Burn-out coach Doorwerth

De locatie Doorwerth is de parkeerplaats op Het Van Der Molenplein, Doorwerth. Zie Google kaart.

Ik help je om gezond terug te komen in je huidige functie en ook bij het voorkomen van de volgende burn-out. Ik kan je ook helpen bij het vinden van een beter passende nieuwe functie, als dat nodig is. Daarnaast ondersteun ik ondernemers om met weinig stress en met meer plezier te gaan ondernemen.

Het belangrijkste om te doen is te herstellen, dat is de basis voor alles wat je in de toekomst wilt bereiken. Ik zal je helpen om weer plezier en energie terug te krijgen, zodat je je vervolgens kunt richten op het op orde krijgen van je leven en werk. 

Laten we samen zorgen dat je na je burn-out niet opnieuw in dezelfde valkuilen terechtkomt en dat je leven mooier wordt. Eén burn-out is al meer dan genoeg. We onderzoeken samen hoe jouw burn-out is ontstaan en werken aan het oplossen van de oorzaken ervan. Dit kan te maken hebben met jouw persoonlijkheidskenmerken, werkinhoud of privéomstandigheden. 

Burn-out coaching in de natuur

Wandel coaching is een aangename en doeltreffende vorm van coaching. Tijdens burn-out coaching in de natuur is wandelen extra gunstig omdat de natuur ontspanning en inspiratie biedt. Tijdens het wandelen ontstaat er een gevarieerde dynamiek in de gesprekken, wat bijdraagt aan het succes van de coaching. We doen ook oefeningen in de natuur die je vooruit helpen herstellen en je nieuwe inzichten bieden. 

Willem-Tijs-burn-out-coach Doorwerth

Geheel vrijblijvend

kennismaken?

Burn-out coaching bedrijf Doorwerth

Als een werknemer (of ondernemer) te maken heeft met langdurige stress- en burn-out symptomen, kan een werkgever de diensten van een burn-out coaching bedrijf zoals Carrière Corazon inschakelen. Als dit niet mogelijk is vanuit de werkgever, kan het individu ook zelf de kosten dragen. Carrière Corazon helpt je dan om op een verantwoorde en ontspannen manier snel terug te keren naar werk of bedrijf. 

Een medewerker die langdurig uitvalt kan een bedrijf veel geld kosten, soms tot wel 70.000 euro of meer. Door een effectieve burn-out aanpak kan de ziekteperiode echter worden verkort met vele maanden, waardoor de kosten van het traject snel worden terugverdiend. Carrière Corazon kan hierbij helpen.

Bij Corazon heb ik als stress- en burn-outcoach veel ervaring opgedaan. Bij een burn-out is het van groot belang om te starten met herstel en een stressarm leven, wat vaak een hele opgave is. Daarna bekijken we de persoonlijkheid, de werkomstandigheden en de aanpak van de werkhervatting. Deze aanpak is breder en veelzijdiger dan die van veel psychologen, die vanzelfsprekend beter toegerust zijn voor specifieke zaken. 

burn-out-consulent-Doorwerth

Burn-out consulent Doorwerth

Burn-out coaching verschilt van coach tot coach en van bedrijf tot bedrijf. Om de aanpak duidelijker te maken, worden er verschillende namen gebruikt, zoals burn-outconsultant, burn-out coach, burn-out adviseur en burn-out consulent. Ik help sinds 2017 mensen om te herstellen van burn-out en werk al sinds 2005 als loopbaancoach. Mijn voorkeur gaat uit naar een persoonlijke aanpak, waarbij we samen bepalen wat het beste werkt. Tijdens een burn-out is het moeilijk om een overzicht te hebben van je situatie, omdat je hersenen minder goed functioneren. In die fase neem ik het initiatief om te zorgen dat het herstel goed verloopt. 

Als jouw herstel begint en je weer meer rust, plezier en overzicht ervaart, geef ik je weer meer verantwoordelijkheid. Op dat moment neem jij de controle over jouw herstel en jouw leven weer over. Alles wat je leert tijdens het terugkeren van een burn-out zal je helpen om in de toekomst niet weer in een burn-out terecht te komen en om je leven te verbeteren. Ik zal je blijven ondersteunen en uitdagen om verder te groeien waar nodig

Burn-out specialist Doorwerth

Werkend als burn-out specialist hielp ik in de loop der jaren vele mensen bij hun herstel. Door mijn ervaringen heb ik geleerd dat burn-out van invloed kan zijn op veel aspecten van het leven. Dit kan leiden tot klachten die lijken op ziektebeelden die alleen door een huisarts kunnen worden beoordeeld. Als de oorzaak van deze klachten echter de aanhoudende stress is, kan ik helpen deze stress onder controle te krijgen. Ook kan ik helpen om de conditie te verbeteren omdat ik een sport-opleiding fitnesstrainer A heb gevolgd. 

Ik ben een specialist op het gebied van burn-out en ik merk dat bepaalde persoonlijkheidskenmerken stress en burn-out kunnen veroorzaken. Maar jouw persoonlijkheid kan ook jouw kracht zijn. Ik wil je helpen om deze te ontdekken en te gebruiken om een gezonder en gelukkiger leven te leiden. 

Het werk, de organisatie van het werk of de werkomgeving kunnen medeoorzaken zijn van een burn-out. Als loopbaancoach kan ik je ondersteunen bij het vinden van geschikte oplossingen. 

burn-out-specialist-Doorwerth

Plan van aanpak burn-out coaching

Als we tot de conclusie komen dat ik jou kan helpen bij jouw burn-out, stel ik een persoonlijk plan van aanpak voor je op

Het plan van aanpak bij burn-out biedt een overzicht van jouw huidige situatie en de factoren die hebben bijgedragen aan de burn-out. Het legt uit hoe we samen aan herstel, re-integratie en het voorkomen van toekomstige burn-outs zullen werken. Tevens wordt beschreven hoeveel tijd ik verwacht te besteden aan face-to-face en telefonische consulten. 

Bij het versturen van het plan naar jouw werkgever of een derde partij, stellen we het plan in overleg met jou op, zodat het veilig kan worden doorgestuurd. Persoonlijke gegevens worden niet zonder jouw toestemming gedeeld. 

Na zes weken ziekte moet er ook een ander soort plan van aanpak burn-out worden opgesteld door de werkgever. Het UWV noemt dit plan het ‘Stappenplan bij ziekte’ en het moet in samenwerking met jouw werkgever worden gemaakt. 

Geheel vrijblijvend

Kennismaken?


A side profile of a woman in a russet-colored turtleneck and white bag. She looks up with her eyes closed.

“Na het coachtraject met Willem Tijs voel ik me zelfverzekerder omdat ik nu meer regie over mijn leven heb en mezelf minder wegcijfer. Mensen blijven belangrijk voor mij maar ze zijn niet belangrijker dan ik.”

— Paula Freriks