Wandel Coach Rhenen

De locatie Rhenen de parkeerplaats Oorlogskerkhof Grebbeberg (nabij Grebbeweg 123). Zie Google kaart.

Als wandel coach, sta ik je graag bij het groeien bij je professionele ontwikkeling, {bij je persoonlijke groei, of bij het overwinnen van stress en burn-out. De vraag ‘wat is wandel coaching’ kan simpelweg worden beantwoord met ‘het is een fijne en goed werkende manier om jouw doelen te bereiken. In vergelijking met traditionele kantoor-gebaseerde coaching, biedt wandel coaching meer variatie in gespreksvormen en werkt de natuur daarbij rustgevender. Het biedt ook de mogelijkheid voor opdrachten die uitgetekend worden in het zand of in de omgeving.   

Bij de oefeningen kom je letterlijk al direct in beweging en ervaar je hoe jij bepaalde zaken aanpakt. In het coaching gesprek dat erop volgt bekijken we hoe jij dingen tot nu toe aangepakt hebt en wat je daarin wilt veranderen. We nemen de aanpak tot nu toe onder de loep en bespreken welke veranderingen jij graag zou zien. Misschien heb jij de oplossing voor jouw verandering al laten zien in de oefening of is er een extra oefening nodig om een oplossing te vinden. Samen zoeken we dan de manier waarop jij in jouw leven verbeterd gedrag kunt oefenen en inzetten om de gewenste resultaten te bereiken. 

Wandel coaching in de natuur

Ben je op zoek naar een effectieve en inspirerende vorm van coaching? Overweeg dan wandel coaching in de natuur! Wetenschappelijke studies laten zien dat de natuur ons kan helpen ontspannen en negatieve gedachten los te laten. Door te bewegen en buiten te zijn, kunnen we ons welzijn verbeteren en ons openstellen voor nieuwe inzichten en perspectieven. Op die manier zijn oefeningen die je doet tijdens de coaching nog effectiever. Als het nodig is kunnen we ook één of enkele sessies binnen doen.

Willem-Tijs-wandel-coach-Rhenen

Geheel vrijblijvend

kennismaken?

Wandel coach bedrijf Rhenen

Jouw werkgever kan voor een jou een wandel coach bedrijf zoals Carrière Corazon inschakelen. Als de werkgever dat niet wil doen kan er gekeken worden naar mogelijkheden voor subsidies of kiezen mensen om het zelf te betalen. Met Carrière Corazon ga je je werk beter doen bij jouw werkgever of in je eigen bedrijf. Daarbij sluit ik aan bij wat voor jou werkt. Een goed wandel coaching traject kan helpen jou voor het bedrijf te behouden en ook om te voorkomen dat je ziek thuis komt te zitten. 

Het kan voor een werkgever enorm ingewikkeld zijn als een medewerker langdurig uitvalt of als er een nieuwe werknemer moet worden aangenomen. In dergelijke gevallen kunnen de kosten oplopen tot tienduizenden euro’s. Bij een aanpak die niet werkt kan het meer dan twaalf maanden duren voordat het werk weer loopt zoals bedoeld. Gelukkig kan Carrière Corazon je helpen om weer gezond en met voldoening in je werk te staan. En daar profiteren jij en je werkgever allebei van. 

Bij Corazon weet ik uit ervaring dat wandel coaching bij stress, onzekerheid en burn-out heel effectief is. Door wandel coachen, kun je {op vele manieren resultaat boeken, zoals bij het verminderen van stress, het overwinnen van faalangst, het vergroten van assertiviteit, effectiever werken, uitvinden welke taken je kunt delegeren en welke taken je het meest plezier geven, minder pleasen, je kort lontje verminderen, gezond re-integreren op het werk, onderzoeken waar je energie verliest en waar je energie van krijgt en nog veel meer.

soorten-wandel-coaching-Rhenen

Soorten wandel coaching Rhenen

Wandelen met een coach kan op uiteenlopende manieren worden aangepakt, afhankelijk van de coach en het bedrijf. Daarom worden verschillende termen gebruikt, zoals consultant, wandel coach, adviseur en wandel consulent. Als loopbaancoach gebruik ik al sinds 2005 wandel coaching, zowel binnen als buiten. Sinds 2016 help ik mensen met wandel coaching om uit hun stress en burn-out te komen. Ik kijk graag naar de cliënt die ik coach en bepaal dan in samenspraak wat er nodig is om tot resultaten te komen. 

Als wandel coach combineer ik diverse methoden en technieken en oefeningen om jou te helpen persoonlijk te groeien te bevorderen. Zo maak ik gebruik van gesprekken, natuurlijke metaforen en zelf ontwikkelde of NLP-technieken om inzicht te geven in jouw gedrag en jou te helpen dat zo te veranderen dat jij je werk en leven kunt verbeteren. Waar nodig en gewenst worden ook ontspanningsoefeningen, beweging of sport gebruikt. 

Wandel coach specialist Rhenen

Als wandel coach specialist heb ik de afgelopen jaren veel mensen geholpen bij het verbeteren van hun loopbaan, persoonlijke ontwikkeling en herstel van stress- en burn-out. Het is een prachtige manier van coaching die mooie resultaten oplevert. Met mijn deels zelf ontwikkelde oefeningen kun jij jezelf beter leren kennen en effectiever gedrag gaan toepassen. Hierdoor kun jij jouw valkuilen vermeiden en betere keuzes maken om je werk en privéleven in te gaan met meer plezier en minder inspanning. 

Tijdens de wandel coaching hun je ook een tijdje geen oogcontact maken, dat voelt vaak meer ontspannen waardoor het bespreken van moeilijkere, maar cruciale onderwerpen makkelijke wordt. De ontspanning in de natuur help jou meer uit de coaching te halen.  

Wanneer je je gezondheid wilt verbeteren, kunnen we dit ook tijdens wandel-coaching aanpakken. Met name stressreductie en het starten van een gezonde en actieve levensstijl zijn hiervoor geschikt. Mijn achtergrond als sporttrainer (fitnesstrainer A en Sportief Wandelen) stelt me in staat om je hierbij te ondersteunen. 

wandel-coaching-specialist-Rhenen

Plan van aanpak bij wandel coaching

Bij een kennismakingsgesprek, zonder verplichtingen, onderzoeken we of er een klik is en wat ik voor je kan doen. Als dat positief zal ik een plan van aanpak bij wandel coaching opstellen

Na onze kennismaking beschrijf ik dan kort jouw situatie en wat de achtergrond is van jouw wandel coaching vraag. Hierbij beschrijf ik wat de aandachtsgebieden zullen zijn, zoals bijvoorbeeld loopbaan, persoonlijke ontwikkeling, ontspanning en/of herstel. In het plan van aanpak wandel coaching wordt de werkwijze in de verschillende fases uitgelegd. Verder bevat het plan een raming van het aantal face-to-face-contacturen en telefonische contacturen en de voorziene totale doorlooptijd van het traject. Als het plan van aanpak wandel coaching ook naar jouw werkgever of een derde gestuurd moet worden kan dat pas nadat jij met de inhoud en het versturen ervan akkoord bent.

Na lezen van het plan van aanpak wandel-coaching kun jij en/of je werkgever beslissen om het traject te starten. Meestal kunnen we de eerste sessies van het traject dan binnen één á twee weken inplannen. 

Geheel vrijblijvend

Kennismaken?


A side profile of a woman in a russet-colored turtleneck and white bag. She looks up with her eyes closed.

“Na het coachtraject met Willem Tijs voel ik me zelfverzekerder omdat ik nu meer regie over mijn leven heb en mezelf minder wegcijfer. Mensen blijven belangrijk voor mij maar ze zijn niet belangrijker dan ik.”

— Paula Freriks