Burn-out coach Nijmegen

De locatie Nijmegen is de parkeerplaats op de splitsing Nijmeegsebaan – Van Haaftenlaan, Heilig Landstichting. Klik hier voor de Google kaart.

Als burn-out coach help ik je graag om op een goede manier terug te keren in je werk of onderneming. Ik help je ook bij het voorkomen van een volgende burn-out. Ook als je hulp nodig hebt bij het vinden van een beter passende nieuwe functie, kan ik je bijstaan. Daarnaast ondersteun ik ondernemers om met meer ontspanning en bevrediging te ondernemen. 

Herstel is de eerste stap die je moet zetten. Het is de basis voor al je toekomstige doelen. Ik zal je begeleiden om weer plezier en energie te krijgen, zodat je je leven en werk weer in de juiste richting kunt sturen. 

Ik wil graag samen met jou voorkomen dat je na je burn-out opnieuw in dezelfde situatie belandt en zorgen dat je leven na je burn-out mooier wordt dan daarvoor. Één burn-out is meer dan genoeg. Samen onderzoeken we de oorzaken van jouw burn-out en werken we aan het verminderen ervan. Daarvoor kijken we naar jouw persoonlijkheidskenmerken, werkinhoud en privéomstandigheden.

Burn-out coaching in de natuur

Wandel coaching is een doeltreffende en aangename vorm van coaching. Bij burn-out coaching in de natuur werkt wandelen extra goed vanwege de ontspanning en inspiratie die de natuur biedt. Tijdens het wandelen ontstaat een afwisselende dynamiek in de gesprekken, die bijdraagt aan het succes van de coaching. We doen ook oefeningen in de natuur die je helpen herstellen en je nieuwe inzichten bieden.  

Willem-Tijs-burn-out-coach Nijmegen

Geheel vrijblijvend

kennismaken?

Burn-out coaching bedrijf Nijmegen

Als een werknemer (of ondernemer) last heeft van langdurige stress- en burn-out symptomen, kan een werkgever een burn-out coaching bedrijf zoals Carrière Corazon inschakelen. Als dat niet lukt vanuit de werkgever, kan het individu er ook voor kiezen om de coaching zelf te bekostigen. Carrière Corazon helpt je om op een gezonde en stress-arme manier snel terug te keren naar werk of bedrijf. 

Het is voor een bedrijf een enorme uitdaging wanneer een werknemer langdurig uitvalt. De kosten kunnen oplopen tot wel 70.000 euro of meer. Door een effectieve burn-out aanpak kan de ziekteperiode met vele maanden worden teruggebracht, terwijl de kosten van een traject al na een of twee maanden verzuimreductie zijn terugverdiend. 

Mijn ervaring als stress- en burn-outcoach bij Corazon is uitgebreid. Bij een burn-out is het van cruciaal belang om te beginnen met herstel en een leven zonder stress, wat vaak een hele uitdaging is. Daarna bekijken we de persoonlijkheid, de werkomstandigheden en de werkhervattingsaanpak. Deze aanpak is breder en veelzijdiger dan die van veel psychologen, die natuurlijk beter uitgerust zijn voor specifieke zaken. 

burn-out-consulent-Nijmegen

Burn-out consulent Nijmegen

Burn-out coaching wordt door elke coach en elk bedrijf anders aangepakt en om deze werkwijze beter te beschrijven, worden namen als burn-out consultant, burn-out coach, burn-out adviseur en burn-out consulent gebruikt. Ik ben sinds 2017 bezig om mensen te helpen met hun burn-out en werk al sinds 2005 als loopbaancoach. Bij voorkeur kijk ik naar de cliënt die ik coach en beslissen we samen wat er nodig is. In de beginfase van een burn-out heb je minder overzicht over jouw situatie, aangezien de hersenen dan nog minder goed functioneren. Dan neem ik meer initiatief om te zorgen dat jouw herstel kan starten. 

Naarmate je herstelt en weer meer rust, plezier en overzicht ervaart, zal ik je meer verantwoordelijkheid geven. Zo neem jij de controle over jouw herstel en jouw eigen leven weer in handen. Want alles wat je tijdens het terugkeren van een burn-out leert, zal je helpen om later niet weer in een burn-out terecht te komen en om jouw leven te verbeteren. Ik zal je blijven ondersteunen en uitdagen om verder te groeien. 

Burn-out specialist Nijmegen

Als burn-out specialist heb ik door de jaren heen veel mensen geholpen bij hun herstel. Ik heb gemerkt dat burn-out op veel verschillende gebieden van het leven kan ingrijpen. Dit kan soms leiden tot klachten die vergelijkbaar zijn met ziektebeelden die alleen door een arts kunnen worden vastgesteld. Als de aanhoudende stress de oorzaak van deze klachten is, kan ik je helpen deze stress onder controle te krijgen. Ook kan ik helpen om je conditie te verbeteren, mede omdat ik een opleiding op sportgebied heb gevolgd.

Als burn-out specialist heb ik gezien dat persoonlijkheidskenmerken kunnen leiden tot stress en burn-out. Maar ik wil je ook laten zien dat uit jouw persoonlijkheid ook jouw sterke kanten voortkomen. Ik help je graag om deze te benutten en je zwakke punten te verminderen. 

Een burn-out kan deels te wijten zijn aan het werk, de organisatie van het werk of de werkomgeving. Als loopbaancoach kan ik je helpen bij het vinden van passende oplossingen. 

burn-out-specialist-Nijmegen

Plan van aanpak burn-out coaching

Bij een positieve kennismaking en de conclusie dat ik jou kan helpen bij jouw burn-out, stellen we samen een plan van aanpak op dat aansluit bij jouw wensen en behoeften. 

Ik stel een plan op waarin ik jouw huidige situatie en de oorzaken van jouw burn-out kort beschrijf. In dit plan leg ik ook uit hoe we werken aan herstel, re-integratie en het voorkomen van toekomstige burn-outs. Daarnaast beschrijf ik de werkwijze in verschillende fases en geef ik een schatting van het aantal contacturen (face-to-face en telefonisch) en de verwachte duur van het traject. 

Wanneer het plan naar je werkgever of een derde partij wordt gestuurd, stellen we het plan in overleg op, zodat het veilig kan worden doorgestuurd. Zonder jouw toestemming worden er geen persoonlijke gegevens gedeeld. 

Als je zes weken ziek bent door een burn-out, moet er een plan van aanpak worden opgesteld. Dit plan, dat ook wel het ‘Stappenplan bij ziekte’ wordt genoemd, moet in samenwerking met jouw werkgever en het UWV worden gemaakt. 

Geheel vrijblijvend

Kennismaken?


A side profile of a woman in a russet-colored turtleneck and white bag. She looks up with her eyes closed.

“Na het coachtraject met Willem Tijs voel ik me zelfverzekerder omdat ik nu meer regie over mijn leven heb en mezelf minder wegcijfer. Mensen blijven belangrijk voor mij maar ze zijn niet belangrijker dan ik.”

— Paula Freriks