Stress coach Arnhem

De locatie Arnhem is Landgoed Mariëndaal, nabij Mariëndaal 6, Arnhem. Zie Google kaart.

Als stress coach help ik je graag jouw stress op een goede manier te reguleren binnen je leven en werk. We zorgen dan dat je in jouw dagelijkse leven en werk stress arm kunt gaan leven. Daarvoor is het nodig om de stress in je hele leven te reguleren, want alle soorten stress die je hebt tellen bij elkaar op. 

De juiste balans is essentieel: Zonder gezonde stress ben je niet in staat om uitdagende taken uit te voeren. Maar met te veel stress ga je slecht functioneren en ervaar je vervelende stressverschijnselen. De stress coaching helpt je om die balans zo snel mogelijk te verbeteren en jouw stress te verlagen. 

Samen gaan we op zoek naar een oplossing voor jouw stressproblemen: We onderzoeken hoe jouw disbalans en te veel aan stress zijn ontstaan, en nemen de belangrijkste oorzaken ervan voor de lange termijn weg of verminderen deze. Zo zorgen we er samen voor dat je in de toekomst niet zomaar opnieuw veel stress opbouwt en dat je leven leuker wordt met minder stress. 

Stress coaching in de natuur

Stress coaching in de natuur is een fijne en effectieve manier om jouw stress te verminderen. Wandelen werkt extra goed omdat de natuur ontspanning en inspiratie biedt. Door de afwisselende gespreksdynamiek boek je betere resultaten. Daarnaast bied ik je oefeningen die je helpen te ontspannen en die jou belangrijke nieuwe inzichten bieden. Als je wilt, werken we eraan dat je meer gaat bewegen of licht sporten, zodat jouw stress afneemt en jouw conditie verbetert.  

Willem-Tijs-stress-coach Arnhem

Geheel vrijblijvend

kennismaken?

Stress coaching bedrijf Arnhem

Als een werknemer (of ondernemer) te maken heeft met langdurige stress, kan een werkgever Carrière Corazon inschakelen als stress coaching bedrijf. Als dit niet mogelijk is vanuit de werkgever, kunnen mensen er ook voor kiezen om het zelf te financieren. Corazon ondersteunt bij het op een gezonde en stress-arme manier terugkeren naar werk of bedrijf. 

Het kan voor een bedrijf moeilijk zijn als iemand langdurig afwezig is of minder goed presteert De kosten kunnen erg hoog oplopen. Bij een slecht aangepakte stresssituatie kan iemand ook in een burn-out komen, wat kan leiden tot een afwezigheid van een half jaar of langer op het werk. Carrière Corazon kan helpen om een mogelijke ziekteperiode met doorgaans drie á twaalf maanden te verminderen, waardoor de kosten van een traject snel worden terugverdiend.

Ik ben een ervaren stress- en burn-outcoach bij Corazon. Ik vind dat je bij stress eerst moet beginnen met een stressarm leven, wat vaak al een uitdaging op zich is. Daarna kijken we naar jouw persoonlijkheid, jouw werkomstandigheden en, indien van toepassing, de werkhervattingsaanpak. Die veelzijdige aanpak helpt op korte en lange termijn en is omvangrijker dan die van veel psychologen. In specifieke gevallen verwijs ik je zonodig wel door. 

stress-consulent-Arnhem

Stress consulent Arnhem

Bij stress coaching kan de aanpak verschillen van coach tot coach en van bedrijf tot bedrijf. Om de werkwijze beter te beschrijven, worden vaak termen zoals stress-consultant, stress coach, stress adviseur en stress consulent gebruikt. Ik help sinds 2017 mensen om hun stress te verminderen en werk al sinds 2005 als loopbaancoach. Ik bekijk graag per cliënt wat deze nodig heeft en bepaal vervolgens in overleg de aanpak. De eerste stap is vaak direct meer grip krijgen op het verlagen van je stressniveau. 

We bekijken samen wat je kunt doen om minder vaak in valkuilen te stappen en om beter te functioneren. Ook onderzoeken we hoe we stress in jouw werk en leven kunnen verminderen. Ik help je om deze technieken toe te passen en te oefenen, zodat je later niet opnieuw chronische stress ervaart en je leven beter wordt. Ik zal je blijven ondersteunen en je uitdagen om te groeien op de gebieden waar dat nog nodig is. 

Stress specialist Arnhem

Als stress specialist heb ik in de loop der jaren veel mensen geholpen bij hun herstel. Ik heb geleerd dat stress op veel onderdelen van het leven ingrijpt en regelmatig klachten kan veroorzaken die lijken op ziektebeelden die door de huisarts beoordeeld moeten worden. Als de oorzaak daadwerkelijk (continue) stress is, kan ik je helpen om die stress onder controle te krijgen. 

Als stress specialist merk ik steeds dat onderdelen van de persoonlijkheid van mensen leiden tot gedrag en overtuigingen die stress verhogen. Ik help je ook graag te zien waar jouw persoonlijkheid jouw sterke kanten en jouw kracht bepaalt. Zo kan je jouw sterke kanten omarmen en eraan werken om zwakkere kanten beter tegen te gaan of te omzeilen. Door mijn opleiding toegepaste psychologie kan ik jou sneller en beter begrijpen, zodat we het beste resultaat kunnen bereiken. 

Stress kan deels veroorzaakt worden ontstaan door het karakter van het werk, de manier waarop het werk georganiseerd is of de werkomgeving. Met mijn ervaring als loopbaancoach, zoek ik graag met jou naar goede oplossingen om deze oorzaken aan te pakken. 

stress-coaching-specialist-Arnhem

Plan van aanpak Stress coaching

Wanneer we na een vrijblijvende kennismaking besluiten dat er een klik is en dat ik jou kan ondersteunen, zal ik een plan van aanpak voor re-integratie bij stress opstellen. 

Daarin beschrijf ik kort waar je nu staat en de oorzaken van jouw stress. De werkwijze bij de stress coaching wordt beschreven bij korte termijn stressreductie, veranderen van stress-veroorzakend gedrag, het creëren van een beter helpende houding en het beter inrichten van werk en leven waardoor minder stress wordt opgebouwd. Er wordt uitgelegd wat er gebeurt per fase. Natuurlijk wordt er benoemd in het plan van re-integratie bij stress wat het verwachte aantal face-to-face-contacturen en telefonische contacturen is met de verwachte doorlooptijd van het traject. 

Indien het plan ook naar jouw werkgever of een derde gaat, zorg ik ervoor dat het plan, in overleg met jou, wordt opgesteld zodat het veilig doorgestuurd kan worden. Er wordt niets naar de werkgever of derden gestuurd tenzij jij daar expliciet toestemming voor geeft. 

Geheel vrijblijvend

Kennismaken?


A side profile of a woman in a russet-colored turtleneck and white bag. She looks up with her eyes closed.

“Na het coachtraject met Willem Tijs voel ik me zelfverzekerder omdat ik nu meer regie over mijn leven heb en mezelf minder wegcijfer. Mensen blijven belangrijk voor mij maar ze zijn niet belangrijker dan ik.”

— Paula Freriks