Stress coach Wageningen

De locatie in Wageningen is Hotel Nol in ‘t Bos, Hartenseweg 60, Wageningen. Zie Google kaart.

Als stress coach sta ik voor je klaar om je te helpen bij het op een goede manier reguleren van stress in je werk en privé. Samen kunnen we werken aan het creëren van een leven met nauwelijks stress. Het is belangrijk om alle soorten stress te verminderen, omdat ze bijdragen aan je totale stressniveau. 

De |juiste balans is essentieel: Zonder gezonde stress ben je niet in staat om uitdagende taken uit te voeren. Maar met te veel stress ga je slecht functioneren en ervaar je vervelende stressverschijnselen. De stress coaching helpt je om die balans zo snel mogelijk te verbeteren en jouw stress te verlagen. 

We zorgen er samen voor dat je weer van het leven kunt genieten: Niet alleen verminderen we je huidige stressniveau, maar we gaan ook de belangrijkste oorzaken van jouw disbalans en het te veel aan stress voor de lange termijn wegnemen of verminderen. Zo wordt jouw leven leuker met minder stress. 

Stress coaching in de natuur

In de natuur voel je je beter en minder gestrest. Tijdens stress coaching in de natuur combineren we de voordelen van wandelen, ontspanning, inspiratie en een afwisselende gespreksdynamiek met oefeningen die je helpen ontspannen en nieuwe inzichten bieden. We kunnen ook werken aan het verhogen van jouw fysieke activiteit, wat jouw stressniveau vermindert, jouw herstel verbetert, jouw welzijn verhoogt en jouw conditie opbouwt.   

Willem-Tijs-stress-coach Wageningen

Geheel vrijblijvend

kennismaken?

Stress coaching bedrijf Wageningen

Bij langdurige stress van een werknemer (of ondernemer) kan een werkgever Carrière Corazon inschakelen als stress coaching bedrijf. Als dit niet mogelijk is vanuit de werkgever, kunnen mensen ook besluiten om het zelf te financieren. Corazon helpt bij een gezonde en stress-arme terugkeer naar werk of bedrijf. 

Wanneer iemand langdurig uitvalt of minder functioneert, kan dit voor een bedrijf erg lastig zijn omdat de kosten kunnen oplopen tot tienduizenden euro’s. Bij een slecht aangepakte stresssituatie kan iemand ook een burn-out oplopen, wat kan leiden tot een afwezigheid van een half jaar of langer op het werk. Door Carrière Corazon in te schakelen, waarmee een mogelijke ziekteperiode doorgaans met drie á twaalf maanden vermindert, kunnen de kosten van het traject snel worden terugverdiend. 

Als stress- en burn-outcoach bij Corazon heb ik veel ervaring opgebouwd. Het is van het grootste belang om een stressarm leven te beginnen als je stress ervaart, wat vaak een moeilijke taak is. Vervolgens kijken we naar jouw persoonlijkheid, jouw werkomstandigheden en, indien van toepassing, de werkhervattingsaanpak. Die aanpak is breder en veelzijdiger dan de aanpak van veel psychologen, waarnaar ik je voor sommige specifieke zaken eventueel kan doorverwijzen. 

stress-consulent-Wageningen

Stress consulent Wageningen

De aanpak van stress coaching kan variëren van coach tot coach en van bedrijf tot bedrijf. Om de werkwijze aan geven, worden vaak termen zoals stress-consultant, stress coach, stress adviseur en stress consulent gebruikt. Sinds 2017 help ik mensen om hun stress te verminderen en sinds 2005 werk ik als loopbaancoach. Bij voorkeur kijk ik naar de cliënt die ik coach en bepaal ik in overleg wat er nodig is. In eerste instantie is het belangrijk om snel je stressniveau te verlagen. 

Naar aanleiding van jouw valkuilen en functioneren, kijken we samen naar manieren om problemen te verminderen en je aanpak van zaken te verbeteren. Verder onderzoeken we manieren om stress in jouw leven te verminderen. Ik zal je helpen bij het toepassen en oefenen van deze technieken, zodat je later niet opnieuw in voortdurende stress zult belanden. Bovendien helpen deze technieken je om jouw leven beter te maken.  

Stress specialist Wageningen

Als stress specialist help ik al jaren mensen om hun stress beter te hanteren. Ik weet inmiddels dat stress ingrijpt op heel veel onderdelen van het leven. Het veroorzaakt veel klachten die sterk lijken op ziektebeelden die beter door een arts bekeken kunnen worden. Als de oorzaak echt chronische stress is, kan ik je helpen om die stress te verminderen. 

Als stress specialist merk ik steeds dat onderdelen van de persoonlijkheid van mensen leiden tot gedrag en overtuigingen die stress verhogen. Het is daarbij belangrijk te zien dat jouw persoonlijkheid ook jouw sterke kanten en jouw kracht bepaalt. Ik help je graag je sterke kanten te omarmen en je te helpen zwakkere kanten beter tegen te gaan of waar nodig te omzeilen. Mijn opleiding toegepaste psychologie stelt mij in staat jou sneller en beter te begrijpen, zodat ik de juiste interventies kan inzetten. 

De redenen voor stress liggen in veel gevallen ook in het karakter van het werk, de organisatie van het werk of organisatorische aspecten van werk. Ik kan jou als ervaren loopbaancoach helpen goede oplossingen vinden om deze oorzaken aan te pakken. 

stress-specialist-Wageningen

Plan van aanpak Stress coaching

Na een vrijblijvende kennismaking en als we overeenkomen dat ik jou kan ondersteunen bij de stress, zal ik een plan van aanpak maken. 

De tekst beschrijft jouw huidige situatie en de oorzaken van jouw stress. Ook komt aan bod hoe we met stress coaching werken aan het verminderen van stress op korte termijn, het veranderen van stress-veroorzakend gedrag, het creëren van een meer helpende houding en het beter inrichten van werk en leven om stress op de lange termijn te verminderen. De werkwijze per fase wordt uiteengezet. Het plan voor re-integratie bij stress beschrijft ook het verwachtte aantal face-to-face-contacturen en telefonische contacturen, naast de verwachte doorlooptijd van het traject. 

Wanneer het plan ook naar jouw werkgever of een derde moet worden verzonden, zorg ik ervoor dat het plan, in overleg met jou, zo wordt opgesteld dat het doorgestuurd mag worden. Er zal geen persoonlijke informatie naar de werkgever of derden worden gestuurd zonder jouw toestemming. 

Geheel vrijblijvend

Kennismaken?


A side profile of a woman in a russet-colored turtleneck and white bag. She looks up with her eyes closed.

“Na het coachtraject met Willem Tijs voel ik me zelfverzekerder omdat ik nu meer regie over mijn leven heb en mezelf minder wegcijfer. Mensen blijven belangrijk voor mij maar ze zijn niet belangrijker dan ik.”

— Paula Freriks