Stress coach Veenendaal

De locatie in Veenendaal is parkeerplaats ‘De Groene Entree Prattenburg’ Cuneraweg Veenendaal. Zie Google kaart.

Als stress coach kan ik je begeleiden bij het op een effectieve manier reguleren van je stress in je dagelijkse leven en werk. Samen kunnen we werken aan het verminderen van stress, zodat je een gezond en gebalanceerd leven kunt leiden. Zo kom je niet in een burn-out.

Het gaat om de balans: Als er geen gezonde stress is ben je niet in staat om uitdagende taken uit te voeren. Maar met te veel stress ga je slecht functioneren en ervaar je nare stressverschijnselen. We werken er dan met stress coaching aan om die balans zo snel mogelijk te verbeteren en jouw stress omlaag te brengen. 

Samen werken we aan een stressvrije toekomst. We gaan niet alleen zorgen dat je huidige stressniveau vermindert, maar ook dat je in de toekomst niet zomaar opnieuw veel stress opbouwt. Daarom onderzoeken we hoe jouw disbalans en het te veel aan stress zijn ontstaan en gaan we de belangrijkste oorzaken ervan ook voor de lange termijn wegnemen of verminderen.

Stress coaching in de natuur

Bij stress coaching in de natuur slaan we twee vliegen in één klap: Wandelen biedt niet alleen ontspanning en inspiratie, maar biedt ook een afwisselende gespreksdynamiek die belangrijke resultaten oplevert. Daarnaast gebruiken we in de natuur oefeningen die jou helpen ontspannen en nieuwe inzichten bieden. Als je wilt, kunnen we ook werken aan het verhogen van jouw fysieke activiteit, wat jouw stressniveau vermindert, jouw herstel verbetert, jouw welzijn verhoogt en jouw conditie opbouwt.

Willem-Tijs-stress-coach Veenendaal

Geheel vrijblijvend

kennismaken?

Stress coaching bedrijf Veenendaal

Carrière Corazon is een stress coaching bedrijf dat kan worden ingeschakeld door werkgevers wanneer een werknemer (of ondernemer) te maken heeft met langdurige stress. Als dit niet mogelijk is vanuit de werkgever, kunnen mensen er ook voor kiezen om het zelf te financieren. Corazon helpt bij het op een gezonde en stress-arme manier terugkeren naar werk of bedrijf. 

Bij langdurige afwezigheid of verminderde prestaties van een werknemer, kan dit voor een bedrijf lastig zijn omdat de kosten kunnen oplopen tot tienduizenden euro’s. Bij een slecht aangepakte stresssituatie kan iemand ook een burn-out oplopen, wat nog veel hogere kosten oplevert met een lange afwezigheid. Door Carrière Corazon in te schakelen en een mogelijke ziekteperiode met, doorgaans drie á twaalf maanden te verminderen, kunnen de kosten van het traject snel worden terugverdiend. 

Met mijn uitgebreide ervaring als stress- en burn-outcoach binnen Corazon kan ik je goed van dienst zijn. Wanneer je stress ervaart, is het ongelooflijk belangrijk om te beginnen met een stressarm leven, wat vaak al lastig is. Daarna richten we ons op jouw persoonlijkheid, jouw werkomstandigheden en, indien van toepassing, de werkhervattingsaanpak. Hiermee gebruik ik een brede en veelzijdige aanpak, in tegenstelling tot de aanpak van veel psychologen. Als het nodig is zal ik je natuurlijk wel een psycholoog aanraden.

stress-consulent-Veenendaal

Stress consulent Veenendaal

Bij stress coaching kan de aanpak verschillen van coach tot coach en van bedrijf tot bedrijf. Om de werkwijze beter aan te duiden, worden vaak termen zoals stress-consultant, stress coach, stress adviseur en stress consulent gebruikt. Ik help sinds 2017 mensen om hun stress te verminderen en werk sinds 2005 als loopbaancoach. Bij voorkeur kijk ik naar de cliënt die ik coach en bepaal ik in overleg wat er nodig is. In eerste instantie is het belangrijk om snel meer grip te krijgen op het verlagen van je stressniveau. 

Samen onderzoeken we manieren om jouw valkuilen te vermijden en jouw functioneren te verbeteren. Daarnaast kijken we naar manieren om stress in jouw werk en leven te verminderen. Ik zal je helpen bij het toepassen en oefenen van deze vaardigheden, zodat je stress in de toekomst kunt voorkomen en je leven kunt verbeteren. Natuurlijk blijf ik je ondersteunen en zal ik je uitdagen om verder te groeien dan je vooraf had bedacht. 

Stress specialist Veenendaal

Door de jaren heen heb ik als stress specialist veel mensen geholpen bij hun herstel. Stress beïnvloedt het hele leven en veroorzaakt regelmatig symptomen die lijken op ziektes die de huisarts moet beoordelen. Als je continue stress hebt, help ik je graag om dat onder controle te krijgen.

Als stress specialist zie ik steeds hoe de persoonlijkheid bijdraagt aan stressvol gedrag en overtuigingen. Maar we gaan zeker ook kijken hoe jouw persoonlijkheid jouw sterke kanten en kracht bepaalt. Doel is om je sterke punten te omarmen en beter om te gaan met je zwakke punten. Mijn opleiding toegepaste psychologie bij Phoenix Opleidingen helpt om je beter te begrijpen en effectief te coachen. 

Stress kan deels veroorzaakt worden door het karakter van het werk, de manier waarop het werk georganiseerd is of de werkomgeving. Met mijn ervaring als loopbaancoach, zoek ik graag met jou naar goede oplossingen om ook deze oorzaken aan te pakken. 

stress-coaching-specialist-Veenendaal

Plan van aanpak Stress coaching

Wanneer we na een vrijblijvende kennismaking besluiten dat ik jou kan helpen bij de bij stress, zal ik een plan van aanpak voor jou opstellen. 

Daarin beschrijf ik kort waar je nu staat en de oorzaken van jouw stress. De werkwijze bij de stress coaching wordt beschreven bij korte termijn stressreductie, veranderen van stress-veroorzakend gedrag, het creëren van een beter helpende houding en het beter inrichten van werk en leven waardoor minder stress wordt opgebouwd. Er wordt uitgelegd wat er gebeurt per fase. Natuurlijk wordt er benoemd in het plan van re-integratie bij stress wat het verwachte aantal face-to-face-contacturen en telefonische contacturen is met de verwachte doorlooptijd van het traject. 

Als het plan ook naar jouw werkgever of een derde verstuurd moet worden, zal ik ervoor zorgen dat het plan, in samenspraak met jou, zodanig is opgesteld dat het doorgestuurd kan worden. Er wordt geen persoonlijke informatie verstuurd naar de werkgever of derden zonder jouw toestemming. 

Geheel vrijblijvend

Kennismaken?


A side profile of a woman in a russet-colored turtleneck and white bag. She looks up with her eyes closed.

“Na het coachtraject met Willem Tijs voel ik me zelfverzekerder omdat ik nu meer regie over mijn leven heb en mezelf minder wegcijfer. Mensen blijven belangrijk voor mij maar ze zijn niet belangrijker dan ik.”

— Paula Freriks