Assertiviteit coach Rhenen.

De locatie Rhenen de parkeerplaats Oorlogskerkhof Grebbeberg (nabij Grebbeweg 123). Zie Google kaart.

Assertief zijn betekent dat je voor jezelf opkomt, zonder agressief of passief te zijn. Het gaat erom dat je op een respectvolle manier communiceert wat je wilt en nodig hebt, terwijl je ook oog hebt voor de behoeften en wensen van anderen. Assertief zijn betekent dat je jezelf serieus neemt en dat je ervoor staat dat anderen jou ook serieus nemen. 

Ik ben een assertiviteit coach en ik kan je helpen om meer assertief te zijn. Je kunt je dan beter uitdrukken op een manier dat anderen echt luisteren. Je laat meer zelfvertrouwen zien en laat je de kaas niet van het brood eten, zonder dat je boos of agressief wordt. Dit vergroot je effectiviteit en anderen zullen dit opmerken, wat de kans vergroot dat je wordt gevraagd voor een pittige taak. 

Assertiviteit coaching in de natuur

Wandel coaching is een effectieve manier om te coachen. Bij assertiviteit coaching werkt wandelen bijzonder goed omdat de natuur ontspanning en inspiratie biedt. Het biedt een gevarieerde gespreksdynamiek die helpt bij het bereiken van resultaten. Bovendien helpen assertiviteit-oefeningen in de natuur je om te zien hoe je dingen aanpakt en om een assertievere aanpak te leren toepassen. 

  

Willem-Tijs-assertiviteit-coach-Rhenen

Geheel vrijblijvend

kennismaken?

Assertiviteit coaching bedrijf Rhenen

Werknemers kunnen hun werkgevers vragen om een assertiviteit coach van bedrijven zoals Carrière Corazon in te huren. Als dat niet mogelijk is, kunnen mensen de coaching ook zelf financieren en soms is subsidie beschikbaar. Naast het vergroten van het zelfvertrouwen en plezier, is de coaching ook in het belang van de werkgever. De weerbaarheid en effectiviteit verbeteren, verzuimdagen verminderen en een assertievere werknemer kan meer soorten klussen aan. 

Voor een bedrijf is het uitdagend als iemand bepaalde zaken, taken of collega’s vermijdt vanwege een lagere assertiviteit. Dit kan leiden tot uitval of een vermindering van de effectiviteit van werkprocessen, wat de kosten verhoogt. Het inschakelen van een assertiviteit coach is dus gunstig voor werknemer en werkgever. Samen kan dan besproken worden wat er moet worden verbeterd en wat het belang daarvan is voor zowel de werknemer als de werkgever. 

assertiviteit-consulent-Rhenen

Assertiviteit consulent Rhenen

Assertiviteit coaching kan op verschillende manieren worden aangepakt, afhankelijk van de coach of het bedrijf. Om de werkwijze duidelijker te maken, worden termen zoals assertiviteit consultant, assertiviteit coach, assertiviteit adviseur en assertiviteit consultant gebruikt. 

Met meer dan 15 jaar ervaring als loopbaancoach, burn-out coach en coach op het gebied van assertiviteit en persoonlijke ontwikkeling, ben ik gespecialiseerd in het werken met cliënten om hun individuele doelen te bereiken.  

Om een vraag over assertiviteit aan te pakken, is het nodig om precies te onderzoeken wat er speelt en hoe dat bij jou werkt. Zo kan er een oplossing worden gevonden die voor jou goed werkt. 

Assertiviteit specialist Rhenen

Als specialist op het gebied van assertiviteit heb ik door de jaren heen veel mensen geholpen om een assertieve houding aan te nemen. Bij Phoenix Opleidingen heb ik een opleiding toegepaste psychologie gevolgd, waar ik heb geleerd hoe verschillende mensen zich ontwikkelen en welke oplossingen daar het beste bij passen.  

Een essentieel onderdeel van assertiviteit is het vergroten van jouw zelfvertrouwen en zelfliefde. Als je daarin sterker wordt, is het vanzelfsprekender om jouw plaats in te nemen en jouw mening te uiten. Door mijn begeleiding ervaar je hoe assertiviteit voelt en leer je om het in de praktijk toe te passen. Samen gaan we aan de slag om jouw assertieve gedrag te versterken, zodat je steeds beter wordt in het aangeven van jouw grenzen en behoeften. 

Praktische problemen in werk- of privéleven komen vaak voor bij een assertiviteit vraag. Met mijn jarenlange ervaring als coach kan ik jou helpen bij het vinden van de juiste oplossingen voor jouw situatie, en deze stap voor stap implementeren en verbeteren. 

assertiviteit-specialist-Rhenen

Plan van aanpak assertiviteit coaching

Als we na de kennismaking besluiten dat er potentie is voor assertiviteit coaching, maak ik een plan van aanpak voor jou. 

Ik stel een plan van aanpak op voor assertiviteit coaching waarin jouw uitgangssituatie en specifieke assertiviteitsvragen kort beschreven worden. Daarnaast wordt de werkwijze in verschillende fases uitgelegd en bevat het plan een inschatting van het aantal face-to-face-contacturen, de telefonische contacturen en de verwachte duur van het traject. 

Jouw persoonlijke informatie zal niet gedeeld worden met de werkgever of derden zonder jouw uitdrukkelijke toestemming. 

Geheel vrijblijvend

Kennismaken?


A side profile of a woman in a russet-colored turtleneck and white bag. She looks up with her eyes closed.

“Na het coachtraject met Willem Tijs voel ik me zelfverzekerder omdat ik nu meer regie over mijn leven heb en mezelf minder wegcijfer. Mensen blijven belangrijk voor mij maar ze zijn niet belangrijker dan ik.”

— Paula Freriks