Wandel Coach Doorwerth

De locatie Doorwerth is de parkeerplaats op Het Van Der Molenplein, Doorwerth. Zie Google kaart.

Als wandel coach help ik je graag om te groeien in je loopbaan, bij je persoonlijke ontwikkeling, of bij herstel van stress en burn-out. De vraag ‘wat is wandel coaching’ is eenvoudig: Het is prettige en effectieve manier om de hierboven genoemde doelen te bereiken. Vergeleken met coaching in een kantoor-omgeving biedt het meer variatie in gespreksvormen, waarbij het wandelen, de frisse lucht en de natuurlijke omgeving rustgevend werken. Ook gebruik ik buiten veel oefeningen die worden uitgetekend in het zand of uitgezet in de natuurlijke omgeving. 

Bij de oefeningen kom je letterlijk al direct in beweging en ervaar je tijdens de oefening hoe jij bepaalde zaken aanpakt. Dit biedt een praktische en solide basis voor het coaching gesprek dat erop volgt. Daarin bekijken we hoe jij dingen tot nu toe aangepakt hebt en wat je daarin wilt veranderen. Misschien heb jij de oplossing voor jouw verandering al laten zien in de oefening. Soms is er een extra oefening nodig om een oplossing te vinden. Samen werken we dan aan manieren waarop jij in de dagelijkse praktijk verbeterd gedrag kunt oefenen en inzetten en zo jouw doelen kunt bereiken.

Wandel coaching in de natuur

Coaching tijdens een wandeling in de natuur is een fantastische manier om aan jezelf te werken. Onderzoek heeft aangetoond dat de natuur bijdraagt aan ontspanning en het verminderen van negatieve gedachten. Matig intensief bewegen is bovendien effectief bij het verminderen van stress en depressie en het verbeteren van je algemene welzijn. Door ontspanning ben je beter in staat om te reflecteren op je eigen functioneren en een uitdagende oefening aan te gaan. Als er veel geschreven moet worden tijdens een sessie, kunnen we deze binnen houden.

Willem-Tijs-wandel-coach-Doorwerth

Geheel vrijblijvend

kennismaken?

Wandel coach bedrijf Doorwerth

Een werkgever heeft de mogelijkheid om voor een medewerker een wandel coach bedrijf zoals Carrière Corazon in te schakelen. Als dat vanuit de werkgever niet lukt, bestaan er mogelijk subsidies of kiezen mensen ervoor het zelf te financieren. Carrière Corazon kan je helpen beter te functioneren in je werk of in jouw bedrijf op een manier die bij jou past. Een goed wandel coaching traject draagt bij een werknemer voor het bedrijf te behouden en gaat daarnaast verzuim tegen.

Het kan voor een werkgever enorm ingewikkeld zijn als een medewerker langdurig uitvalt of als er een nieuwe werknemer moet worden aangenomen. In dergelijke gevallen kunnen de kosten oplopen tot tienduizenden euro’s. Bij een aanpak die niet werkt kan het meer dan twaalf maanden duren voordat het werk weer loopt zoals bedoeld. Gelukkig kan Carrière Corazon je helpen om weer gezond en met voldoening in je werk te staan. En daar profiteren jij en je werkgever allebei van. 

Als je gestrest of onzeker bent of last hebt van een burn-out, is wandel coaching een geweldige manier om je problemen aan te pakken. Bij Corazon heb ik jarenlange ervaring en weet ik precies hoe ik jou kan helpen. Met wandel coaching kun je je stress en faalangst verminderen, je assertiviteit vergroten, effectiever werken, ontdekken welke werkzaamheden je kunt uitbesteden, ontdekken van welk werk je echt blij wordt, minder geneigd zijn om anderen te pleasen, je temperament beheersen, gezond weer aan het werk gaan, ontdekken waar je energie verliest en waar je energie van krijgt en nog veel meer.

soorten-wandel-coaching-Doorwerth

Soorten wandel coaching Doorwerth

De aanpak van wandel coaching kan verschillen van coach tot coach en van bedrijf tot bedrijf. Om deze aanpak aan te duiden, worden verschillende namen gebruikt, zoals consultant, wandel coach, adviseur en wandel consulent. Als loopbaancoach gebruik ik al sinds 2005 wandel coaching, zowel binnen als buiten een kantooromgeving. Sinds 2016 coach ik mensen wandelend om stress en burn-out te overwinnen. Ik kijk altijd keer naar de cliënt en stel dan een manier voor om tot resultaten te komen. D

Wandel coaching kan op diverse manieren ingezet worden om jouw persoonlijke groei te bevorderen. Tijdens de wandelingen in de natuur combineren we gesprekken over jouw situatie en patronen met bewegingsoefeningen en ontspanningsoefeningen, zelf ontwikkelde oefeningen en NLP-technieken om jou te helpen te groeien en verbeteringen in je leven te realiseren.

Wandel coach specialist Doorwerth

Als wandelcoach specialist heb ik door de jaren heen veel mensen gecoacht in hun loopbaan, persoonlijke ontwikkeling en herstel van stress en burn-out. Deze manier van coaching levert prachtige resultaten. Met mijn unieke mix van oefeningen kun jij jezelf beter leren kennen, effectiever gedrag vertonen en jouw valkuilen verminderen. Hierdoor kun jij betere keuzes maken en meer plezier en minder inspanning ervaren in jouw werk en leven.

In de wandel coaching gesprekken hoef je niet constant naar elkaar te kijken, waardoor er vaak een relaxte sfeer ontstaat. Dit maakt het gemakkelijker om lastige onderwerpen te bespreken die om een oplossing vragen.  Buiten bewegen zorgt daarbij voor extra ontspanning.

Als je er behoefte aan hebt, kunnen we het werken aan gezondheidsdoelen gemakkelijk combineren met wandel-coaching. Vooral stressvermindering en het starten van een actievere levensstijl zijn goed aan te pakken tijdens deze sessies. Bovendien kan ik putten uit mijn ervaring als sporttrainer (fitnesstrainer A en Sportief Wandelen) en uit mijn sportervaring om je hierbij te helpen.

wandel-coaching-specialist-Doorwerth

Plan van aanpak bij wandel coaching

Bij een kennismakingsgesprek, zonder verplichtingen, onderzoeken we of er een klik is en wat ik voor je kan doen. Als dat positief zal ik een plan van aanpak bij wandel coaching opstellen.

Ik vat dan jouw huidige situatie samen en bespreek de achtergrond van jouw wandel coaching vraag. Dat gaat meestal over het ontwikkelen van jouw loopbaan, persoonlijke ontwikkeling, ontspanning en/of herstel. De werkwijze in elke fase wordt toegelicht en ook het geschatte aantal contacturen en telefonische-contacturen met de verwachtte totale doorlooptijd. Indien het plan van aanpak ook naar jouw werkgever of een derde partij wordt gestuurd, wordt het plan in overleg met jou opgesteld en besproken voordat het wordt doorgestuurd.

Na het bekijken van het plan van aanpak wandel-coaching kun jij en/of je werkgever definitief beslissen om een traject te starten. Dat kan meestal al binnen één á twee weken starten.

Geheel vrijblijvend

Kennismaken?


A side profile of a woman in a russet-colored turtleneck and white bag. She looks up with her eyes closed.

“Na het coachtraject met Willem Tijs voel ik me zelfverzekerder omdat ik nu meer regie over mijn leven heb en mezelf minder wegcijfer. Mensen blijven belangrijk voor mij maar ze zijn niet belangrijker dan ik.”

— Paula Freriks