Burn-out coach Wageningen

De locatie in Wageningen is Hotel Nol in ‘t Bos, Hartenseweg 60, Wageningen. Zie Google kaart.

Als je in de toekomst dingen wilt bereiken, moet je als eerste herstellen. Dat is de basis van alle verbeteringen. Ik help je om weer plezier en energie terug te krijgen, zodat je je leven en werk weer in balans kunt brengen. 

Ik wil graag samen met jou voorkomen dat je na je burn-out opnieuw in dezelfde situatie belandt en dat je leven na je burn-out weer de moeite waard wordt. Één burn-out is meer dan genoeg. Samen onderzoeken we de oorzaken van jouw burn-out en werken we aan het verminderen ervan. Daarvoor kijken we naar jouw persoonlijkheidskenmerken, werkinhoud en privéomstandigheden.

Burn-out coaching in de natuur

Wandel coaching is een bijzonder effectieve en prettige vorm van coaching. Vooral bij burn-out coaching biedt wandelen extra voordelen, omdat de natuur ontspanning en inspiratie biedt. Tijdens het wandelen ontstaat een afwisselende gespreksdynamiek, die bijdraagt aan het resultaat van de coaching. We doen ook oefeningen in de natuur die je helpen herstellen en nieuwe inzichten bieden. 

Willem-Tijs-burn-out-coach Wageningen

Geheel vrijblijvend

kennismaken?

Burn-out coaching bedrijf Wageningen

Een werknemer (of ondernemer), kan een werkgever een burn-out coaching bedrijf zoals Carrière Corazon inschakelen. Als dat niet lukt vanuit de werkgever, kan het individu er ook voor kiezen om de coaching zelf te betalen. Carrière Corazon helpt je om op een gezonde en stress-arme manier snel terug te keren naar werk of bedrijf. 

Het is voor een bedrijf een uitdaging wanneer een medewerker langdurig uitvalt. De kosten kunnen oplopen tot wel 70.000 euro of meer. Door een doeltreffende burn-out aanpak kan de ziekteperiode met vele worden verkort Zo zijn de kosten van een traject snel terugverdiend. Carrière Corazon biedt hierbij doeltreffende ondersteuning. 

Als stress- en burn-outcoach bij Corazon heb ik veel ervaring. Bij een burn-out is het belangrijk om te beginnen met herstel en een leven zonder stress, wat vaak een enorme klus is. Daarnaast kijken we naar de persoonlijkheid, de werkomstandigheden en de aanpak van de werkhervatting. Deze aanpak is breder en veelzijdiger dan die van veel psychologen, die natuurlijk beter uitgerust zijn voor specifieke zaken. 

burn-out-consulent-Wageningen

Burn-out consulent Wageningen

De aanpak van burn-out coaching kan verschillen van coach tot coach en van bedrijf tot bedrijf. Om de werkwijze beter aan te duiden, worden namen zoals burn-outconsultant, burn-out coach, burn-out adviseur en burn-out consulent gebruikt. Als loopbaancoach werk ik al sinds 2005 en help ik sinds 2017 mensen om uit hun burn-out te komen. Ik kijk bij voorkeur naar de cliënt die ik coach en bepaal dan in overleg wat er nodig is. In een burn-out overzie je jouw situatie in het begin minder goed omdat je hersenen minder goed functioneren. In die fase neem ik meer het initiatief om het herstel te bevorderen. 

Terwijl je begint te herstellen en meer rust, plezier en overzicht ervaart, geef ik je steeds meer controle. In die fase neem jij de regie over jouw herstel en jouw leven terug. Want alles wat je leert tijdens het herstellen van een burn-out, helpt je om in de toekomst een nieuwe burn-out te voorkomen. Het helpt je ook om je leven beter te maken dan het eerst was. Natuurlijk blijf ik je ondersteunen waar nodig, maar ik zal je ook uitdagen om nog verder te groeien dan je denkt. 

Burn-out specialist Wageningen

Ik ben een burn-out specialist die in de loop der jaren vele mensen heeft geholpen bij hun herstel. Door mijn ervaringen heb ik geleerd dat burn-out van invloed kan zijn op diverse aspecten van het leven. Dit kan leiden tot klachten die lijken op ziektebeelden die alleen door een huisarts kunnen worden beoordeeld. Als de oorzaak van deze klachten echter de aanhoudende stress is, kan ik helpen deze stress onder controle te krijgen. Ook kan ik helpen om de conditie te verbeteren omdat ik een sport-opleiding fitnesstrainer A heb gevolgd en veel mensen heb geholpen hun conditie te trainen. 

Als burn-out specialist weet ik dat persoonlijkheidskenmerken kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van stress en burn-out. Maar het is ook belangrijk om te beseffen dat jouw persoonlijkheid juist ook jouw sterke kanten kan bepalen. Ik help je graag om deze te ontdekken en je zwakke punten te verbeteren. 

De aard van het werk, de organisatie van het werk of de werkomgeving kunnen bijdragen aan het ontstaan van een burn-out. Ik kan je daarbij helpen als loopbaancoach, om samen op zoek te gaan naar oplossingen. 

burn-out-specialist-Wageningen

Plan van aanpak burn-out coaching

Als we besluiten dat mijn burn-out coaching bij jou past, stel ik een plan van aanpak op om je te helpen herstellen. 

Ik stel een plan op waarin ik jouw huidige situatie en de oorzaken van jouw burn-out kort beschrijf. In dit plan leg ik ook uit hoe we werken aan herstel, re-integratie en het voorkomen van toekomstige burn-outs. Daarnaast beschrijf ik de werkwijze in verschillende fases en geef ik een schatting van het aantal contacturen (face-to-face en telefonisch) en de verwachte duur van het traject. 

Wanneer het plan naar jouw werkgever of een derde partij wordt verstuurd, zorgen we ervoor dat het plan in overleg met jou wordt opgesteld, zodat het veilig kan worden doorgestuurd. Geen persoonlijke informatie wordt gedeeld zonder jouw toestemming. 

Als je zes weken ziek bent door burn-out, moet er een ander soort plan van aanpak worden opgesteld. Dit plan heet het ‘Stappenplan bij ziekte’ en het wordt samen met jouw werkgever en het UWV gemaakt. 

Geheel vrijblijvend

Kennismaken?


A side profile of a woman in a russet-colored turtleneck and white bag. She looks up with her eyes closed.

“Na het coachtraject met Willem Tijs voel ik me zelfverzekerder omdat ik nu meer regie over mijn leven heb en mezelf minder wegcijfer. Mensen blijven belangrijk voor mij maar ze zijn niet belangrijker dan ik.”

— Paula Freriks