Klantervaringen

Review: Meer eigen regie in werk en leven.

Na het coachtraject met Willem Tijs voel ik me zelfverzekerder omdat ik nu meer regie over mijn leven heb en mezelf minder wegcijfer. Mensen blijven belangrijk voor mij maar ze zijn niet belangrijker dan ik. 

Dit heb ik bereikt met steun van Willem Tijs in een traject van 10 sessies. Daarin heb ik al wandelend en sparrend meer inzicht in mezelf gekregen; wat wil ik, wat zijn mijn valkuilen, waar ligt mijn verantwoordelijkheid en waar die van anderen, hoe maak ik mijn behoeften kenbaar en waar zet ik grenzen. Voorheen was ik vooral bezig met wat anderen van mij vonden en met het pleasen van anderen zonder erbij na te denken hoe het voor mij zelf voelde.

In de begeleiding van Willem vond ik het fijn samen met hem te sparren, samen ergens over na te denken. Hij gaf me het gevoel dat ik, door deze manier van coachen, zelfs al tijdens dit traject, de regie in eigen hand had. Hij stelde zich met regelmaat kwetsbaar op waardoor ik me moeiteloos open kon stellen. Met handreikingen d.m.v. verhalen, coaching-ervaringen, vragen, oefeningen en schema’s kreeg ik langzaamaan steeds meer inzicht in mezelf.

Deze nieuwe inzichten in mijzelf ga ik gebruiken om mijzelf op mijn werk en privéleven daadkrachtiger en zelfverzekerder op te stellen. Inmiddels houd ik meer rekening met mezelf en maak ik mezelf belangrijker, zonder asociaal te worden. Ik vind het nu belangrijk of dingen die ik doe ook de dingen zijn die ík wil doen.

Het voelt fijn om de regie zelf in de hand te hebben en duidelijker te zijn naar anderen. Zij weten daardoor ook meer wat ze aan mij hebben.

Paula Freriks