Assertiviteit coach Wageningen

De locatie in Wageningen is Hotel Nol in ‘t Bos, Hartenseweg 60, Wageningen. Zie Google kaart.

Assertief zijn betekent dat je grenzen stelt en voor jezelf opkomt, zonder agressief of passief te zijn. Het gaat erom dat je respectvol blijft communiceren, waarbij je duidelijk maakt wat je wilt en nodig hebt, terwijl je ook openstaat voor de behoeften en wensen van anderen. Assertief zijn betekent dat je jezelf belangrijk vindt en niet automatisch laat passeren of gebruiken. 

Als assertiviteit coach kan ik je helpen om meer assertief te worden, zodat je beter kunt zeggen wat je wilt op een manier die anderen serieus nemen. Je straalt meer zelfvertrouwen uit en laat minder snel over je heen lopen, zonder boos of agressief te worden. Dit vergroot je effectiviteit en anderen zullen dit opmerken, waardoor de kans ook groter wordt dat je gevraagd wordt voor een uitdagende klus. 

Assertiviteit coaching in de natuur

Wandel coaching is een effectieve en ontspannende manier van coachen. Wandelen werkt goed bij assertiviteit coaching omdat je uit de natuur ontspanning en inspiratie kunt halen. De gevarieerde gespreksdynamiek tijdens het wandelen helpt bij het bereiken van resultaten. Verder kun je met assertiviteit-oefeningen in de natuur leren hoe je dingen aanpakt en hoe dat assertiever kan. 

  

Willem-Tijs-assertiviteit-coach-Wageningen

Geheel vrijblijvend

kennismaken?

Assertiviteit coaching bedrijf Wageningen

Bedrijven zoals Carrière Corazon bieden assertiviteit coaching voor werknemers. Werkgevers kunnen deze coaching inschakelen op verzoek van een werknemer. Als dat niet mogelijk is, kunnen werknemers het zelf betalen en is er soms subsidie beschikbaar. De coaching is gunstig voor het verbeteren van het zelfvertrouwen en voldoening van de werknemer en ook in het belang van de werkgever. De weerbaarheid en effectiviteit nemen toe, verzuimdagen verminderen en een assertievere werknemer is breder inzetbaar. 

Een bedrijf kan te maken krijgen met uitval en verminderde effectiviteit van de werkprocessen wanneer iemand bepaalde zaken, taken of collega’s vermijdt als gevolg van een lagere assertiviteit. Daarom is het inschakelen van een assertiviteit coach niet alleen in het belang van de werknemer. Samen met de werknemer en werkgever kan dan besproken worden waaraan gewerkt gaat worden en wat het belang daarbij is voor zowel de werknemer als de werkgever. 

assertiviteit-consulent-Wageningen

Assertiviteit consulent Wageningen

De manier waarop assertiviteit coaching wordt uitgevoerd, kan verschillen van coach tot coach en van bedrijf tot bedrijf. Om de werkwijze beter te beschrijven, worden termen zoals assertiviteit consultant, assertiviteit coach, assertiviteit adviseur en assertiviteit consultant gebruikt. 

Met meer dan 15 jaar ervaring als loopbaancoach, burn-out coach en coach op het gebied van assertiviteit en persoonlijke ontwikkeling, heb ik veel expertise opgebouwd. Ik werk graag samen met mijn cliënten om hun individuele behoeften te bepalen en hen te helpen hun doelen te bereiken. 

Het is cruciaal om bij een vraag over assertiviteit precies te onderzoeken wat er aan de hand is en hoe dat voor jou werkt. Pas als dit duidelijk is, kan er een effectieve oplossing worden gevonden. 

Assertiviteit specialist Wageningen

Met mijn expertise als assertiviteit specialist heb ik al veel mensen geholpen bij het ontwikkelen van een assertieve houding. Door mijn opleiding toegepaste psychologie bij Phoenix Opleidingen heb ik veel kennis opgedaan over hoe mensen zich ontwikkelen en welke oplossingen daar het beste bij passen. 

Als je assertief wilt zijn, is het belangrijk om aan jouw zelfvertrouwen en zelfliefde te werken. Hoe meer je hierin groeit, hoe gemakkelijker het wordt om jouw ideeën en behoeften aan anderen te communiceren. Mijn aanpak is gericht op het ontwikkelen van jouw assertieve vaardigheden. Ik laat je voelen hoe assertiviteit voelt en help je om het in de praktijk toe te passen. Door regelmatig te oefenen, leer je jouw assertieve gedrag steeds beter in te zetten en verder te ontwikkelen. 

Ik laat je ontdekken hoe assertiviteit voelt en hoe je het in de praktijk toepast. Daarna begeleid ik je om het enkele keren te oefenen, zodat je assertieve gedrag sterker wordt. 

Vaak gaat een assertiviteit vraag gepaard met praktische problemen in jouw werk- of privéleven. Met mijn jarenlange ervaring als coach kan ik jou helpen bij het vinden van effectieve oplossingen, die we stap voor stap in de praktijk zullen brengen en verbeteren. 

assertiviteit-specialist-Wageningen

Plan van aanpak assertiviteit coaching

Indien we na onze eerste ontmoeting besluiten dat assertiviteit coaching geschikt is, maak ik graag een plan van aanpak op maat. 

Ik maak dan een plan van aanpak voor assertiviteit coaching waarin jouw huidige situatie en specifieke assertiviteitsvragen kort beschreven worden. Hierbij wordt ook de werkwijze in verschillende fases toegelicht. Daarnaast vind je in het plan een inschatting van het aantal face-to-face-contacturen, de telefonische contacturen en de verwachte duur van het traject. 

Jouw persoonlijke informatie wordt niet doorgegeven aan de werkgever of derden zonder jouw toestemming. 

Geheel vrijblijvend

Kennismaken?


A side profile of a woman in a russet-colored turtleneck and white bag. She looks up with her eyes closed.

“Na het coachtraject met Willem Tijs voel ik me zelfverzekerder omdat ik nu meer regie over mijn leven heb en mezelf minder wegcijfer. Mensen blijven belangrijk voor mij maar ze zijn niet belangrijker dan ik.”

— Paula Freriks