Stress coach Oosterbeek

De locatie Oosterbeek is parkeerplaats Mariëndaal aan de Schelmseweg Oosterbeek (nabij Schelmseweg 86, Oosterbeek). Zie Google kaart.

Als stress coach ben ik er om je te helpen bij het reguleren van stress in je dagelijkse leven en werk. Samen kunnen we zorgen dat je een stressarm bestaan ​​opbouwt. Het is essentieel om alle soorten stress die je ervaart te identificeren en te beheren, omdat ze bijdragen aan je totale stressniveau. 

Het gaat allemaal om balans. Pittige taken uitvoeren lukt niet zonder gezonde stress. Maar je gaat slecht functioneren bij te veel stress en het voelt ook erg onprettig. Het is zaak die balans zo snel mogelijk te herstellen en daar is de stress coaching voor bedoeld.  

Een stressvrij leven is binnen handbereik. We onderzoeken hoe jouw disbalans en te veel aan stress zijn ontstaan, en nemen de belangrijkste oorzaken ervan weg of verminderen deze voor de lange termijn. Daarmee organiseren we een betere toekomst met veel meer plezier en aanzienlijk minder stress

Stress coaching in de natuur

Stress coaching in de natuur betekent werken aan een gezonde geest in een gezond lichaam. Wandel coaching in de natuur is een fijne en effectieve vorm van coaching waarbij wandelen extra goed werkt omdat de natuur ontspanning en inspiratie biedt. Door de afwisselende gespreksdynamiek boek je meer resultaten. Daarnaast doen we oefeningen die jou helpen te ontspannen en jou belangrijke nieuwe inzichten bieden. We kunnen ook werken aan een plan om meer te bewegen of licht te sporten, zodat jouw stress afneemt en jouw conditie verbetert.   

Willem-Tijs-stress-coach Oosterbeek

Geheel vrijblijvend

kennismaken?

Stress coaching bedrijf Oosterbeek

Wanneer een werknemer (of ondernemer) te maken heeft met langdurige stress, kan een werkgever Carrière Corazon inschakelen als stress coaching bedrijf. Als dit niet wordt ingezet vanuit de werkgever, kunnen mensen ook besluiten om het zelf te financieren. Corazon ondersteunt bij het op een gezonde en stress-arme manier terugkeren naar werk of bedrijf. 

Het is voor een bedrijf erg lastig als iemand langdurig uitvalt of minder functioneert, aangezien de kosten kunnen oplopen tot tienduizenden euro’s. Bij een slecht aangepakte stresssituatie kan iemand ook een burn-out oplopen, wat vaak leidt tot een afwezigheid van een half jaar of langer op het werk. Wanneer Carrière Corazon helpt om een mogelijke ziekteperiode met één á twee maanden te verminderen, worden de kosten van het traject al snel terugverdiend. 

Als stress coach binnen Corazon heb ik veel ervaring. Het is cruciaal om te beginnen met een stressarm leven, wat vaak al een hele uitdaging is. Jouw persoonlijkheid, je werkomstandigheden en, indien van toepassing, jouw werkhervattingsaanpak worden vervolgens onder de loep genomen. Deze aanpak is breder en veelzijdiger dan de aanpak van veel psychologen, waarnaar ik soms (indien nodig) wel doorverwijs

stress-consulent-Oosterbeek

Stress consulent Oosterbeek

De aanpak bij stress coaching kan verschillen per coach en per bedrijf. Om de werkwijze beter aan te duiden, worden vaak termen zoals stress-consultant, stress coach, stress adviseur en stress consulent gebruikt. Ik help sinds 2017 mensen om hun stress te verminderen en werk sinds 2005 als loopbaancoach. Bij voorkeur kijk ik naar de cliënt die ik coach en bepaal ik in overleg wat er nodig is. De stress snel verlagen is meestal de eerste stap. 

We kijken samen naar manieren om jouw valkuilen te vermijden en jouw functioneren te verbeteren. Verder onderzoeken we manieren om stress in jouw werk en leven te verminderen. Ik help je bij het toepassen en oefenen van deze technieken, zodat je stress in de toekomst kunt voorkomen en jouw leven kunt verbeteren. Natuurlijk blijf ik je ondersteunen en zal ik je uitdagen om verder te groeien dan je vooraf had bedacht. 

Stress specialist Oosterbeek

In de loop der jaren hielp ik als stress specialist veel mensen. Ik heb gezien dat stress veel negatieve invloed kan hebben op het leven. Ook kan het veel klachten veroorzaken die lijken op ziektes die een huisarts moet beoordelen. Wanneer het echt gaat om chronische stress werk ik graag samen met jou aan het verlagen van de stress, zodat je weer een ontspannen leven hebt. 

Het is mij als stressspecialist duidelijk geworden dat sommige aspecten van iemands persoonlijkheid bijdragen aan stressvol gedrag en overtuigingen. Het is belangrijk om te erkennen dat jouw persoonlijkheid ook jouw sterke kanten en kwaliteiten bepaalt. Ik help je graag om je sterke punten te ontdekken en je te ondersteunen bij het verbeteren van je zwakkere punten. Met mijn achtergrond in toegepaste psychologie kan ik je sneller en effectiever helpen. 

Vaak liggen de oorzaken van stress mede in de aard van het karakter van het werk, de organisatie van het werk alsook in de werkomgeving. Mijn uitgebreide ervaring als loopbaancoach komt dan zeer van pas om samen met jou daar oplossingen voor te vinden te vinden die daarbij helpen. 

stress-specialist-Oosterbeek

Plan van aanpak Stress coaching

Na een vrijblijvende kennismaking en als we besluiten dat ik jou vooruit kan helpen bij het omgaan met stress, stel ik een plan van aanpak op. 

De tekst beschrijft jouw huidige situatie en de oorzaken van jouw stress. Met behulp van stress coaching werken we aan het verminderen van stress op korte termijn, het veranderen van stress-veroorzakend gedrag, het creëren van een meer helpende houding en het beter inrichten van werk en leven om stress op de lange termijn te verminderen. De werkwijze in de verschillende fases wordt ook verder uiteengezet. Het plan voor re-integratie bij stress omvat een urenraming en de verwachte doorlooptijd. 

Indien het plan ook naar jouw werkgever of een derde gaat, zorg ik ervoor dat het plan, in overleg met jou, wordt opgesteld zodat het veilig doorgestuurd kan worden. Er wordt niets naar de werkgever of derden gestuurd tenzij jij daar expliciet toestemming voor geeft. 

Geheel vrijblijvend

Kennismaken?


A side profile of a woman in a russet-colored turtleneck and white bag. She looks up with her eyes closed.

“Na het coachtraject met Willem Tijs voel ik me zelfverzekerder omdat ik nu meer regie over mijn leven heb en mezelf minder wegcijfer. Mensen blijven belangrijk voor mij maar ze zijn niet belangrijker dan ik.”

— Paula Freriks