Wandel Coach Nijmegen

De locatie Nijmegen is de parkeerplaats op de splitsing Nijmeegsebaan – Van Haaftenlaan, Heilig Landstichting. Klik hier voor de Google kaart.

Als wandel coach sta ik voor je klaar om je te helpen te groeien in je loopbaan, je persoonlijke ontwikkeling, of je herstel van stress en burn-out.  Het antwoord op de vraag ‘wat is wandel coaching’ is simpel: het is een prettige en effectieve manier om de hierboven genoemde doelen te behalen. Vergeleken met coaching in een kantoor-omgeving biedt het meer variatie in gespreksvormen en zijn de natuur en de frisse lucht rustgevend. Daarnaast biedt de buitenruimte de kans om veel soorten oefeningen uit te zetten.  

De praktische oefeningen zetten jou direct in beweging. Je kunt dan zien en voelen hoe je bepaalde zaken aanpakt. Deze inzichten nemen we mee in de coaching. We bespreken hoe jij tot op heden dingen hebt aangepakt en wat je graag wilt veranderen. Soms heb je de juiste oplossing voor jouw verbeterde gedrag al gevonden tijdens de oefening, een andere keer is nog een extra oefening nodig. Daarna gaan we zorgen dat je dit gedrag ook kunt toepassen in je dagelijks leven. Zo kun je sneller jouw doelen bereiken. 

Wandel coaching in de natuur

Wandel coaching in de natuur is een geweldige manier om te ontspannen en tegelijkertijd aan je persoonlijke groei te werken. Uit onderzoek blijkt dat de natuur mensen helpt om te ont-stressen en minder te piekeren over negatieve zaken. Bovendien is het bewezen dat matige lichaamsbeweging helpt bij het verminderen van stress en depressie en het verbeteren van het algehele welzijn. Hierdoor ben je beter in staat om ontspannen en open te kijken naar je eigen functioneren. Als er tijdens een coaching sessie veel opgeschreven moet worden, kunnen we ook een keer binnen werken.

Willem-Tijs-wandel-coach-Nijmegen

Geheel vrijblijvend

kennismaken?

Wandel coach bedrijf Nijmegen

Jouw werkgever kan voor een jou een wandel coach bedrijf zoals Carrière Corazon inschakelen. Als de werkgever dat niet wil doen kan er gekeken worden naar mogelijkheden voor subsidies of kiezen mensen om het zelf te betalen. Met Carrière Corazon ga je je werk beter doen bij jouw werkgever of in je eigen bedrijf. Daarbij sluit ik aan bij wat voor jou werkt. Een goed wandel coaching traject kan helpen jou voor het bedrijf te behouden en ook om te voorkomen dat je ziek thuis komt te zitten. 

Het is voor een werkgever een pittige uitdaging als iemand niet kan werken vanwege ziekte of andere redenen of als er een nieuwe werknemer moet worden ingewerkt. De kosten kunnen dan hoog oplopen. Als de situatie slecht wordt aangepakt kan het soms een jaar of nog langer duren voordat het werk weer goed wordt opgepakt. Met hulp van Carrière Corazon kan je eraan werken om dit te voorkomen, zodat jij weer met plezier kunt werken. Dit is dan winst voor jou én voor jouw bedrijf.

Bij Corazon weet ik uit ervaring dat wandel coaching bij stress, onzekerheid en burn-out heel effectief is. Door wandel coachen, kun je {op vele manieren resultaat boeken, zoals bij het verminderen van stress, het overwinnen van faalangst, het vergroten van assertiviteit, effectiever werken, uitvinden welke taken je kunt delegeren en welke taken je het meest plezier geven, minder pleasen, je kort lontje verminderen, gezond re-integreren op het werk, onderzoeken waar je energie verliest en waar je energie van krijgt en nog veel meer.

soorten-wandel-coaching-Nijmegen

Soorten wandel coaching Nijmegen

Wandelend coachen kan op verschillende worden aangepakt, afhankelijk van de coach en het bedrijf. Daarom verschillende de namen die eraan gegeven worden, zoals consultant, wandel coach, adviseur en wandel consulent. Sinds 2005 werk ik als loopbaancoach met wandel coaching, zowel binnen als buiten een kantoor. Sinds 2016 coach ik, wandelend, mensen die last hebben van stress en burn-out. Ik bepaal steeds samen met de cliënt wat voor hem of gaar de beste aanpak is.

Wandel coaching biedt meerdere mogelijkheden om persoonlijke groei te bevorderen. Het helpt om jouw gedragspatronen en jouw situatie helder te krijgen. Als coach maak ik graag dan gebruik van een combinatie van aansprekende voorbeelden uit de natuur, ontspanningsoefeningen, beweging en NLP-oefeningen of zelf ontwikkelde technieken om jouw situatie en gedragspatronen beter te begrijpen en te verbeteren.

Wandel coach specialist Nijmegen

Als wandelcoach specialist heb ik jarenlang veel mensen geholpen met hun loopbaan, persoonlijke ontwikkeling en het herstel van stress- en burn-out. Deze vorm van coaching is prachtig en heeft al vele mooie resultaten opgeleverd. Ik gebruik oefeningen, die ik deels zelf heb ontwikkeld, om jou te helpen om jezelf beter te leren kennen, effectiever te zijn en je valkuilen te verminderen. Dat geeft jou de mogelijkheid betere keuzes te maken met meer plezier en minder inspanning in jouw werk en leven. 

Omdat je bij de wandel coaching gesprekken niet continu naar elkaar hoeft te kijken, ontstaat er vaak een meer ontspannen sfeer, waardoor het bespreken van lastigere, maar belangrijke onderwerpen gemakkelijker wordt. De natuurlijke omgeving en het bewegen helpen je om te ontspannen en het beste uit jezelf te halen.   

Als je er behoefte aan hebt, kunnen we het werken aan gezondheidsdoelen gemakkelijk combineren met wandel-coaching. Vooral stressvermindering en het starten van een actievere levensstijl zijn goed aan te pakken tijdens deze sessies. Bovendien kan ik putten uit mijn ervaring als sporttrainer (fitnesstrainer A en Sportief Wandelen) en sportervaring om je hierbij te helpen.

wandel-coaching-specialist-Nijmegen

Plan van aanpak bij wandel coaching

Na onze eerste kennismaking, waar geen verplichting aan hangt, kunnen we beslissen of we verder gaan met elkaar in een coaching traject. Als het antwoord daarop ja is maak ik een plan voor wandelcoaching. 

Ik vat dan jouw huidige situatie samen en bespreek de achtergrond van jouw wandel coaching vraag. Dat gaat meestal over het ontwikkelen van jouw loopbaan, persoonlijke ontwikkeling, ontspanning en/of herstel. De werkwijze in elke fase wordt toegelicht en ook het geschatte aantal contacturen en telefonische-contacturen met de verwachtte totale doorlooptijd. Indien het plan van aanpak ook naar jouw werkgever of een derde partij wordt gestuurd, wordt het plan in overleg met jou opgesteld en besproken voordat het wordt doorgestuurd. 

Als jij en/of je werkgever op basis van het plan van aanpak wandel-coaching besluiten om het traject te starten kunnen we in de regel binnen één á twee weken het het traject starten. 

Geheel vrijblijvend

Kennismaken?


A side profile of a woman in a russet-colored turtleneck and white bag. She looks up with her eyes closed.

“Na het coachtraject met Willem Tijs voel ik me zelfverzekerder omdat ik nu meer regie over mijn leven heb en mezelf minder wegcijfer. Mensen blijven belangrijk voor mij maar ze zijn niet belangrijker dan ik.”

— Paula Freriks