Wandel Coach Wageningen

De locatie in Wageningen is Hotel Nol in ‘t Bos, Hartenseweg 60, Wageningen. Zie Google kaart.

Als wandel coach sta ik voor je klaar om {je te helpen te groeien in je loopbaan, je persoonlijke ontwikkeling, of je herstel van stress en burn-out.  Het antwoord op de vraag ‘wat is wandel coaching’ is simpel: het is een prettige en effectieve manier om de hierboven genoemde doelen te behalen. Vergeleken met coaching in een kantoor-omgeving biedt het meer variatie in gespreksvormen en zijn de natuur en de frisse lucht rustgevend. Daarnaast biedt de buitenruimte de kans om veel soorten oefeningen uit te zetten. 

Door de oefeningen ondervind je direct hoe jij dingen aanpakt. Hiermee leggen we een solide basis voor het coaching gesprek dat erop volgt. Daarin bekijken we hoe jij dingen tot nu toe aangepakt hebt en wat je daarin wilt veranderen. Mogelijk heb jij de oplossing voor jouw verandering al gevonden tijdens de oefening. Soms is er een extra oefening nodig om een oplossing te vinden. Samen werken we dan aan manieren waarop jij in jouw dagelijkse praktijk verbeterd gedrag kunt oefenen en inzetten en zo jouw doelen kunt bereiken. 

Wandel coaching in de natuur

Wandel coaching in de natuur is een fantastische manier om te werken aan loopbaan, persoonlijke groei en ontwikkeling en om Stress en Burn-out aan te pakken. Studies tonen aan dat het contact met de natuur je helpt om stress en negatieve gedachten te verminderen. Door te wandelen in de natuur en actief bezig te zijn, kunnen we ons welzijn verbeteren en ons openstellen voor nieuwe inzichten. De ontspannen omgeving helpt je ook om meer te durven laten zien tijdens een oefening, waardoor je er ook meer van kunt leren. Zo nodig hebben we ook enkele sessies binnen. 

Willem-Tijs-wandel-coach-Wageningen

Geheel vrijblijvend

kennismaken?

Wandel coach bedrijf Wageningen

Door een wandel coach bedrijf zoals Carrière Corazon in te schakelen, kan een werkgever een medewerker ondersteunen. Als de werkgever daar niet voor open staat zijn er soms subsidies beschikbaar of kiest men ervoor om het zelf te financieren. Carrière Corazon ondersteunt je om beter te gaan functioneren binnen je werk of in jouw bedrijf op een manier die bij jou past. Een wandel coaching traject helpt bij het behoud van een werknemer voor het bedrijf en het voorkomen van onnodige uitval. 

Voor een werkgever is het heel lastig als een werknemer langdurig ziek wordt, of als er een vacature moet worden vervuld. Dat kan soms tienduizenden euro’s kosten. Bij een onvoldoende aanpak van deze situatie kan het een jaar of langer duren totdat het werk loopt zoals bedoeld. Carrière Corazon kan hierbij helpen, zodat jij als werknemer weer plezier en voldoening in je werk kan ervaren. Dit zal zorgen voor een win-win situatie voor jou en jouw werkgever. 

Als je gestrest of onzeker bent of last hebt van een burn-out, is wandel coaching een geweldige manier om je problemen aan te pakken. Bij Corazon heb ik jarenlange ervaring en weet ik precies hoe ik jou kan helpen. Met wandel coaching kun je je stress en faalangst verminderen, je assertiviteit vergroten, effectiever werken, ontdekken welke werkzaamheden je kunt uitbesteden, ontdekken van welk werk je echt blij wordt, minder geneigd zijn om anderen te pleasen, je temperament beheersen, gezond weer aan het werk gaan, ontdekken waar je energie verliest en waar je energie van krijgt en nog veel meer. 

soorten-wandel-coaching-Wageningen

Soorten wandel coaching Wageningen

Er zijn verschillende manieren om wandel coaching aan te pakken, en deze kunnen variëren van coach tot coach en van bedrijf tot bedrijf. Daarom worden diverse termen gebruikt, zoals consultant, wandel coach, adviseur en wandel consulent. Als loopbaancoach werk ik al sinds 2005 met wandel coaching, zowel binnen als buiten een kantooromgeving. Sinds 2016 help ik mensen met wandel coaching om uit hun stress en burn-out te komen. Bij voorkeur kijk ik naar de cliënt die ik coach en bepaal dan in samenspraak wat er nodig is. 

Wandel coaching is een krachtige manier om te werken aan jouw ontwikkeling. Ik maak gebruik van voorbeelden uit de natuur, zelf ontwikkelde technieken, NLP-oefeningen en meer om inzicht te geven in jouw gedrag en houding en er verbeteringen in aan te brengen. Waar nodig kan ik ook ontspanningstechnieken, sport of bewegingsoefeningen inzetten. Daarna kun je een mooier werk- en privé-leven opbouwen. 

Wandel coach specialist Wageningen

Als wandelcoach specialist heb ik jarenlang veel mensen geholpen met hun loopbaan, persoonlijke ontwikkeling en het herstel van stress- en burn-out. Deze vorm van coaching is prachtig en heeft al vele mooie resultaten opgeleverd. Ik gebruik oefeningen, die ik deels zelf heb ontwikkeld, om jou te helpen om jezelf beter te leren kennen, effectiever te zijn en je valkuilen te verminderen. Dat geeft jou de mogelijkheid betere keuzes te maken met meer plezier en minder inspanning in jouw werk en leven. 

Bij de wandel coaching gesprekken is het niet nodig om elkaar constant in de ogen te kijken, waardoor er meestal een ontspannen atmosfeer ontstaat, wat het bespreken van moeilijkere, maar belangrijke onderwerpen gemakkelijker maakt. In beweging zijn en natuur maken een sessie ook meer ontspannen.

Indien gewenst kunnen we ons tijdens wandel-coaching ook richten op het werken aan gezondheidsdoelen. Onder andere stressvermindering en het oppakken van een actievere levensstijl zijn hierbij goed haalbaar. Dankzij mijn achtergrond als sporttrainer (fitnesstrainer A en Sportief Wandelen) kan ik je hierbij begeleiden.  

wandel-coaching-specialist-Wageningen

Plan van aanpak bij wandel coaching

Na onze eerste kennismaking, waar geen verplichting aan hangt, kunnen we beslissen of we verder gaan met elkaar in een coaching traject. Als het antwoord daarop ja is maak ik een plan voor wandelcoaching.  

Na een samenvatting van jouw jouw situatie en wensen beschrijf ik waar we aan gaan werken. Dit kan gaan over loopbaan, persoonlijke ontwikkeling, ontspanning en/of herstel. De werkwijze van de verschillende fases wordt verder uitgelegd. Ook staat er een inschatting van het aantal sessie-contacturen, telefonische-contacturen en de verwachte doorlooptijd van het traject in het plan, Wanner het plan van aanpak wandel coaching naar iemand anders gestuurd moet worden (bijvoorbeeld een werkgever) kan dat alleen als jij akkoord bent. Zonder jouw toestemming gaat er geen persoonlijke informatie naar de werkgever of derden. 

Na het bekijken van het plan van aanpak wandel-coaching kun jij en/of je werkgever definitief beslissen om een traject te starten. Dat kan meestal al binnen één á twee weken starten. 

Geheel vrijblijvend

Kennismaken?


A side profile of a woman in a russet-colored turtleneck and white bag. She looks up with her eyes closed.

“Na het coachtraject met Willem Tijs voel ik me zelfverzekerder omdat ik nu meer regie over mijn leven heb en mezelf minder wegcijfer. Mensen blijven belangrijk voor mij maar ze zijn niet belangrijker dan ik.”

— Paula Freriks