Over Willem Tijs

Ik ben Willem Tijs en in mijn bedrijf Carrière Corazon coach ik al zeventien jaar met veel plezier en grote betrokkenheid. Ik heb veel ervaring op drie coaching gebieden: loopbaan coaching, persoonlijke ontwikkeling coaching en stress- en burn-out coaching.

In mijn werk combineer ik mijn inlevingsvermogen en kwetsbaarheid met analytisch vermogen en praktische oplossingen om jou de beste mogelijkheid te bieden om te groeien en stappen te zetten.

Tijdens mijn studie aan de Universiteit Wageningen kwam ik erachter dat ik veel meer houd van mensen dan van reageerbuisjes. Daarom ben ik coach geworden en volgde ik ook de 3-jarige post-HBO-opleiding bij Phoenix Opleidingen Utrecht, gericht op toegepaste psychologie. Daarnaast heb ik mij continu bijgeschoold en ontwikkeld.

Hoe mijn eigenschappen bijdragen aan jouw succes:

Inlevingsvermogen : Mijn inlevingsvermogen helpt mij voelen wat er bij jou speelt en wat voor jou belangrijk is. Dat zijn vaak gevoelens, maar ook verstandelijke overwegingen. Ik zorg dan voor een veilig voelende omgeving en gebruik het om dichter bij de kern van jouw situatie te komen. Dan kunnen we jouw vraag beter en sneller doorgronden en oplossen.

Kwetsbaar : Ik ben een kwetsbaar mens en het heeft het lang geduurd voordat ik dat kon waarderen. Nu houd ik van mijn kwetsbaarheid en weet ik dat het jou kan helpen je potentie te verwezenlijken. Want als ik kwetsbaarder ben durf jij lastige of pijnlijke belemmeringen sneller te noemen en te onderzoeken. Ook durf je dan makkelijker fouten te maken en out-of-the-box oplossingen te bedenken. Want ik waardeer het dat jij je dan ook kwetsbaarder opstelt en daarmee kiest voor groei en ontwikkeling.

Analytisch : Vanuit een brede kennis en ervaring bekijk ik jouw situatie van zoveel mogelijk kanten en belicht ik jouw vraag vanuit verschillende theoretische modellen. De relevante modellen bespreek ik met jou, zodat je meer overzicht en bijstuurmogelijkheden krijgt. Vaak zie ik dan nieuwe mogelijkheden, die ik met je bespreek. Ik vergeet daarbij de niet wijsheid en creativiteit van jouw en mijn eigen intuïtie in te zetten.

Praktisch : In een traject heb ik altijd de focus om jou te helpen praktisch dingen in jouw leven te verbeteren. Alleen inzichten zijn niet genoeg. Een traject moet altijd leiden tot beter en plezieriger werken, communiceren en leven.

Visie

Plezier, bij jezelf blijven en leren zijn essentieel om succesvol te zijn in werk en leven.

Je doet het beste en meest succesvol dingen, die echt uit jezelf en uit het hart komen. Dan moet je er natuurlijk wel genoeg talent voor hebben en er mogen geen onneembare hindernissen in de weg staan. Als jouw belangstelling en talenten zó samen komen, dan ontstaat er veel motivatie en energie. Dát is de energie die je nodig hebt om van jouw werk, studie en leven een persoonlijk succes te maken.

Iedereen heeft mooie dromen en kwaliteiten. Daarbij is het belangrijk om jezelf goed te leren kennen. Dan kun je richting te geven aan je leven op de manier die bij jóú past. Het is ook belangrijk je gedrag zo bij te sturen dat het mogelijk wordt jouw persoonlijke doelen te halen. Als je zo je potentie inzet in je werk en leven creëer je een mooi en succesvol leven.