Wandel Coach Arnhem

De locatie Arnhem is landgoed Mariëndaal, nabij Mariëndaal 6, Arnhem. Scroll naar beneden voor de Google maps kaart.

Als wandel coach, sta ik je graag bij het groeien bij je professionele ontwikkeling, bij je persoonlijke groei, of bij het overwinnen van stress en burn-out. De vraag ‘wat is wandel coaching’ kan simpelweg worden beantwoord met ‘het is een fijne en goed werkende manier om jouw doelen te bereiken. In vergelijking met traditionele kantoor-gebaseerde coaching, biedt wandel coaching meer variatie in gespreksvormen en werkt de natuur daarbij rustgevender. Het biedt ook de mogelijkheid voor opdrachten die uitgetekend worden in het zand of in de omgeving. 

Door de oefeningen ondervind je direct hoe jij dingen aanpakt. Hiermee leggen we een solide basis voor het coaching gesprek dat erop volgt. Daarin bekijken we hoe jij dingen tot nu toe aangepakt hebt en wat je daarin wilt veranderen. Mogelijk heb jij de oplossing voor jouw verandering al gevonden tijdens de oefening. Soms is er een extra oefening nodig om een oplossing te vinden. Samen werken we dan aan manieren waarop jij in jouw dagelijkse praktijk verbeterd gedrag kunt oefenen en inzetten en zo jouw doelen kunt bereiken.

Wandel coaching in de natuur

Ben je op zoek naar een effectieve en inspirerende vorm van coaching? Overweeg dan wandel coaching in de natuur! Wetenschappelijke studies laten zien dat de natuur ons kan helpen ontspannen en negatieve gedachten los te laten. Door te bewegen en buiten te zijn, kunnen we ons welzijn verbeteren en ons openstellen voor nieuwe inzichten en perspectieven. Op die manier zijn oefeningen die je doet tijdens de coaching nog effectiever. Als het nodig is kunnen we ook één of enkele sessies binnen doen.

Willem-Tijs-wandel-coach-Arnhem

Geheel vrijblijvend

kennismaken?

                        
1 Map

Wandel coach bedrijf Arnhem

Jouw werkgever kan voor een jou een wandel coach bedrijf zoals Carrière Corazon inschakelen. Als de werkgever dat niet wil doen kan er gekeken worden naar mogelijkheden voor subsidies of kiezen mensen om het zelf te betalen. Met Carrière Corazon ga je je werk beter doen bij jouw werkgever of in je eigen bedrijf. Daarbij sluit ik aan bij wat voor jou werkt. Een goed wandel coaching traject kan helpen jou voor het bedrijf te behouden en ook om te voorkomen dat je ziek thuis komt te zitten.

Als een werknemer langdurig afwezig is of als er een nieuwe collega moet worden opgeleid, kan dat voor een werkgever problematisch zijn. De kosten kunnen dan oplopen tot een hoog bedrag. Bij een niet goed aangepakte situatie kan het meer dan een jaar duren tot de taken weer naar behoren worden uitgevoerd. Gelukkig kan Carrière Corazon helpen om dit te voorkomen, zodanig dat jij als werknemer weer plezier en voldoening in je werk kan ervaren. Dit zorgt voor een win-win situatie voor jou en jouw werkgever.

Coachend wandelen is een zeer krachtige manier om met stress onzekerheid en burn-out aan te pakken. Bij Corazon heb ik ruime ervaring met deze methode en weet ik precies hoe we jouw problemen kunnen aanpakken. Met wandel coaching kun je je stressniveau verlagen, faalangst verminderen, assertiever worden, effectiever werken, ontdekken welke taken je kunt uitbesteden, ontdekken wat je echt leuk vindt om te doen, minder geneigd zijn om anderen te pleasen, je temperament onder controle houden, gezond weer aan het werk gaan, ontdekken waar je energie verliest en waar je energie van krijgt, en nog veel meer.

soorten-wandel-coaching-Arnhem

Soorten wandel coaching Arnhem

Er zijn verschillende manieren om wandel coaching aan te pakken, en deze kunnen variëren van coach tot coach en van bedrijf tot bedrijf. Daarom worden diverse termen gebruikt, zoals consultant, wandel coach, adviseur en wandel consulent. Als loopbaancoach werk ik al sinds 2005 met wandel coaching, zowel binnen als buiten een kantooromgeving. Sinds 2016 help ik mensen met wandel coaching om uit hun stress en burn-out te komen. Bij voorkeur kijk ik naar de cliënt die ik coach en bepaal dan in samenspraak wat er nodig is. 

Door middel van wandel coaching kun je op verschillende manieren werken aan jouw persoonlijke groei. Als coach combineer ik gesprekken met methoden zoals NLP, zelf ontwikkelde oefeningen, voorbeelden uit de natuur ontspanningsoefeningen en beweging om jouw gewoontes en persoonlijke situatie te onderzoeken en te verbeteren. Daarmee krijg je de kans om meer ontspannen, effectiever en met meer plezier in werk en leven te gaan staan. 

Wandel coach specialist Arnhem

Als wandel coach specialist heb ik de afgelopen jaren veel mensen geholpen bij het verbeteren van hun loopbaan, persoonlijke ontwikkeling en herstel van stress- en burn-out. Het is een prachtige manier van coaching die mooie resultaten oplevert. Met mijn deels zelf ontwikkelde oefeningen kun jij jezelf beter leren kennen en effectiever gedrag gaan toepassen. Hierdoor kun jij jouw valkuilen vermeiden en betere keuzes maken om je werk en privéleven in te gaan met meer plezier en minder inspanning.

Tijdens de wandel coaching gesprekken hoef je niet voortdurend oogcontact te maken, wat meestal zorgt voor een meer ontspannen sfeer. Dit maakt het bespreken van lastige, maar belangrijke onderwerpen gemakkelijker. De natuurlijke omgeving en het bewegen helpen je te ontspannen en het beste uit jezelf te halen.

Indien gewenst kunnen we ons tijdens wandel-coaching ook richten op het werken aan gezondheidsdoelen. Onder andere stressvermindering en het oppakken van een actievere levensstijl zijn hierbij goed haalbaar. Dankzij mijn achtergrond als sporttrainer (fitnesstrainer A en Sportief Wandelen) kan ik je hierbij begeleiden. 

wandel-coaching-specialist-Arnhem

Plan van aanpak bij wandel coaching

Bij een vrijblijvende kennismaking kunnen we bepalen of er een klik is en of ik jou vooruit kan helpen. Als dat zo is kan ik een plan van aanpak wandel coaching maken. 

Na een samenvatting van jouw jouw situatie en wensen beschrijf ik waar we aan gaan werken. Dit kan gaan over loopbaan, persoonlijke ontwikkeling, ontspanning en/of herstel. De werkwijze van de verschillende fases wordt verder uitgelegd. Ook staat er een inschatting van het aantal sessie-contacturen, telefonische-contacturen en de verwachte doorlooptijd van het traject in het plan, Wanner het plan van aanpak wandel coaching naar iemand anders gestuurd moet worden (bijvoorbeeld een werkgever) kan dat alleen als jij akkoord bent. Zonder jouw toestemming gaat er geen persoonlijke informatie naar de werkgever of derden. 

Op basis van het plan van aanpak wandel-coaching kunnen jij en/of je werkgever beslissen om definitief te starten met het traject. Vervolgens kunnen we vaak al binnen één á twee weken de eerste sessies inplannen.

Geheel vrijblijvend

Kennismaken?


A side profile of a woman in a russet-colored turtleneck and white bag. She looks up with her eyes closed.

“Na het coachtraject met Willem Tijs voel ik me zelfverzekerder omdat ik nu meer regie over mijn leven heb en mezelf minder wegcijfer. Mensen blijven belangrijk voor mij maar ze zijn niet belangrijker dan ik.”

— Paula Freriks