, waarnaar ik je voor sommige specifieke zaken graag doorverwijs. 

stress-consulent-Doorwerth

Stress consulent Doorwerth

Bij stress coaching kan de aanpak verschillen van coach tot coach en van bedrijf tot bedrijf. Om de werkwijze beter aan te duiden, worden vaak termen zoals stress-consultant, stress coach, stress adviseur en stress consulent gebruikt. Ik help sinds 2017 mensen om hun stress te verminderen en werk sinds 2005 als loopbaancoach. Bij voorkeur kijk ik naar de cliënt die ik coach en bepaal ik in overleg wat er nodig is. In eerste instantie is het belangrijk om snel meer grip te krijgen op het verlagen van je stressniveau.

Samen kijken we naar manieren om jouw valkuilen te verminderen en jouw functioneren te verbeteren. Daarnaast zoeken we naar manieren om stress in jouw werk en leven omlaag te brengen. Ik begeleid je bij het toepassen en oefenen van deze technieken, zodat je in de toekomst geen continue stress meer hoeft te ervaren en jouw leven beter wordt. Ook help ik je het geleerde zoveel mogelijk een vaste gewoonte te maken en ga ik je uitdagen om te groeien op de gebieden waar dat kan.

Stress specialist Doorwerth

Ik heb als stress specialist in de loop der jaren veel mensen geholpen om daar beter mee om te gaan. Uit mijn ervaring weet ik dat stress veel invloed heeft op het veel onderdelen van het leven en veel klachten kan veroorzaken die lijken op ziektebeelden die het best door de huisarts beoordeeld kunnen worden. Als de oorzaak daadwerkelijk (continue) stress is, help ik je graag om die stress onder controle te krijgen. 

Als stress specialist merk ik steeds dat uit iedere persoonlijkheid, steeds wisselend, gedrag en overtuigingen voortkomen die stress verhogen. Maar jouw persoonlijkheid bepaalt ook jouw sterke kanten en jouw kracht. Ik ondersteun je plezier te hebben van je sterke kanten te omarmen en je helpen beter om te gaan met je zwakkere kanten. Mijn opleiding toegepaste psychologie bij Phoenix opleidingen helt mij jou sneller te begrijpen en beter te helpen. 

Regelmatig is de oorzaak van stress deels te vinden in de aard van het werk, organisatorische aspecten van het werk of de werkomgeving. Mijn langdurige ervaring als loopbaancoach zet ik graag in om samen met jou een goed werkende oplossing daarvoor te vinden. 

stress-coaching-specialist-Doorwerth

Plan van aanpak Stress coaching

Na een vrijblijvende kennismaking en als we merken dat er een klik is en ik jou goed kan bijstaan, zal ik een plan van aanpak voor re-integratie bij stress schrijven. 

Het beschrijft kort jouw huidige situatie en de oorzaken van jouw stress. Er staat in hoe we werken aan korte termijn stressreductie, veranderen van stress-veroorzakend gedrag, het creëren van een helpende houding en het beter inrichten van werk en leven om de opbouw van stress te verminderen. De werkwijze in de verschillende fases wordt beschreven. In het plan van re-integratie bij stress staat een schatting van het aantal face-to-face-contacturen en telefonische contacturen en de verwachte doorlooptijd van het traject. 

Als het plan ook naar jouw werkgever of een derde wordt gestuurd zal ik ervoor zorgen dat het plan, samen met jou, opgesteld wordt zodat het doorgestuurd kan worden. Ik zal nooit persoonlijke informatie delen met de werkgever of derden zonder jouw toestemming. 

Geheel vrijblijvend

Kennismaken?


A side profile of a woman in a russet-colored turtleneck and white bag. She looks up with her eyes closed.

“Na het coachtraject met Willem Tijs voel ik me zelfverzekerder omdat ik nu meer regie over mijn leven heb en mezelf minder wegcijfer. Mensen blijven belangrijk voor mij maar ze zijn niet belangrijker dan ik.”

— Paula Freriks