Burn-out coach Veenendaal

De locatie in Veenendaal is parkeerplaats ‘De Groene Entree Prattenburg’ Cuneraweg Veenendaal. Zie Google kaart.

Als burn-out coach help ik je graag bij het terugkeren naar je werk of onderneming na een burn-out. Ik ondersteun je bij het voorkomen van een volgende burn-out en het vinden van een beter passende nieuwe functie, indien nodig. Daarnaast help ik ondernemers om met meer rust en plezier te ondernemen.

Als eerste stap is het essentieel om te herstellen. Dat is de basis voor alles wat je in de toekomst wilt bereiken. Ik zal je ondersteunen om weer plezier en energie te krijgen, zodat je je leven en werk weer in balans kunt brengen. 

Ik help je graag voorkomen dat je na je burn-out weer in dezelfde situatie belandt en dat je leven na je burn-out aantrekkelijker wordt dan daarvoor. Eén burn-out is genoeg. Samen onderzoeken we de oorzaken van jouw burn-out en werken we eraan om deze te verminderen. Daarvoor nemen we onder meer jouw persoonlijkheidskenmerken, werkinhoud of privéomstandigheden onder de loep. 

Burn-out coaching in de natuur

Als je op zoek bent naar een effectieve manier om te werken aan jouw welzijn en gezondheid, dan is wandel coaching een goede optie. Het werkt vooral goed bij burn-out coaching, omdat de natuur de ontspanning en inspiratie biedt die je nodig hebt. Tijdens onze wandelingen voeren we afwisselende gesprekken die je helpen bij het bereiken van jouw doelen. We doen ook oefeningen die jou helpen om te herstellen en nieuwe inzichten te krijgen. Bovendien kunnen we in de natuur licht sporten om jouw stress te verminderen en jouw conditie te verbeteren. 

Willem-Tijs-burn-out-coach Veenendaal

Geheel vrijblijvend

kennismaken?

Burn-out coaching bedrijf Veenendaal

Als een werknemer (of ondernemer) langdurig last heeft van stress- en burn-out symptomen, kan een werkgever de hulp inschakelen van een burn-out coaching bedrijf zoals Carrière Corazon. Als de werkgever dat niet kan of wil betalen, kan een cliënt ervoor kiezen om zelf voor de coaching te betalen. Carrière Corazon helpt je om op een gezonde en stress-arme manier snel terug te keren naar werk of bedrijf. 

Het is voor een bedrijf lastig als een medewerker langdurig uitvalt. Dit kan oplopen tot wel 70.000 euro of meer aan kosten. Met een goede aanpak van de burn-out situatie kan de periode van uitval echter met veel maanden worden verkort, waardoor de kosten van het traject snel worden terugverdiend. Carrière Corazon wil hierbij graag helpen. 

Het is van groot belang te starten met herstel en een leven met minder stress, wat vaak al een enorme uitdaging is. Vervolgens kijken we naar de persoonlijkheid, werkomstandigheden en werkhervatting. Deze aanpak is breder en veelzijdiger dan de aanpak van veel psychologen, die vanzelfsprekend voor specifieke zaken beter toegerust zijn.

burn-out-consulent-Veenendaal

Burn-out consulent Veenendaal

Bij het coachen van mensen met een burn-out is de aanpak afhankelijk van de coach en het bedrijf. Verschillende namen, zoals burn-outconsultant, burn-out coach, burn-out adviseur en burn-out consulent, worden gebruikt om de werkwijze beter aan te duiden. Als loopbaancoach help ik sinds 2017 mensen om uit hun burn-out te komen. In overleg met jou bepaal ik wat er nodig is. In het begin van een burn-out kun je jouw situatie iets minder goed overzien en functioneren je hersenen minder goed. In die fase neem ik meer het initiatief om het herstel te bevorderen. 

Als je begint te herstellen en weer meer rust, plezier en overzicht ervaart, geef ik je weer meer verantwoordelijkheid. Uiteindelijk is het doel dat jij zelf de controle over jouw herstel en jouw leven hebt. Alles wat je leert tijdens het terugkeren van een burn-out, zal je helpen om later niet opnieuw in een burn-out te komen en om je leven te verbeteren. Ik blijf je ondersteunen en uitdagen om te blijven groeien. 

Burn-out specialist Veenendaal

Als burn-out specialist heb ik door de jaren heen veel mensen geholpen bij hun herstel. Ik heb gemerkt dat burn-out op veel verschillende gebieden van het leven kan ingrijpen. Dit kan soms leiden tot klachten die vergelijkbaar zijn met ziektebeelden die alleen door een huisarts kunnen worden vastgesteld. Als de aanhoudende stress de oorzaak van deze klachten is, kan ik je helpen deze stress onder controle te krijgen. Ook kan ik helpen om je conditie te verbeteren, mede omdat ik een opleiding op sportgebied heb gevolgd.

Door mijn ervaring met burn-out heb ik gemerkt dat persoonlijkheidskenmerken kunnen leiden tot stress en burn-out. Het is belangrijk om te erkennen dat jouw persoonlijkheid ook jouw kracht kan zijn. Ik help je graag om je sterke punten te ontwikkelen en je zwakke punten aan te pakken. 

Een burn-out kan vaak mede worden veroorzaakt door het werk, de organisatie van het werk of de werkomgeving. Als loopbaancoach kan ik je helpen bij het vinden van oplossingen om deze oorzaken aan te pakken. 

burn-out-specialist-Veenendaal

Plan van aanpak burn-out coaching

Nadat we hebben vastgesteld dat ik je kan helpen met jouw burn-out, stel ik een plan van aanpak voor onze coaching samen. 

Ik maak een plan voor re-integratie bij burn-out waarin jouw huidige situatie en de oorzaken van jouw burn-out kort worden beschreven. Vervolgens leg ik uit hoe we werken aan herstel, re-integratie en het voorkomen van toekomstige burn-outs. Ook beschrijf ik de werkwijze in verschillende fases en geef ik een inschatting van het aantal contacturen (face-to-face en telefonisch) en de verwachte duur van het traject. 

Als het plan naar jouw werkgever of een derde partij wordt verzonden, zorg ik ervoor dat het plan in overleg met jou is opgesteld, zodat het veilig kan worden doorgestuurd. Er worden geen persoonlijke gegevens gedeeld zonder jouw uitdrukkelijke toestemming. 

Het UWV schrijft voor dat er na zes weken ziekte door burn-out een plan van aanpak moet worden opgesteld. Dit plan wordt ook wel het ‘Stappenplan bij ziekte’ genoemd en moet in samenwerking met jouw werkgever worden gemaakt. 

Geheel vrijblijvend

Kennismaken?


A side profile of a woman in a russet-colored turtleneck and white bag. She looks up with her eyes closed.

“Na het coachtraject met Willem Tijs voel ik me zelfverzekerder omdat ik nu meer regie over mijn leven heb en mezelf minder wegcijfer. Mensen blijven belangrijk voor mij maar ze zijn niet belangrijker dan ik.”

— Paula Freriks