Assertiviteit coach Arnhem

De locatie Arnhem is landgoed Mariëndaal, nabij Mariëndaal 6, Arnhem. Zie Google kaart.

Assertief zijn betekent voor jezelf opkomen zonder agressief of passief te zijn, waarbij respect voor jezelf en anderen centraal staat. Het gaat erom dat je jezelf respecteert, maar ook respect toont voor anderen en dat je duidelijk maakt wat je wilt en nodig hebt, zonder de ander te kleineren of te negeren. Je straalt tegelijkertijd uit dat je graag wilt samenwerken én dat jij je niet zomaar laat negeren of misbruiken. 

Ik ben een assertiviteit coach en ik kan je helpen om je assertiviteit te vergroten. Hierdoor kun je je wensen beter verwoorden op een manier die anderen serieus nemen. Je straalt meer zelfvertrouwen uit en laat minder snel over je heen lopen, zonder dat je boos of agressief wordt. Dit vergroot je effectiviteit en anderen zullen dit opmerken, wat de kans vergroot dat je wordt gevraagd voor een uitdagende klus. 

Assertiviteit coaching in de natuur

Wandel coaching is een effectieve en rustgevende manier van coachen. Bij assertiviteit coaching werkt wandel coaching bijzonder goed omdat de natuur ontspanning en inspiratie biedt. De gespreksdynamiek tijdens het wandelen is diverser waardoor de resultaten verbeteren. Met assertiviteit-oefeningen in de natuur kun je zien hoe je iets aanpakt en hoe dat assertiever kan. 

Willem-Tijs-assertiviteit-coach-Arnhem

Geheel vrijblijvend

kennismaken?

Assertiviteit coaching bedrijf Arnhem

Werknemers kunnen hun werkgever vragen om een assertiviteit coach van een assertiviteit coaching bedrijf zoals Carrière Corazon in te huren. Als dat niet mogelijk is, kunnen mensen de coaching ook zelf financieren en soms is subsidie beschikbaar. Naast het verbeteren van de zelfverzekerdheid en plezier van de werknemer, is de coaching ook in het belang van de werkgever. De werknemer wordt weerbaarder en doeltreffender, er zijn vaak minder verzuimdagen en de werknemer kan ook andere klussen aan. 

Een bedrijf kan problemen ondervinden wanneer een werknemer niet assertief genoeg is om zaken te bespreken die niet werken of bepaalde taken en collega’s gaat vermijden. Een assertiviteit coach kan helpen om deze uitdagingen aan te gaan en zo plezier te verhogen en werkprocessen te verbeteren. 

assertiviteit-consulent-Arnhem

Assertiviteit consulent Arnhem

Bij assertiviteit coaching kan de aanpak verschillen van coach tot coach en van bedrijf tot bedrijf. Om de werkwijze beter aan te duiden, worden termen zoals assertiviteit consultant, assertiviteit coach, assertiviteit adviseur en assertiviteit consultant gebruikt. 

Als coach werk ik sinds 2005 met veel plezier op het gebied van loopbaanbegeleiding, burn-out, assertiviteit en persoonlijke ontwikkeling. Ik werk samen met mijn cliënten om hun specifieke behoeften te identificeren en vervolgens maken we een plan om hun doelen te bereiken. 

Om een assertiviteitsvraagstuk aan te pakken, is het belangrijk om nauwkeurig te analyseren wat er precies speelt en hoe dat voor jou persoonlijk werkt. Alleen dan kan er een passende oplossing worden gevonden. 

Assertiviteit specialist Arnhem

Als assertiviteit specialist heb ik al vele jaren ervaring in het helpen van mensen om een assertieve houding te ontwikkelen. Bij Phoenix Opleidingen heb ik geleerd hoe ik mensen zich ontwikkelen op het gebied van hun assertiviteit en hoe ik op maat gemaakte oplossingen kan bieden. 

Bij assertiviteit draait het eerst om het vergroten van jouw zelfvertrouwen en eigenwaarde. Dit maakt het gemakkelijker om meer ruimte in te nemen en jouw ideeën en behoeften aan anderen te presenteren. Met mijn hulp krijg je inzicht in wat assertiviteit betekent en hoe je dit in jouw leven kunt integreren. We gaan samen aan de slag om jouw assertieve gedrag te trainen en te versterken. Hierdoor zul je merken dat je steeds beter in staat bent om voor jezelf op te komen en jouw grenzen aan te geven. 

Ik zorg ervoor dat je ervaart hoe assertiviteit voelt en hoe je het praktisch inzet. Ik help je vervolgens om het enkele keren in de praktijk te brengen, zodat je assertieve gedrag beter geïntegreerd raakt in je gedrag. 

Bij een assertiviteit vraag kan er een praktisch probleem spelen in jouw werk- of privéleven. Als coach help ik jou bij het vinden van de beste oplossingen voor jouw situatie en steun ik je bij het stap voor stap verbeteren van de situatie. 

assertiviteit-specialist-Arnhem

Plan van aanpak assertiviteit coaching

Na een succesvolle kennismaking en een gezamenlijke beslissing om met assertiviteit coaching aan de slag te gaan, maak ik een persoonlijk plan van aanpak. 

Ik stel een plan van aanpak op waarin jouw uitgangssituatie en assertiviteitsvragen kort beschreven staan. Hierbij wordt ook de werkwijze in verschillende fases uitgelegd. Daarnaast bevat het plan een inschatting van het aantal face-to-face-contacturen, de telefonische contacturen en de verwachte duur van het traject. 

Ik zal het plan zo opstellen dat het zonder problemen doorgestuurd kan worden naar jouw werkgever of derden, indien dit nodig is en jij hiermee akkoord gaat. 

Geheel vrijblijvend

Kennismaken?


A side profile of a woman in a russet-colored turtleneck and white bag. She looks up with her eyes closed.

“Na het coachtraject met Willem Tijs voel ik me zelfverzekerder omdat ik nu meer regie over mijn leven heb en mezelf minder wegcijfer. Mensen blijven belangrijk voor mij maar ze zijn niet belangrijker dan ik.”

— Paula Freriks