Stress coach Rhenen

De locatie Rhenen is de parkeerplaats Oorlogskerkhof Grebbeberg (nabij Grebbeweg 123). Zie Google kaart.

Als stress coach help ik je graag bij het op een gezonde manier reguleren van je stress in zowel je privé- als professionele leven. Samen kunnen we werken aan het creëren van een stressarm leven. Het is belangrijk om alle stress factoren te erkennen en te beheren, omdat alle stress jouw herstel vertraagt. 

Een juiste balans vinden is de sleutel. Zonder gezonde stress ben je niet in staat om stevige taken uit te voeren. Maar met te veel stress ga je slecht functioneren en ervaar je nare stressverschijnselen. We werken er dan met stress coaching aan om die balans zo snel mogelijk te verbeteren en jouw stress omlaag te brengen. 

Een stressvrij leven is mogelijk, en we doen het samen. We onderzoeken hoe jouw disbalans en te veel aan stress zijn ontstaan, en nemen de belangrijkste oorzaken ervan weg of verminderen deze voor de lange termijn. We zorgen we er samen voor dat je in de toekomst niet ongemerkt weer veel stress opbouwt. Zo wordt je leven leuker en minder stressvol. 

Stress coaching in de natuur

Stress coaching in de natuur is een fijne en effectieve manier om jouw stress te verminderen. Wandelen in de natuur biedt ontspanning en inspiratie, wat het extra effectief maakt. Door de afwisselende gespreksdynamiek boek je belangrijke resultaten. Daarnaast bieden we oefeningen die jou helpen te ontspannen en die jou belangrijke nieuwe inzichten bieden. Als je wilt, werken we aan een actievere leefstijl wat stress en depressie vermindert en je conditie en welbevinden verhoogt.   

Willem-Tijs-stress-coach Rhenen

Geheel vrijblijvend

kennismaken?

Stress coaching bedrijf Rhenen

Wanneer een werknemer (of ondernemer) te maken heeft met langdurige stress, kan een werkgever Carrière Corazon inschakelen als stress coaching bedrijf. Als dit niet mogelijk is vanuit de werkgever, kunnen mensen ervoor kiezen om het zelf te financieren. Corazon helpt bij het bevorderen van een gezonde en stress-arme terugkeer naar werk of bedrijf.  

Wanneer iemand langdurig uitvalt of minder functioneert, kan dit voor een bedrijf erg lastig zijn omdat de kosten kunnen oplopen tot tienduizenden euro’s. Bij een slecht aangepakte stresssituatie kan iemand ook een burn-out oplopen, wat kan leiden tot een afwezigheid van een half jaar of langer op het werk. Door Carrière Corazon in te schakelen, waarmee een mogelijke ziekteperiode doorgaans met drie á twaalf maanden vermindert, kunnen de kosten van het traject snel worden terugverdiend. 

Mijn ervaring als stress- en burn-outcoach binnen Corazon is uitgebreid. Wanneer je stress ervaart, is het van het grootste belang om een stressarm leven te beginnen, wat vaak een hele opgave is. Vervolgens kijken we naar jouw persoonlijkheid, jouw werkomstandigheden en, indien van toepassing, de werkhervattingsaanpak. Deze aanpak is veelzijdiger en omvangrijker dan die van veel psychologen, waarnaar ik je voor sommige specifieke zaken zo nodig kan doorverwijzen. 

stress-consulent-Rhenen

Stress consulent Rhenen

Bij stress coaching kan de aanpak verschillen van coach tot coach en van bedrijf tot bedrijf. Om de werkwijze beter te beschrijven, worden vaak termen zoals stress-consultant, stress coach, stress adviseur en stress consulent gebruikt. Ik help sinds 2017 mensen om hun stress te verminderen en werk al sinds 2005 als loopbaancoach. Ik bekijk graag per cliënt wat deze nodig heeft en bepaal vervolgens in overleg de aanpak. De eerste stap is vaak direct meer grip krijgen op het verlagen van je stressniveau. 

Na een inventarisatie van jouw valkuilen, jouw werk en jouw leven, zoeken we samen naar manieren om jouw functioneren te verbeteren. Verder kijken we naar manieren om stress in jouw leven te verminderen. Ik zal je helpen bij het toepassen en oefenen van deze technieken, zodat je later niet opnieuw in chronische stress zult belanden. Bovendien helpen de coaching om jouw leven mooier te maken. Uiteraard blijf ik je een periode ondersteunen bij jouw doelen en zal ik je uitdagen om verder te groeien dan je vooraf had gedacht. 

Stress specialist Rhenen

Als stress specialist heb ik veel mensen geholpen bij hun herstel in de loop der jaren. Stress heeft veel invloed op het leven en kan veel klachten veroorzaken die lijken op ziektebeelden waar een huisarts naar moet kijken. Als blijkt dat stress de oorzaak daadwerk is, ondersteun ik jou graag om die stress onder controle te krijgen. 

Door mijn ervaring als stress specialist heb ik ontdekt dat bepaalde aspecten van iemands persoonlijkheid leiden tot stressvol gedrag en overtuigingen. Het is echter ook belangrijk om te erkennen dat jouw persoonlijkheid ook jouw sterke punten en kwaliteiten bepaalt. Ik help je graag om je sterke punten te benutten en je zwakke punten te verminderen. Met mijn opleiding toegepaste psychologie kan ik je daarmee snel en doeltreffend helpen.

stress-specialist-Rhenen

Plan van aanpak Stress coaching

Wanneer we na een vrijblijvende kennismaking zien dat er een klik is en dat ik jou kan bijstaan bij de stress, dan zal ik een plan van aanpak schrijven. 

Daarin beschrijf ik kort jouw situatie zoals die nu is en wat de oorzaken zijn van jouw stress. Ik beschrijf hoe we met stress coaching gaan werken aan korte termijn stressreductie, veranderen van stress-veroorzakend gedrag, het creëren van een beter helpende houding en het beter inrichten van werk en leven waardoor minder stress wordt opgebouwd. De werkwijze in de diverse fases wordt verder uitgelegd. Ook staat in het plan van re-integratie bij stress een schatting van het aantal face-to-face-contacturen en telefonische contacturen met de verwachte doorlooptijd van het traject. 

Als het plan ook naar jouw werkgever of een derde wordt gestuurd zal ik ervoor zorgen dat het plan, samen met jou, opgesteld wordt zodat het doorgestuurd kan worden. Ik zal nooit persoonlijke informatie delen met de werkgever of derden zonder jouw toestemming. 

Geheel vrijblijvend

Kennismaken?


A side profile of a woman in a russet-colored turtleneck and white bag. She looks up with her eyes closed.

“Na het coachtraject met Willem Tijs voel ik me zelfverzekerder omdat ik nu meer regie over mijn leven heb en mezelf minder wegcijfer. Mensen blijven belangrijk voor mij maar ze zijn niet belangrijker dan ik.”

— Paula Freriks