Wandel Coach Veenendaal

De locatie in Veenendaal is parkeerplaats ‘De Groene Entree Prattenburg’ Cuneraweg Veenendaal. Zie Google kaart.

Met mijn ervaring als wandelcoach sta ik voor je klaar om je te helpen bij jouw groei in je loopbaan en je persoonlijke ontwikkeling. Ook help ik je graag af van stress- en burn-out. Wandel coaching biedt een effectieve manier om jouw doelen te bereiken. In tegenstelling tot traditionele coaching in een kantoor biedt in wandelend coachen meer variatie in gespreksvormen, terwijl de frisse lucht en de natuurlijke omgeving zorgen voor rust. Bovendien maak ik gebruik van verschillende oefeningen die buiten makkelijker toe te passen zijn dan binnen. 

Door de oefeningen ondervind je direct hoe jij dingen aanpakt. Hiermee leggen we een solide basis voor het coaching gesprek dat erop volgt. Daarin bekijken we hoe jij dingen tot nu toe aangepakt hebt en wat je daarin wilt veranderen. Mogelijk heb jij de oplossing voor jouw verandering al gevonden tijdens de oefening. Soms is er een extra oefening nodig om een oplossing te vinden. Samen werken we dan aan manieren waarop jij in jouw dagelijkse praktijk verbeterd gedrag kunt oefenen en inzetten en zo jouw doelen kunt bereiken. 

Wandel coaching in de natuur

Wandel coaching in de natuur is een fantastische manier om te werken aan loopbaan, persoonlijke groei en ontwikkeling en om Stress en Burn-out aan te pakken. Studies tonen aan dat het contact met de natuur je helpt om stress en negatieve gedachten te verminderen. Door te wandelen in de natuur en actief bezig te zijn, kunnen we ons welzijn verbeteren en ons openstellen voor nieuwe inzichten. De ontspannen omgeving helpt je ook om meer te durven laten zien tijdens een oefening, waardoor je er ook meer van kunt leren. Zo nodig hebben we ook enkele sessies binnen. 

Willem-Tijs-wandel-coach-Veenendaal

Geheel vrijblijvend

kennismaken?

Wandel coach bedrijf Veenendaal

Door een wandel coach bedrijf zoals Carrière Corazon in te schakelen, kan een werkgever een medewerker ondersteunen. Als de werkgever daar niet voor open staat zijn er soms subsidies beschikbaar of kiest men ervoor om het zelf te financieren. Carrière Corazon ondersteunt je om beter te gaan functioneren binnen je werk of in jouw bedrijf op een manier die bij jou past. Een wandel coaching traject helpt bij het behoud van een werknemer voor het bedrijf en het voorkomen van onnodige uitval. 

Een werkgever heeft de mogelijkheid om voor een medewerker een wandel coach bedrijf zoals Carrière Corazon in te schakelen. Als dat vanuit de werkgever niet lukt, bestaan er mogelijk subsidies of kiezen mensen ervoor het zelf te financieren. Carrière Corazon kan je helpen beter te functioneren in je werk of in jouw bedrijf op een manier die bij jou past. Een goed wandel coaching traject draagt bij een werknemer voor het bedrijf te behouden en helpt daarnaast verzuim te voorkomen. 

Coachend wandelen is een zeer krachtige manier om met stress. onzekerheid en burn-out aan te pakken. Bij Corazon heb ik ruime ervaring met deze methode en weet ik precies hoe we jouw problemen kunnen aanpakken. Met wandel coaching kun je je stressniveau verlagen, faalangst verminderen, assertiever worden, effectiever werken, ontdekken welke taken je kunt uitbesteden, ontdekken wat je echt leuk vindt om te doen, minder geneigd zijn om anderen te pleasen, je temperament onder controle houden, gezond weer aan het werk gaan, ontdekken waar je energie verliest en waar je energie van krijgt, en nog veel meer. 

soorten-wandel-coaching-Veenendaal

Soorten wandel coaching Veenendaal

Bij wandel coaching kan de aanpak anders zijn bij een andere coach of een ander bedrijf. Daarom worden diverse termen gebruikt, zoals consultant, wandel coach, adviseur en wandel consulent, om de werkwijze beter aan te duiden. Sinds 2005 werk ik al als loopbaancoach, zowel indoor als in de natuur met wandel coaching. Sinds 2016 help ik mensen met wandel coaching om uit hun stress en burn-out te komen. Ik kijk graag naar de klant die ik coach en bepaal dan samen de beste aanpak om tot oplossingen te komen. 

Als wandel coach combineer ik diverse methoden en technieken en oefeningen om jou te helpen persoonlijk te groeien te bevorderen. Zo maak ik gebruik van gesprekken, natuurlijke metaforen en zelf ontwikkelde of NLP-technieken om inzicht te geven in jouw gedrag en jou te helpen dat zo te veranderen dat jij je werk en leven kunt verbeteren. Waar nodig en gewenst worden ook ontspanningsoefeningen, beweging of sport gebruikt. 

Wandel coach specialist Veenendaal

Als wandel coach specialist ondersteun ik al vele jaren mensen bij hun loopbaan, persoonlijke ontwikkeling en herstel van stress- en burn-out. Het is een prachtige coaching variant met prachtige resultaten. De oefeningen die ik heb geleerd en zelf ontwikkeld helpen jou om je zelf kennis nog groter te maken, beter werken gedrag te ontwikkelen en minder vaak in jouw valkuilen te stappen. Daarmee ga je betere werkende keuzes maken en kun je jouw leven verbeteren met minder inspanning en meer ontspanning en plezier.

In de wandel coaching gesprekken hoef je niet constant naar elkaar te kijken, waardoor er vaak een relaxte sfeer ontstaat. Dit maakt het gemakkelijker om lastige onderwerpen te bespreken die om een oplossing vragen.  Buiten bewegen zorgt daarbij voor extra ontspanning.

Indien gewenst kunnen we ons tijdens wandel-coaching ook richten op het werken aan gezondheidsdoelen. Onder andere stressvermindering en het oppakken van een actievere levensstijl zijn hierbij goed haalbaar. Dankzij mijn achtergrond als sporttrainer (fitnesstrainer A en Sportief Wandelen) kan ik je hierbij begeleiden. 

wandel-coaching-specialist-Veenendaal

Plan van aanpak bij wandel coaching

Bij een kennismakingsgesprek, zonder verplichtingen, onderzoeken we of er een klik is en wat ik voor je kan doen. Als dat positief zal ik een plan van aanpak bij wandel coaching opstellen.  

Na onze kennismaking beschrijf ik dan kort jouw situatie en wat de achtergrond is van jouw wandel coaching vraag. Hierbij beschrijf ik wat de aandachtsgebieden zullen zijn, zoals bijvoorbeeld loopbaan, persoonlijke ontwikkeling, ontspanning en/of herstel. In het plan van aanpak wandel coaching wordt de werkwijze in de verschillende fases uitgelegd. Verder bevat het plan een raming van het aantal face-to-face-contacturen en telefonische contacturen en de voorziene totale doorlooptijd van het traject. Als het plan van aanpak wandel coaching ook naar jouw werkgever of een derde gestuurd moet worden kan dat pas nadat jij met de inhoud en het versturen ervan akkoord bent. 

Na het opstellen van het plan van aanpak wandel-coaching kun jij en/of jouw werkgever besluiten om te beginnen met het traject. Gewoonlijk kunnen we dan binnen één á twee weken starten met het traject. 

Geheel vrijblijvend

Kennismaken?


A side profile of a woman in a russet-colored turtleneck and white bag. She looks up with her eyes closed.

“Na het coachtraject met Willem Tijs voel ik me zelfverzekerder omdat ik nu meer regie over mijn leven heb en mezelf minder wegcijfer. Mensen blijven belangrijk voor mij maar ze zijn niet belangrijker dan ik.”

— Paula Freriks