Burn-out coach Ede

De locatie Ede is de parkeerplaats op de Driebergweg Ede (bij rotonde met N224).  Zie Google kaart.

Als burn-out coach help ik je graag om op een goede manier terug te keren in je werk of onderneming. Ik ondersteun je zo nodig bij het vinden van een nieuwe, beter passende functie. Verder help ik oog graag ondernemers om met meer ontspanning en voldoening te gaan ondernemen. 

Het eerste wat moet gebeuren, is herstellen. Dat is de basis voor alles wat je in de toekomst wilt bereiken. Ik sta je bij om weer plezier en energie terug te krijgen, zodat je je leven en werk weer in evenwicht kunt brengen. 

Samen werken we eraan dat je na je burn-out niet nogmaals in dezelfde valkuilen terechtkomt en dat je leven aangenamer wordt dan daarvoor. Één burn-out is genoeg. We onderzoeken hoe jouw burn-out is ontstaan en nemen zoveel mogelijk de oorzaken weg. Die kunnen liggen in jouw persoonlijkheidskenmerken, werkinhoud of privéomstandigheden. 

Burn-out coaching in de natuur

Wandel coaching is een effectieve en prettige manier van coaching. Tijdens burn-out coaching werkt wandelen extra goed omdat de natuur ontspanning en inspiratie biedt. Tijdens het wandelen ontstaat er een afwisselende dynamiek in de gesprekken, die bijdraagt aan het resultaat van de coaching. We doen ook oefeningen in de natuur die bijdragen aan jouw herstel en jou nieuwe inzichten geven.  

Willem-Tijs-burn-out-coach Ede

Geheel vrijblijvend

kennismaken?

Burn-out coaching bedrijf Ede

Een werkgever kan in geval van langdurige stress- en burn-out symptomen van een werknemer (of ondernemer) een burn-out coaching bedrijf zoals Carrière Corazon inhuren. Als dat niet kan vanuit de werkgever, kan het individu de kosten ook zelf dragen. Carrière Corazon helpt je om op een gezonde en stress-arme manier snel terug te keren naar werk of bedrijf. 

Het is voor een bedrijf niet makkelijk wanneer een medewerker langdurig uitvalt. De kosten kunnen oplopen tot wel 70.000 euro of meer. Door een goede aanpak van de burn-out situatie kan de duur van de ziekteperiode echter worden verkort met meerdere maanden, waardoor de kosten van het traject snel worden terugverdiend. Carrière Corazon kan hierbij uitkomst bieden. 

Als stress- en burn-outcoach bij Corazon heb ik veel ervaring. Bij een burn-out is het belangrijk om te beginnen met herstel en een leven zonder stress, wat vaak een enorme klus is. Daarnaast kijken we naar de persoonlijkheid, de werkomstandigheden en de aanpak van de werkhervatting. Deze aanpak is breder en veelzijdiger dan die van veel psychologen, die natuurlijk beter uitgerust zijn voor specifieke zaken. 

burn-out-consulent-Ede

Burn-out consulent Ede

De werkwijze bij burn-out coaching kan verschillen per coach en bedrijf, waarbij namen als burn-outconsultant, burn-out coach, burn-out adviseur en burn-out consulent worden gebruikt om de aanpak beter aan te duiden. Sinds 2017 help ik mensen om uit hun burn-out te komen, waarvoor ik al sinds 2005 als loopbaancoach werkte. Bij voorkeur kijk ik goed naar de cliënt die ik coach en bepaal dan samen wat er nodig is. Bij een burn-out heb je in eerste instantie minder overzicht over jouw situatie, omdat je hersenen dan nog minder goed functioneren. In die fase neem ik meer het initiatief om te zorgen dat het herstel goed op gang komt. 

Naarmate je herstelt en weer meer rust, plezier en overzicht ervaart, geef ik je steeds meer de controle over jouw eigen leven terug. Want alles wat je leert tijdens het herstelproces zal je helpen om niet opnieuw in een burn-out te belanden en om jouw leven opnieuw op te bouwen. Ik blijf je natuurlijk ondersteunen, maar daag je ook uit om verder te groeien dan je voor mogelijk hield. 

Burn-out specialist Ede

Als burn-out specialist heb ik in de loop der jaren veel mensen bijgestaan in hun herstel. Hierdoor ben ik bekend geraakt met de manier waarop burn-out verschillende aspecten van het leven beïnvloedt. Het kan resulteren in symptomen die lijken op andere ziekten waarvoor men een huisarts moet raadplegen. Als stress de oorzaak is van deze symptomen, kan ik jou helpen om deze stress te verminderen. Bovendien kan ik helpen bij het verbeteren van je conditie, omdat ik ook een opleiding heb gevolgd op het gebied van sport. 

Als burn-out specialist weet ik dat persoonlijkheidskenmerken kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van stress en burn-out. Maar het is ook belangrijk om te beseffen dat jouw persoonlijkheid ook jouw sterke kanten bepaalt. Ik help je graag om deze te ontdekken en je zwakkere punten te verbeteren. 

Burn-out wordt vaak mede veroorzaakt door het werk, de organisatie van het werk of de werkomgeving. Ik kan je daarbij helpen als loopbaancoach, om samen op zoek te gaan naar oplossingen. 

Plan van aanpak burn-out coaching

Als we ervan overtuigd zijn dat mijn burn-out coaching jou kan helpen, stellen we samen een plan van aanpak op om jouw herstel te ondersteunen. 

In het plan voor re-integratie bij burn-out geef ik een beknopt overzicht van jouw huidige situatie en de oorzaken van jouw burn-out. Vervolgens leg ik uit wat we gaan doen om te herstellen, te re-integreren en te voorkomen dat je nog een burn-out krijgt. Ook wordt de werkwijze in verschillende fases uitgelegd en wordt er een inschatting gegeven van het aantal face-to-face- en telefonische contacturen en de verwachte doorlooptijd van het traject. 

Als het plan wordt doorgestuurd naar jouw werkgever of een derde partij, zorg ik ervoor dat het plan in overleg met jou wordt opgesteld, zodat het veilig kan worden doorgestuurd. Ik deel geen persoonlijke informatie zonder jouw toestemming. 

Het UWV schrijft voor dat er na zes weken ziekte een plan van aanpak burn-out moet worden opgesteld. Dit plan wordt ook wel het ‘Stappenplan bij ziekte’ genoemd en moet in samenwerking met jouw werkgever worden gemaakt. 

Geheel vrijblijvend

Kennismaken?


A side profile of a woman in a russet-colored turtleneck and white bag. She looks up with her eyes closed.

“Na het coachtraject met Willem Tijs voel ik me zelfverzekerder omdat ik nu meer regie over mijn leven heb en mezelf minder wegcijfer. Mensen blijven belangrijk voor mij maar ze zijn niet belangrijker dan ik.”

— Paula Freriks