Burn-out coach Rhenen

De locatie Rhenen de parkeerplaats Oorlogskerkhof Grebbeberg (nabij Grebbeweg 123). Zie Google kaart.

als burn-out coach sta ik je graag bij om op een gezonde manier je werk te hervatten bij jouw werkgever of in jouw onderneming na een burn-out. Dan ondersteun ik je bij het voorkomen van een volgende burn-out en, indien nodig, bij het vinden van een beter passende nieuwe functie. Verder ondersteun ik graag ondernemers om met meer voldoening en minder stress te gaan ondernemen.  

Het startpunt is herstel. Dat is de basis voor alles wat je wilt bereiken in de toekomst. Ik zal je helpen om weer plezier en energie terug te krijgen, zodat je je weer kunt concentreren op het op orde brengen van je leven en werk. 

Samen gaan we ervoor zorgen dat je na je burn-out niet terugvalt in dezelfde situatie en dat je leven na je burn-out meer voldoening geeft. Eén burn-out is meer dan genoeg. We onderzoeken de oorzaken van jouw burn-out en werken eraan om deze te verminderen. De oorzaken kunnen onder meer liggen in je persoonlijkheidskenmerken, werkinhoud of privéomstandigheden. 

Burn-out coaching in de natuur

Burn-out coaching in de natuur is een zeer effectieve manier om te werken aan jouw welzijn en gezondheid. Wandelen in de natuur is dan extra krachtig omdat het de ontspanning en inspiratie biedt die je nodig hebt. Tijdens het wandelen hebben we afwisselende gesprekken die je helpen bij het bereiken van jouw doelen. Bovendien voeren we oefeningen uit die je helpen om te herstellen en nieuwe inzichten te krijgen. Ook kunnen we beginnen met licht sporten in de natuur om jouw stress te verminderen en jouw conditie te verbeteren. 

Willem-Tijs-burn-out-coach Rhenen

Geheel vrijblijvend

kennismaken?

Burn-out coaching bedrijf

Bij langdurige stress- en burn-out symptomen van een werknemer (of ondernemer), kan een werkgever een burn-out coaching bedrijf zoals Carrière Corazon inhuren. Als dat niet vanuit de werkgever mogelijk is, kan het individu ook zelf de kosten dragen. Carrière Corazon kan je helpen om zo snel mogelijk, gezond en stress-arm terug te keren naar werk of bedrijf. 

Het uitvallen van een medewerker kan een bedrijf veel geld kosten, soms wel 70.000 euro of meer. Een slechte aanpak van een burn-out situatie kan er zelfs voor zorgen dat iemand een jaar of langer afwezig is van het werk. Met de hulp van Carrière Corazon kan de ziekteperiode echter met vele maanden worden verkort, waardoor de kosten van het traject snel worden terugverdiend. 

Als stress- en burn-outcoach binnen Corazon heb ik veel ervaring opgedaan. Bij een burn-out is het van groot belang om te beginnen met herstel en een stress-arm leven, wat vaak een hele klus is. Daarnaast kijken we naar de persoonlijkheid, werkomstandigheden en werkhervattingsaanpak. Deze aanpak is breder en veelzijdiger dan die van veel psychologen, die natuurlijk beter toegerust zijn voor specifieke zaken. 

burn-out-consulent-Rhenen

Burn-out consulent

Burn-out coaching verschilt van coach tot coach en van bedrijf tot bedrijf, waarbij namen als burn-outconsultant, burn-out coach, burn-out adviseur en burn-out consulent worden gebruikt om de werkwijze beter te beschrijven. Ik help sinds 2017 mensen om uit hun burn-out te komen en werk al sinds 2005 als loopbaancoach. Bij voorkeur kijk ik naar de cliënt die ik coach en bepaal ik samen wat er nodig is. In de beginfase van een burn-out heb je minder overzicht over jouw situatie, omdat je hersenen dan nog wat minder goed werken. Daarom neem ik in die fase meer het initiatief om ervoor te zorgen dat het herstel goed verloopt. 

Naarmate je herstelt en weer meer rust, plezier en overzicht ervaart, kun je steeds meer verantwoordelijkheid nemen in jouw eigen herstel en leven. Het doel is dat jij uiteindelijk de volledige controle over jouw eigen leven weer in handen hebt en dat je jouw herstel voortzet zonder mij. Ik zal je blijven ondersteunen en uitdagen om verder te groeien dan je voor mogelijk hield.   

Burn-out specialist

Ik heb door mijn werk als burn-out specialist veel ervaring opgedaan en ontdekt dat burn-out een grote impact kan hebben op allerlei aspecten van het leven. De stress en uitputting die het veroorzaakt kunnen zelfs symptomen van ziekten veroorzaken die een huisarts beter kan beoordelen. Als de oorzaak echter daadwerkelijk stress blijkt te zijn, kan ik helpen deze onder controle te krijgen en je conditie te verbeteren, mede dankzij mijn opleiding op sportgebied. 

Als burn-out specialist zie ik vaak dat persoonlijkheidskenmerken bijdragen aan de ontwikkeling van stress en burn-out. Het is belangrijk om in te zien dat jouw persoonlijkheid ook jouw sterke kanten bepaalt. Ik help je graag om deze te benutten en jouw zwakkere punten te verminderen of te omzeilen. 

De oorzaken van een burn-out liggen vaak deels in het werk, de organisatie van het werk of de werkomgeving. Met mijn ervaring als loopbaancoach kan ik je helpen bij het vinden van passende oplossingen.

burn-out-specialist-Rhenen

Plan van aanpak burn-out coaching

Bij een klik tussen ons en de overtuiging dat ik jou kan helpen met jouw burn-out, maak ik een plan van aanpak voor onze coaching sessies. 

In het plan voor re-integratie bij burn-out geef ik een beknopte samenvatting van jouw huidige situatie en de oorzaken van jouw burn-out. Daarnaast beschrijf ik welke stappen we gaan nemen om te herstellen, te re-integreren en te voorkomen dat je in de toekomst opnieuw een burn-out krijgt. Het plan bevat ook een beschrijving van de werkwijze in verschillende fases, het aantal contacturen (face-to-face en telefonisch) en de verwachte duur van het traject. 

Bij het versturen van het plan naar jouw werkgever of een derde partij, stellen we het plan in overleg met jou op, zodat het veilig kan worden doorgestuurd. Er worden geen persoonlijke gegevens gedeeld zonder jouw toestemming. 

Na zes weken ziekte moet er ook een ander soort plan van aanpak burn-out worden opgesteld. Het UWV noemt dit plan het ‘Stappenplan bij ziekte’ en het moet in samenwerking met jouw werkgever worden gemaakt. 

Geheel vrijblijvend

Kennismaken?


A side profile of a woman in a russet-colored turtleneck and white bag. She looks up with her eyes closed.

“Na het coachtraject met Willem Tijs voel ik me zelfverzekerder omdat ik nu meer regie over mijn leven heb en mezelf minder wegcijfer. Mensen blijven belangrijk voor mij maar ze zijn niet belangrijker dan ik.”

— Paula Freriks