Burn-out coach Arnhem

De locatie Arnhem is landgoed Mariëndaal, nabij Mariëndaal 6, Arnhem. Zie Google kaart.

Als je last hebt van een burn-out kan ik je helpen om op een goede manier terug te komen in je werk of onderneming. Zo nodig ondersteun ik je bij het vinden van een beter passende nieuwe functie. Ik help ondernemers om met meer ontspanning en voldoening te ondernemen. 

Als eerste stap is het essentieel om te herstellen. Dat is de basis voor alles wat je in de toekomst wilt bereiken. Ik zal je ondersteunen om weer plezier en energie te krijgen, zodat je je leven en werk weer in balans kunt brengen. 

Samen zorgen we ervoor dat je na je burn-out niet zomaar weer in dezelfde valkuilen stapt en dat je leven leuker wordt dan voorheen. Eén burn-out is meer dan genoeg. We onderzoeken hoe jouw burn-out is ontstaan en werken aan het wegnemen van de oorzaken. Deze kunnen te maken hebben met jouw persoonlijkheidskenmerken, werkinhoud of privéomstandigheden.  

Burn-out coaching in de natuur

Wandel coaching is een fijne en effectieve vorm van coaching. Bij burn-out coaching werkt wandelen extra goed omdat de natuur ontspanning en inspiratie biedt. Tijdens het wandelen ontstaat er een wisselende dynamiek in de gesprekken, wat het resultaat ten goede komt. We doen ook oefeningen in de natuur die je helpen bij je herstel en je nieuwe inzichten geven.  

Willem-Tijs-burn-out-coach Arnhem

Geheel vrijblijvend

kennismaken?

Burn-out coaching bedrijf Arnhem

Bij langdurige stress- en burn-out symptomen van een werknemer (of ondernemer), kan een werkgever een burn-out coaching bedrijf zoals Carrière Corazon inhuren. Als dat niet vanuit de werkgever mogelijk is, kan het individu ook zelf de kosten dragen. Carrière Corazon kan je helpen om zo snel mogelijk, gezond en stress-arm terug te keren naar werk of bedrijf. 

Het uitvallen van een werknemer kan voor een bedrijf grote financiële gevolgen hebben, soms tot wel 70.000 euro of meer. Met de juiste aanpak van de burn-out situatie kan de duur van de ziekteperiode echter met veel maanden worden verkort. Zo verdient het traject van Carrière Corazon zichzelf snel terug. 

Met mijn ervaring als stress- en burn-out coach bij Corazon kan ik jou goed helpen. Bij een burn-out is het cruciaal om te beginnen met herstel en een stressvrij leven, wat vaak een hele klus is. Daarnaast kijken we naar de persoonlijkheid, de werkomstandigheden en de werkhervattingsaanpak. Deze aanpak is uitgebreider en veelzijdiger dan de aanpak van veel psychologen, die natuurlijk beter uitgerust zijn voor bepaalde specifieke zaken. 

burn-out-consulent-Arnhem

Burn-out consulent Arnhem

Burn-out coaching kan verschillen van coach tot coach en van bedrijf tot bedrijf. Om de aanpak duidelijker te maken worden termen zoals burn-outconsultant, burn-out coach, burn-out adviseur en burn-out consulent gebruikt. Sinds 2017 help ik mensen om te herstellen van burn-out, en al sinds 2005 werk ik als loopbaancoach. Ik kijk bij voorkeur naar de persoon die ik begeleid en bepaal in samenspraak wat de beste aanpak is. Tijdens een burn-out heb je aanvankelijk minder inzicht in je situatie, omdat je hersenen dan minder goed functioneren. In die fase neem ik het voortouw om te zorgen dat het herstel goed verloopt

Naarmate je herstelt en weer meer rust, plezier en overzicht krijgt, geef ik je steeds meer de touwtjes in handen. In deze fase neem jij de leiding over jouw herstel en leven terug. Want alles wat je leert tijdens het herstellen van een burn-out, helpt je om in de toekomst een nieuwe burn-out te voorkomen. Het helpt je ook om je leven op een hoger niveau te brengen. Ik blijf je natuurlijk ondersteunen waar nodig, maar ik zal je ook uitdagen om nog meer te groeien dan je ooit had verwacht. 

Burn-out specialist Arnhem

Als burn-out specialist heb ik in de loop der jaren veel mensen geholpen bij hun herstel. Ik heb gemerkt dat burn-out op veel aspecten van het leven invloed kan hebben. Dit kan resulteren in verschillende klachten die lijken op ziektebeelden die alleen een huisarts kan beoordelen. Als blijkt dat de oorzaak daadwerkelijk de continue stress is, kan ik helpen deze stress te verminderen. Ook kan ik je helpen om je conditie te verbeteren, mede omdat ik ook een opleiding op sportgebied heb gevolgd. 

Als specialist burn-out heb ik gemerkt dat persoonlijkheidskenmerken kunnen leiden tot stress en burn-out. Het is wel belangrijk om te erkennen dat jouw persoonlijkheid ook jouw kracht kan zijn. Ik help je graag om je sterke punten te ontwikkelen en je zwakke punten aan te pakken. 

Bij een burn-out spelen vaak factoren op de werkvloer een rol, zoals de aard van het werk, de organisatie of de werkomgeving. Met mijn ervaring als loopbaancoach kan ik je helpen bij het vinden van passende oplossingen. 

burn-out-specialist-Arnhem

Plan van aanpak burn-out coaching

Zodra we samen besluiten dat ik jou kan helpen bij jouw burn-out, stel ik een plan van aanpak op dat aansluit bij jouw behoeften. 

Mijn plan van aanpak bij burn-out omvat een korte beschrijving van jouw huidige situatie en de oorzaken van jouw burn-out. Ik leg uit wat we gaan doen om te herstellen, te re-integreren en een toekomstige burn-out te voorkomen. Ook de werkwijze in de verschillende fases wordt beschreven. De doorlooptijd en het verwachte aantal contact-uren staan ook in het plan. 

Wanneer het plan naar jouw werkgever of een derde partij wordt gestuurd, zorgen we er samen voor dat het plan veilig kan worden doorgestuurd en dat jouw persoonlijke gegevens nooit worden gedeeld zonder jouw toestemming.

Het UWV schrijft voor dat er een plan van aanpak burn-out moet worden opgesteld na zes weken ziekte. Dit plan, dat ook wel het ‘Stappenplan bij ziekte’ wordt genoemd, moet in samenwerking met jouw werkgever worden gemaakt. 

Geheel vrijblijvend

Kennismaken?


A side profile of a woman in a russet-colored turtleneck and white bag. She looks up with her eyes closed.

“Na het coachtraject met Willem Tijs voel ik me zelfverzekerder omdat ik nu meer regie over mijn leven heb en mezelf minder wegcijfer. Mensen blijven belangrijk voor mij maar ze zijn niet belangrijker dan ik.”

— Paula Freriks