Beroeps- / studiekeuze

KOSTELOOS ONTWIKKELADVIES: Via Carrière Corazon kun je een ontwikkeladvies volgen. Vanaf 1 december 2020 kan dat gefinancierd worden door een subsidie van ‘NL Leert Door’; zolang er nog plaatsen zijn kost het jou niks. Download hier de flyer.

Beroeps- en studiekeuze-advies van Carrière Corazon werkt op basis van een persoonlijk afgenomen interview. Deze persoonlijke en intensieve werkwijze heeft veel voordelen boven multiple choice testen. In de gesprekken die de deelnemer en loopbaan-adviseur samen hebben, worden onduidelijke vragen of antwoorden verder besproken en toegelicht. Ook gaan we dieper in op de passies, interesses en andere zaken die belangrijk zijn voor jou. Indien nodig pakken we belemmerende overtuigingen aan en zo nodig worden aanvullende testen ingezet.

Eerst brengen we ál je belangstellingen en mogelijke belemmeringen in kaart naast je (opleiding)niveau en vaardigheden. Op basis daarvan stellen we samen een lijst van leuke en haalbare studies/beroepen op en bespreken we hoe die zijn te verwezenlijken. Daarna volgen een schriftelijke rapportage en een kort (telefonisch) adviesgesprek.