Stress coach Nijmegen

In Nijmegen start de coaching bij de parkeerplaats op de splitsing Nijmeegsebaan – Van Haaftenlaan, Heilig Landstichting. Klik hier voor de Google kaart.

Als stress coach kan ik je ondersteunen bij het op een goede manier reguleren van je stress in zowel je privé- als werkleven. Samen kunnen we werken aan het creëren van een stressarm bestaan. Het is belangrijk om alle vormen van stress in je leven te reguleren, omdat je anders niet tot herstel komt. 

Een evenwichtige benadering is cruciaal. Zonder gezonde stress ben je niet in staat om pittige taken uit te voeren. Maar met te veel stress ga je slecht functioneren en ervaar je akelige stressverschijnselen. Met stress coaching kun je die balans zo snel mogelijk verbeteren en jouw stress verlagen.

Met mijn hulp kom jij van je stress af: We onderzoeken hoe jouw disbalans en te veel aan stress zijn ontstaan, en zorgen dat hetzelfde niet zomaar opnieuw gebeurt. Zo bouw je aan een leuker leven met weinig stress. 

Stress coaching in de natuur

Stress coaching in de natuur werkt. Wandelen in de natuur biedt ontspanning en inspiratie, wat het extra effectief maakt. Door de afwisselende gespreks-dynamiek boek je belangrijke resultaten. Daarnaast biedt de coaching ontspanning en belangrijke nieuwe inzichten middels, deels zelf ontwikkelde oefeningen. We kunnen zelfs werken aan een plan om meer te bewegen of licht te sporten, zodat jouw stress afneemt en jouw conditie verbetert.  

Willem-Tijs-stress-coach Nijmegen

Geheel vrijblijvend

kennismaken?

Stress coaching bedrijf Nijmegen

Carrière Corazon is een stress coaching bedrijf dat kan worden ingeschakeld door werkgevers wanneer een werknemer (of ondernemer) te maken heeft met langdurige stress. Als dit vanuit de werkgever niet gebeurt, is zelf financieren en goed mogelijkheid. Corazon helpt bij het op een gezonde en stress-arme manier terugkeren naar werk of bedrijf. 

Het kan voor een bedrijf een uitdaging zijn als iemand langdurig afwezig is of minder goed presteert, omdat de kosten kunnen oplopen tot tienduizenden euro’s. Het kan zelfs resulteren in een burn-out oplopen, wat kan leiden tot een afwezigheid van een half jaar of langer op het werk. Door Carrière Corazon in te schakelen en een mogelijke ziekteperiode met twee á twaalf maanden te verminderen, kunnen de kosten van het traject snel worden terugverdiend. 

Bij Corazon heb ik veel ervaring als stress- en burn-outcoach. Ik raad je aan om te beginnen met een stressarm leven als je stress ervaart, wat vaak al een grote uitdaging is. Daarna kijken we breed naar jouw persoonlijkheid, jouw werkomstandigheden en, indien van toepassing, de werkhervattingsaanpak. Psychologen pakken vaak alleen één van bovengenoemde aspecten aan. 

stress-consulent-Nijmegen

Stress consulent Nijmegen

De aanpak van stress coaching kan verschillen van coach tot coach en van bedrijf tot bedrijf. Om de werkwijze preciezer aan te duiden, worden vaak termen zoals stress-consultant, stress coach, stress adviseur en stress consulent gebruikt. Sinds 2017 help ik mensen om hun stress omlaag te brengen en sinds 2005 werk ik als loopbaancoach. Ik kijk graag goed wat jij nodig hebt en bepaal dan in overleg wat de aanpak is. In eerste instantie is het belangrijk om snel meer grip te krijgen op het verlagen van je stressniveau. 

Naar aanleiding van jouw valkuilen en functioneren, kijken we samen naar oplossingen om de problemen te verminderen. Daarnaast onderzoeken we allerlei manieren om stress in jouw leven te verminderen. Ik zal je helpen bij het oefenen van deze technieken, zodat je later niet opnieuw in continue stress zult belanden. Tevens zal het bijdragen aan het verbeteren van jouw leven. Ook zal ik je uitdagen om verder te groeien dan je vooraf verwachtte. 

Stress specialist Nijmegen

Ik heb als stress specialist door de jaren heen veel mensen geholpen. Mijn ervaring leert me dat stress ingrijpend is voor veel onderdelen van het leven. Het kan leiden tot klachten die lijken op ernstige ziektebeelden, waardoor het belangrijk is dat door een arts te laten onderzoeken. Als de oorzaak ligt in voortdurende stress is, ben ik er om je te helpen om die stress te verlichten. 

Als stress expert weet ik dat bepaalde persoonlijkheidskenmerken bijdragen aan stressvol gedrag en overtuigingen. Het is daarbij belangrijk om te beseffen dat jouw persoonlijkheid ook jouw sterke punten en talenten bepaalt. Ik help je graag om je sterke kanten te erkennen en je te ondersteunen bij het overwinnen van je zwakke punten. Mijn opleiding toegepaste psychologie stelt me in staat om je beter te begrijpen en doeltreffende interventies toe te passen. 

De oorzaken van stress zijn regelmatig voor een deel te vinden in de aard van het werk, de organisatie van het werk of de werkomgeving. Als loopbaancoach met veel ervaring, kan ik je helpen effectieve oplossingen te vinden om met die stressfactoren om te gaan. 

stress-coaching-specialist-Nijmegen

Plan van aanpak Stress coaching

Als na een vrijblijvende kennismaking blijkt dat er een klik is en dat ik jou kan ondersteunen bij het overwinnen van stress, dan zal ik een plan van aanpak maken. 

In de tekst wordt jouw huidige situatie beschreven, evenals de oorzaken van jouw stress. Ik geef aan hoe we coaching gebruiken om te werken aan korte termijn stressreductie, verandering van stress-veroorzakend gedrag, het ontwikkelen van een helpende houding en het beter inrichten van werk en leven om stress op de lange termijn te verminderen. De werkwijze per fase wordt ook verder uitgelegd. Het plan voor re-integratie bij stress omvat ook een inschatting van het aantal face-to-face-contacturen en telefonische contacturen, evenals de verwachte doorlooptijd van het traject. 

Als het plan ook naar jouw werkgever of een derde verstuurd moet worden, zal ik ervoor zorgen dat het plan, in samenspraak met jou, zodanig is opgesteld dat het doorgestuurd kan worden. Er wordt geen persoonlijke informatie verstuurd naar de werkgever of derden zonder jouw toestemming. 

Geheel vrijblijvend

Kennismaken?


A side profile of a woman in a russet-colored turtleneck and white bag. She looks up with her eyes closed.

“Na het coachtraject met Willem Tijs voel ik me zelfverzekerder omdat ik nu meer regie over mijn leven heb en mezelf minder wegcijfer. Mensen blijven belangrijk voor mij maar ze zijn niet belangrijker dan ik.”

— Paula Freriks